Ağbaba: “Türk emekçisi dünyanın kölesi oldu”

Felaket

New member
Ağbaba: “Türk emekçisi dünyanın kölesi oldu” CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ağbaba, açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“”Türkiye’yi dünya devi yapacağız.” diyenler, “Bu milletin hizmetkârı olacağız.” Diyenler, “Dünya başkanıyız.” diye caka satanlar, maalesef Türkiye işçilerini dünyanın hizmetkârı yapmak için süratle yol almakta. “Dünyaya ucuz iş gücü cennetiyiz.” diye ilan veriyorlar, emekçimizin alın terini dünyanın en ucuz alın teri yapmakla övünüyorlar, emekçilerimizi köle üzere karın tokluğuna çalıştıracaklarını duyuruyorlar”

PERSONELİMİZ ÇİNLİ EMEKÇİDEN DAHA AZ KAZANIYOR

“Bugünkü kurla Türkiye’de taban fiyatla çalışan bir personelimiz bir saat çalışmasının karşılığında yalnızca 88 sent alıyor.” Evvelden, çalışanların köleleştiğini göstermek için örnekler verilirdi, “Çin’de bir personel 1 dolara çalışıyor.” denilirdi; evvelce Çin ayıplanırdı, “Çin malları niçin ucuz?” denildiğinde “Çin’de iş gücü ucuz.” denilirdi fakat on dokuz yılın sonunda geldiğimiz yer Çin’den daha aşağıda, çalışanımız Çinli emekçiden daha az kazanabiliyor.”ifadelerini kullandı.

TÜRK PERSONELİ DÜNYANIN KÖLESİ OLDU

Almanya’nın minimum ücretlisine bir saatlik çalışması karşılığında yaklaşık 11 dolar verdiğini belirten Veli Ağbaba, “Yani bizimkinin tam 12 katı. İngiltere emekçisine 12,5 dolar veriyor, bizimkinin 14 katı. Yani sizin anlayacağınız tabirle söyleyeyim. Almanya’daki Hans’ın alın teri, Türkiye’deki Hasan’ın tam 12 katı. İngiltere’deki Mary’nin alın teri, Meryem’in tam 14 katı. İşte sizin övündüğünüz, anlattığınız nizam bu.Türk personelini dünyanın kölesine dönüştürdünüz. Kim dönüştürdü? En ulusal ve en yerli olanlar.Eskiden pazarlarda hamallık yapan, kol gücüyle, sırt gücüyle çalışan beşerler vardı, onlar bile işsiz kaldı, hamallar bile işsiz kaldı.

Daha da acı bir şey söyleyeyim, bu kurallarda bile hâlâ iş arayan yaklaşık 10 milyon geniş tarifli işsizimiz var. Niçin? Zira bu kuralların yarısına garantisiz çalışacak on binlerce göçmen personel var.”şeklinde konuştu.

EMEKLİLERİMİZ İFLAS EDEN YUNANİSTAN’DAKİ EMEKLİDEN DAHA BERBAT DURUMDA

“Türkiye’nin düştüğü durumu minimum fiyatlı bakımından gördük, bir de emekliler bakımından nazaranlim” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “Türkiye’de bir en düşük emekli maaşı 1.500, Almanya’da 19.200, Hollanda’da 16.700, Yunanistan’da 14.112, emeklinin durumu bu. Emeklinin durumu iflas eden Yunanistan’daki emekliden daha berbat durumda. Sizin getirmiş olduğunuz sistem, on dokuz yılın sonunda emekliye reva gördüğünüz bu. Bu gerçekle her vakit yüzleşeceksiniz. Burada kıssa okuyorsunuz, nutuk atıyorsunuz fakat Türkiye’de yaşadığımız gerçekler sizin anlattığınız üzere değil” dedi.

