Akın: “Vatandaşı değil, şirketleri kolluyorsunuz”

Felaket

New member
Akın: “Vatandaşı değil, şirketleri kolluyorsunuz” CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akın açıklamasında şu sözleri kullandı:

“CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturalarındaki vurguna dikkat çekmesi üzerine Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık elektrik takviyesi alan hane sayısını açıklamak zorunda kaldı. CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın, “Sayın Genel Başkanımız vatandaşlarımızın yansısını gündeme getirince; iktidar 2,1 milyon haneye elektrik tüketim desteği verildiğini itiraf etti” diye konuştu. CHP’li Akın; buna bakılırsa her 12 haniçin birinin muhtaç duruma geldiğine işaret ederek, “Yarattıkları yoksulluğu bir lütuf gibi sunan Sayın Bakan; 2,1 milyon haneye verilen elektrik tüketim dayanağının 30 katından daha fazlasının özel elektrik üretim şirketlerine “destekleme” adı altında verildiğini bilmiyor mu?” diye konuştu.

CHP Genel Lider Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada elektrik faturası konusunda CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyarıları üzerine iktidarın senelerdırgizlediği datayı itiraf etmek zorunda kaldığına işaret etti. CHP’li Akın, özete şunları lisana getirdi:

GİZLEDİKLERİ BİLGİYİ İTİRAF ETTİLER!

Genel Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturalarındaki soygunu gündeme getirince; iktidar senelerdır gizlediği bilgileri açıklamak zorunda kaldı. Elektrik tüketim takviyesinden kaç hanenin yararlandığı konusunda bugüne kadar bir epeyce sefer başvurmamıza rağmen hiç bir karşılık verilmemişti. Evvelki Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt’e Haziran 2020 ve Nisan 2020 tarihlerinde iki sefer, Sayın Bakan Derya Yanık’a ise Mayıs 2021 tarihinde bir sefer elektrik tüketim takviyesiyle ilgili önerge verdik. Hem bilgi edinme yasası kapsamında tıpkı vakitte soru önergeleriyle yaptığımız müracaatlara yasal müddetleri dbulunmasına rağmen hiç bir karşılık veremediler. Sayın Genel Liderimiz vatandaşlarımızın sesi olunca açıklamak zorunda kaldılar.

HER 12 HAniçin BİRİ MUHTAÇ DURUMDA!

İktisadın uçacağı vaadiyle hayata geçirilen tek adam rejimi faturalar uçuşa geçti. Temel bir hak olan güç faturalarına her ay artırım üstüne artırım yapıldı. İktisat değil, faturalar şahlandı. Tek adam rejimi; ülkemizde milyonlarca haneyi fakirleştirerek elektrik faturalarını ödeyemez duruma getirdi. Bakan Yanık; 2,1 milyon haneye 2019 yılından beri 2,9 milyar lira destek verildiğini söylemiş oldu. Türkiye’de yaklaşık 25 milyon hane olduğu dikkate alındığında Sayın Bakan’ın bu açıklaması ülkemizde neredeyse her 12 haniçin birinin bu iktidar devrinde muhtaç duruma düşürüldüğünün itirafı oldu!

ÖZEL ŞİRKETLERE VERİLEN TAKVİYE 30 KATTAN FAZLA!

Sayın Bakan; muhtaçlık sahibi 2,1 milyon haneye 2,9 milyar lira dayanak verilmesini adeta bir lütuf gibi duyururken; özel elektrik üretim şirketleri ile özel elektrik dağıtım şirketlerine ödenen fiyatları niçin açıklamıyor? “Destekleme” adı altında özel elektrik üretim şirketlerinevatandaşın faturasından kesilerek aktarılan meblağ 100 milyar lirayı geçiyor. Özel elektrik üretim şirketlerine verilen takviye; 2,1 milyon haneye verilen elektrik tüketim dayanağının 30 katından fazla! AK Parti vatandaşın değil, şirketlerin yanında olmayı tercih ediyor. Sayın Genel Liderimizin da vurguladığı üzere şayet bu soyguna devam edilirse biz halkımızla birlikte sonucumızı verip, şirketlere ve faturalara karşı adımlarımızı atacağız!”

Hibya Haber Ajansı