Adıyaman’da 65 milyon yıllık olduğu düşünülen fosil bulundu

Captain123

Global Mod
Global Mod
Adıyaman’ın Boğazkaya Mahallesi’nde yaşayan 83 yaşındaki Sırrı Kaya, köyün yakınlarındaki gezdiği esnada ormanlık alanda değişik yapıda bir taş gördü. Taşı alıp konuta getiren Kaya, durumu Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Müze Müdürlüğü takımları, birinci incelemede bulunan taşın 65 milyon deniz istiridyesinin fosiline ilişkin olduğunu tespit etti. Takımlar, bölgede yaptıkları incelemede biroldukca fosilin daha olduğunu ve bölgede geniş çaplı çalışma yapılacağını bildirdi.

Yetkililer, kelam konusu canlının Kretase devrinden Kuvaterner devrine kadar yaşadığını belirtti.

Kaya, köyün etrafında buna benzeri taşları oldukçaça gördüğünü lakin bunun fosil olduğunu bilmediğini lisana getirdi. Taşların incelenip turizme kazandırılmasını isteyen Kaya şöyleki konuştu:

“Ormanlık alanda kimi vakit gezinti yapıyorum. Dikkatimi bir taş çekti, aldım, ortasında değişik şeyler olduğunu fark ettim. Çocuklarım internetten bunu araştırdıklarında fosil olduğunu söylemiş olduler. çabucak sonrasında Adıyaman’dan müze çalışanlarının buraya geldiklerini ve bu fosiller hakkında araştırma yaptıklarını öğrendim. Ben de yetkililere ulaşıp taşı gösterdim. Bu taşı istenirse yetkililere teslim edeceğim, bende kalırsa da konutumda koruma edeceğim.” (AA)