Açık Bilgi Tepesi çevrim içi ortamda gerçekleşecek Açık Data ve Teknoloji Derneği ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafınca organize edilen Açık Data Tepesi, ‘Türkiye’nin Geleceği İçin Açık Veri’ vurgusuyla 10 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleşecek.
Yedi farklı oturumda birbirinden kıymetli 15 farklı konuşmacının sahne alacağı aktifliğin açılış oturumunda T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri Dr. Ali Taha Koç ve Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin’i ağırlayacak. Açık Data Zirvesi’nde açık devlet yapısından açık data hukukuna, açık data fırsatlarından açık datanın ticari uygulamalarına kadar farklı mevzular gündeme taşınacak.
Türkiye’nin açık data alanında uzman akademisyenleri, hukukçuları, kamu ve özel bölüm çalışanlarının bir ortaya geleceği Açık Bilgi Tepesi, gün uzunluğu sürecek ve izleyici sorularına da karşılık aranacak.
Bu yıl binlerce kişiyi internet ortamında bir ortaya getirmeyi hedefleyen Açık Data Tepesi, klasik bir konferans olarak açık datanın kültürel, ticari ve kamusal taraflarını her yıl gündeme getirmeyi amaçlıyor.
AKTİFLİK PROGRAMI:
09:00 – 10:00 – AÇILIŞ
Bilal Eren – Açık Bilgi ve Teknoloji Derneği Lideri
Dr. Ali Taha Koç – T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri
Fatma Şahin – Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri
10:00 – 11:00 – AÇIK DATA NEDİR? NE DEĞİLDİR?
Doç. Dr. Deniz Tunçalp (Moderatör) – İTÜ İşletme Mühendisliği Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Şahika Eroğlu – Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi
Dr. Şebnem Özdemir – İstinye Üniversitesi İdare Bilişim Sistemleri Kısım Lideri
11:00 – 12:00 – AÇIK BİLGİ DAHA GÜZEL BİR GELECEK İÇİN HANGİ SIKINTILARIMIZI ÇÖZER? (ÖRNEK UYGULAMALAR)
Sertel Şıracı (Moderatör) – Sistem Küresel Danışmanlık, Ortak
Prof. Dr. Mete Yıldız – Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi
Alim Küçükpehlivan – Başarsoft Kurucu Ortak ve CEO’su
13:00 – 14:00 – TÜRKİYE’DE AÇIK BİLGİ: FIRSATLAR VE SIKINTILAR
Yüksel Koçak (Moderatör) – Türkiye Belediyeler Birliği Bilgi Süreç Daire Lideri
Dr. Erol Özgüner – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi Süreç Daire Lideri
İlker Şahin – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Süreç Daire Lideri
Ahmet Cet Pak – İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Süreç Daire Lideri
14:00 – 15:00 – DÜNYADA AÇIK BİLGİ: FIRSATLAR VE PROBLEMLER
Fırat Demirel (Moderatör) – Teknoloji Muharriri, Teşebbüsler.net Kurucusu
Prof. Dr. Murat Okcu – Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu İdaresi Kısmı Öğretim Üyesi
Dizem Özalp Sarı – Bilgi ve Dijital Strateji Başkanı
15:00 – 16:00 – AÇIK BİLGİ HUKUKU
Okşan Gülşen Uz (Moderatör) – Açık Data ve Teknoloji Derneği Lider Yardımcısı
Mustafa Gurur İşcan – şahsi Dataları Muhafaza Uzmanı
Gökçe Çobansoy Hızel – Turkcell Yenilikçi Teknolojiler Hukuku Yöneticisi
16:00 – 17:00 – AÇIK DATA İKTİSADI
Akan Abdula (Moderatör) – FutureBright Group, Kurucu Ortak
Ömer M. Wilson – Üst Seviye Pazarlama Yöneticisi Asya Pasifik, Kurucu Ortak & CEO Anatolia.Asia Consulting Group
Dr. R. Fazilet Erkul – Cerebrum Tech Kurucusu ve İdare Konseyi Lideri
17:00 – KAPANIŞ
Açık Data ve Teknoloji Derneği Hakkında: AVTED, Türkiye’de açık bilgi külçeşidini ve uygulama alanlarını genişletmek üzere 2020 yılında kuruldu. İstanbul merkezli dernek, açık data kültürü ve farkındalığı oluşturmayı, açık bilgi uygulama geliştiriciler topluluğu kurmayı ve açık bilgi endeksi kurulmasına öncülük etmeyi hedefliyor.
Türkiye Belediyeler Birliği Hakkında: 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu faydasına bir dernek olarak kurulan TBB, 2002 yılından bu yana mahalli yönetim birliği statüsünde misyon yapmaktadır. Türkiye’deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplayan TBB, belediyeciliğin geliştirilmesi emeliyle her türlü faaliyet ve teşebbüste bulunmak üzere faaliyetlerini sürdürmektedir.