GENÇLERİN YÜZDE 74’Ü YALNIZCA YOL VE YEMEK KARŞILIĞI ÇALIŞABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

“Türkiye dünyanın en hoş ülkesi. Artık, şu soruyu sormak lazım: Dış güçlerin gözü bizim üzerimizde, bizim gençlerin gözü niçin öteki ülkelerde? Onu görmemiz lazım” diyen CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba, “TÜİK’in bilgilerine bakılırsa her 3 gençten 1’i, bizim sokakta gördüğümüz bilgilere göre her 2 gençten 1’i işsiz durumda Raporlara nazaran, bu insanların yüzde 74’ü yalnızca yol ve yemek karşılığında çalışabileceklerini söylüyorlar. Türkiye’de yaşayan gençler geleceklerini yurt haricinde arıyorlar. Her 100 gençten 76’sı hayatını yurt haricinde sürdürmek istiyor. Anasının babasının doğduğu toprakları bırakarak öteki ülkelerde gurbet elde ekmek arıyor. Bunu kim yaptı? On dokuz yılın sonunda AKP Hükûmeti yaptı” biçiminde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BEKA PROBLEMİ GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ YURT DIŞINDA ARAMASIDIR.

Ağbaba, “Recep Tayyip Erdoğan her kürsüye çıktığında “3 çocuk yapın.” diyor. Recep Tayyip Erdoğan’a güvenip 3 çocuk yapanlar artık yolda kaldı. Bakın, mesela 3 isim verelim; birisi Rabia olsun, birisi Miraç olsun, birisi Talha olsun. Artık, Miraç ile Talha yurt dışına gitmek için uğraşıyor; maalesef, çocuklarımızın geleceği ülkemizde değil, yurt haricinde. Gençler ne istiyor? Yurt sorunu yaşamak istemiyor, “tweet” attığı için tutuklanmak istemiyor, üniversite bitince karın tokluğuna çalışmak istemiyor, mülakat istemiyor, yazılı imtihanda yüksek alıp mülakatta elenmek istemiyor; gençler “liyakat” “liyakat” “liyakat” diyor, AKP’li ya da MHP’li dayıları olmadan iş bulmak istiyor.Şimdi, vakit zaman kullanıyorsunuz “beka” “beka” “beka” diye; ben size söyleyeyim, Türkiye’nin en büyük beka problemi gençlerimizin geleceğini yurt haricinde aramasıdır” dedi.

YABANCI ÜLKE ESNAFI ÜSTÜN LİGDE OYNARKEN TÜRK ESNAFI AMATÖR KÜMEDE

Esnafların durumunun da içler acısı olduğunu kaydeden Ağbaba; “Gelişmiş ülkeler ortalama yüzde 11,7 hibe yapmış, gelişmekte olan ülkeler 5,67, gelişmemiş ülkeler 3,20, Türkiye’nin yaptığı oran ise maalesef 3,51. Daha uygun anlayabilmek için öbür ülkelerle karşılaştıralım; Guatemala 3,6’sını, Hindistan 4,07’sini, Kolombiya 4,62’sini, Gürcistan 7,12’sini esnafına direkt gelir takviyesi olarak vermiş, Türkiye 3,51; maalesef, Türkiye, Afrika ülkelerinin bile altında. Elin esnafları üstün ligde oynarken Türk esnafını maalesef amatör kümede top koşturmaya zorluyorsunuz.”ifadelerini kullandı.

“NAMUSLU BİR FORMDA BATTIK”

Esnafın “Namuslu bir biçimde battık” afişini meclise gösteren CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba, “İbretiâlem için bu fotoğrafı görün. Bu fotoğraf, esnafın özetidir. Esnaf bir taraftan 3 harfli marketlerde, öteki taraftan takviyesiz bırakan AKP siyasetleri altında ezilmekte. Esnaf diyor ki: “Ben 1.055 liralık BAĞ-KUR primini mi ödeyeyim, elektriği mi ödeyeyim, doğal gazı mı ödeyeyim, kirayı mı ödeyeyim?” Buradan sizleri uyarıyorum: Şayet bu biçimde devam ederse, maalesef, esnafımız batacak. Esnaf diyor ki: “Birileri üzere çalıp çırpmadık, 3-5 yerden maaş almadık, lüks ve şatafata düşmedik, kırk yıl bu ülkeye vergi verdik, artık geldik, besin paketine muhtacız.” Esnafına, komşusuna, sağına soluna, yoksuluna fukarasına besin paketi veren esnaf, maalesef, sizin makus ve sorumsuz idarenizin kararında ekmeğe muhtaç olmuş durumda” dedi.