Hibya Haber Ajansı
Yedi farklı oturumda birbirinden kıymetli 15 farklı konuşmacının sahne alacağı aktifliğin açılış oturumunda T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri Dr. Ali Taha Koç ve Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin’i ağırlayacak. Açık Data Zirvesi’nde açık devlet yapısından açık data hukukuna, açık data fırsatlarından açık datanın ticari uygulamalarına kadar farklı mevzular gündeme taşınacak.
Türkiye’nin açık data alanında uzman akademisyenleri, hukukçuları, kamu ve özel bölüm çalışanlarının bir ortaya geleceği Açık Bilgi Tepesi, gün uzunluğu sürecek ve izleyici sorularına da karşılık aranacak.
Bu yıl binlerce kişiyi internet ortamında bir ortaya getirmeyi hedefleyen Açık Data Tepesi, klasik bir konferans olarak açık datanın kültürel, ticari ve kamusal taraflarını her yıl gündeme getirmeyi amaçlıyor.
AKTİFLİK PROGRAMI:
09:00 – 10:00 – AÇILIŞ
Bilal Eren – Açık Bilgi ve Teknoloji Derneği Lideri
Dr. Ali Taha Koç – T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Lideri
Fatma Şahin – Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri
10:00 – 11:00 – AÇIK DATA NEDİR? NE DEĞİLDİR?
Doç. Dr. Deniz Tunçalp (Moderatör) – İTÜ İşletme Mühendisliği Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Şahika Eroğlu – Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi
Dr. Şebnem Özdemir – İstinye Üniversitesi İdare Bilişim Sistemleri Kısım Lideri
11:00 – 12:00 – AÇIK BİLGİ DAHA GÜZEL BİR GELECEK İÇİN HANGİ SIKINTILARIMIZI ÇÖZER? (ÖRNEK UYGULAMALAR)
Sertel Şıracı (Moderatör) – Sistem Küresel Danışmanlık, Ortak
Prof. Dr. Mete Yıldız – Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi
Alim Küçükpehlivan – Başarsoft Kurucu Ortak ve CEO’su
13:00 – 14:00 – TÜRKİYE’DE AÇIK BİLGİ: FIRSATLAR VE SIKINTILAR
Yüksel Koçak (Moderatör) – Türkiye Belediyeler Birliği Bilgi Süreç Daire Lideri
Dr. Erol Özgüner – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi Süreç Daire Lideri
İlker Şahin – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Süreç Daire Lideri
Ahmet Cet Pak – İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Süreç Daire Lideri
14:00 – 15:00 – DÜNYADA AÇIK BİLGİ: FIRSATLAR VE PROBLEMLER
Fırat Demirel (Moderatör) – Teknoloji Muharriri, Teşebbüsler.net Kurucusu
Prof. Dr. Murat Okcu – Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu İdaresi Kısmı Öğretim Üyesi
Dizem Özalp Sarı – Bilgi ve Dijital Strateji Başkanı
15:00 – 16:00 – AÇIK BİLGİ HUKUKU
Okşan Gülşen Uz (Moderatör) – Açık Data ve Teknoloji Derneği Lider Yardımcısı
Mustafa Gurur İşcan – şahsi Dataları Muhafaza Uzmanı
Gökçe Çobansoy Hızel – Turkcell Yenilikçi Teknolojiler Hukuku Yöneticisi
16:00 – 17:00 – AÇIK DATA İKTİSADI
Akan Abdula (Moderatör) – FutureBright Group, Kurucu Ortak
Ömer M. Wilson – Üst Seviye Pazarlama Yöneticisi Asya Pasifik, Kurucu Ortak & CEO Anatolia.Asia Consulting Group
Dr. R. Fazilet Erkul – Cerebrum Tech Kurucusu ve İdare Konseyi Lideri
17:00 – KAPANIŞ
Açık Data ve Teknoloji Derneği Hakkında: AVTED, Türkiye’de açık bilgi külçeşidini ve uygulama alanlarını genişletmek üzere 2020 yılında kuruldu. İstanbul merkezli dernek, açık data kültürü ve farkındalığı oluşturmayı, açık bilgi uygulama geliştiriciler topluluğu kurmayı ve açık bilgi endeksi kurulmasına öncülük etmeyi hedefliyor.
Türkiye Belediyeler Birliği Hakkında: 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu faydasına bir dernek olarak kurulan TBB, 2002 yılından bu yana mahalli yönetim birliği statüsünde misyon yapmaktadır. Türkiye’deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplayan TBB, belediyeciliğin geliştirilmesi emeliyle her türlü faaliyet ve teşebbüste bulunmak üzere faaliyetlerini sürdürmektedir.
Hibya Haber Ajansı