BU MEMLEKETTE İKİNCİ EL AYAKKABI SATILAN PAZARLAR VAR

“Cumhur İttifakı yardımıyla askıda ekmeği, bayat ekmek kuyruklarını, yağ almak için, 1 kilo yağ almak için Kızılay’a kanını verenleri gördük; ucuz ekmek için yağmurda ekmek kuyruklarını, indirimli yağ kuyruklarını gördük; akaryakıt kuyruklarını gördük” diyen Ağbaba, “Bu memlekette,-belki duymamışsınızdır, sizin tuzunuz kuru- ikinci el eşya satan pazarlar var. İkinci el otomobil değil ikinci el ceket satıyor, ikinci el pantolon satıyor, ikinci el ayakkabı satıyor. İnsanları bu duruma düşürenlere yazıklar olsun! Bununla ilgili son sözümü de emeklimizi, personelimizi, yoksulumuzu ikinci el eşya pazarlarına mahkûm edenlere söylüyorum: Yazıktır, ayıptır, günahtır!” formunda konuştu.

KOKAİN ULUSAL İÇKİLERİ OLMUŞ

Ağbaba, “Kaybolan yalnızca emeklinin aylığı değil, minimum fiyat değil. Bu memlekette ahlak kayboldu ahlak, ar kayboldu, utanma kayboldu.Memleketi uyuşturucu zulası yapanlara birkaç örnek vereceğim: Çocuklarımızı korumakla nazaranvli Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğünde uyuşturucu bulunuyor, Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürünün aracı âdeta uyuşturucu servisi yapıyor. Bir öbür örnek AKP Genel Merkezinde bulundu, daha sonradan varlıklı olan Kürşat ,pudra çekerken yakalandı, çıt yok. Merkez İlçe Lideri sızmış “Ben içmedim.” diyor. Kurtulmak için “Ben satıcı değilim, içiciyim.” diyor. Vallahi bunlar hem satıcı hem içici. Kokain âdeta ulusal içkiniz hâline geldi” dedi.

HER ŞEY VAR AHLAK YOK,UTANMA YOK,AR YOK

“Son bir yılda yaşadığımız şeyleri öbür ülkede yaşansa yer yerinden oynardı” diyen CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bakın, mafya var, mafyaya muhafaza var, 10 milyon euro var, Zindaşti var, Aliye Uzun var; fuhuş var, servis var, genel yayın direktörü var. Pasaportumuz, birilerinin pasosu hâline gelmiş insan kaçakçılarının pasosu hâline gelmiş. Bunların hepsi var, ne yok? Ahlak yok, utanma yok, ar yok” sözlerini kullandı.

BENİM AĞABABALARIM EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞANLAR, DÜŞMANLA İŞBİRLİĞİ YAPANLAR DEĞİL

Ağbaba, AKP Küme Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun “Biz sizin ağababalarınıza yanıt veriyoruz” tabirlerine karşılık vererek; “Sayın Lider, atalarımı sordu, ağababalarımı sordu. Benim ağababalarım Kuva-yi Milliyeciler, benim ağababalarım Atatürk, benim ağababalarım emperyalizme karşı savaşanlar. Benim ağababalarım Kurtuluş Savaşı’nda düşmanla iş birliği yapanlar değil Sayın Akbaşoğlu.” dedi.

BENJAMİN FRANKLİN GÖRÜNÜMLÜ KATAR BUYRUĞU

Ağbaba, “Akbaşoğlu diyor ki: “Bu bütçede umut var, bu bütçede gelecek var, alım gücünü arttırmak var, büyüme var.” Ya, Allah aşkına, elinizi vicdanınıza koyun. Kim büyüyor? Osmanlı devrinde köy olan Katar büyüyor. Katar var ya, bir tane buyruğu var. Hani doğan görünümlü şahin var ya, Benjamin Franklin görünümlü Katar Buyruğu; geldi, ya, almadığı kimse kalmadı, almadığı kimse kalmadı. Katar evvelden Osmanlı’nın küçük köyüydü, artık Türkiye’nin tapusunu verdiniz. Bir öbür yeni ortağınız var, yeni ortağınız, Birleşik Arap Emirlikleri, hani, 15 Temmuzun faili, finansörü. Sizi kim barıştırdı sanki? Sizi kim barıştırdı Birleşik Arap Emirlikleri’yle, Fetullah Gülen’in yanında poz veren Nurettin Nebati olabilir mi?”dedi.

Hibya Haber Ajansı