anneye hapis cezası verildi

Curtissew

New member
Kızını doğumundan itibaren üç yıl boyunca çekmecede saklayan anne, yedi yıl hapis cezasına çarptırılacak.

İle ilgili 
Notizie.it editör ekibi 
Yayınlandığı tarih 27 Kasım 2024, 19.31

Kızını doğduğundan beri üç yıl çekmecede saklayan anneye yedi yıl hapis cezası verildi. Bu durum İngiliz medyasında da yer aldı. Olay, Büyük Britanya'nın kuzeybatısındaki Cheshire'da meydana geldi. Annesininki dışında hiç güneş ışığı veya insan yüzü görmemiş olan küçük kız, Şubat 2023'te kadının partneri tarafından aşırı derecede zayıf ve yürüyemiyor veya konuşamıyor halde bulundu. Guardian'ın haberine göre küçük kızın yarık damak hastası, dağınık saçlı ve susuz kaldığını fark etti ve polisi aradı.

7 yıl hapis cezasına çarptırılan anne: Kızını çekmecede kilitli tuttu

Mahkemede bir sosyal hizmet uzmanı, şunları söyleyen bir beyanı okudu: “Gördüğüm şey beni şok etti ve yatağın çekmecesinde oturan bir çocuğun bana baktığını ve ileri geri sallandığını görünce çok şaşırdım. Annesine baktım ve 'Onu sakladığın yer burası mı?' diye sordum. Anne cevap verdi: 'Evet, çekmecede'. Annenin bu duruma kayıtsız kalması beni şok etti.” İfade, “Küçük kızı başka birinin görüp görmediğini sordum” diye devam etti. “Anne, 'Hayır' dedi. Küçük kızın annesi dışında gördüğü tek kişinin muhtemelen benim olduğumu düşünmek korkunç bir hal aldı.”

Bebek, Mart 2020'de Cheshire'daki evin küvetinde doğdu, ancak gizli tutuldu ve hiçbir zaman kayıt altına alınmadı. Anne polise, çocuğun babasıyla kötü bir ilişki içinde olduğunu ve ona hamile olduğunu söylemek istemediğini söyledi. The Guardian, kadının bebeği bir çekmecede sakladığını, ara sıra bir şırıngayla mısır gevreği ve süt vermek ve bezini değiştirmek için geri geldiğini bildirdi. İşe giden ve diğer çocuklarını da okula götüren kadın, tatilini diğer çocukları ve anne-babasıyla geçirmek için gittiği Noel gecesinde bile küçük kızını saatlerce çekmecede yalnız bıraktı.

Bebek üç yıldır çekmecede tutuldu: Doktorların ifadeleri

Doktorlar küçük kızı muayene ettiğinde emekleyemediğini, yürüyemediğini, konuşamadığını veya herhangi bir iletişim sesi çıkaramadığını tespit etti. Artık çocuğun sağlığından sorumlu olan bir sağlık çalışanı mahkemeye, çocuğa gülümsemenin öğretildiğini ve “yiyeceğin ne olduğunu bilmediğini” söyledi. İlk Noelini bizimle geçirdi. Onunla pek çok 'ilk' yaşadık. Onu salıncağa koyduk ve ne yapacağını, ne bekleyeceğini bilmeden orada oturdu. İlk adımı, ilk sözü. Bunların çoğunun onun ilk deneyimleri olduğunu düşünmek çok üzücü ama bu anları onunla paylaşabilmek çok güzel.”

Davanın hakimi Steven Everett, annenin davranışının “tamamen inanılmaz” olduğunu söyledi. Çocuğu sevgiden, ilgiden veya başkalarıyla etkileşimden, yeterli beslenmeden ve yarık damak tedavisi için gerekli tıbbi bakımdan mahrum bıraktı. O küçük yetim tek başına bir odada tecrit edilmişti. Yaptığı şey inanılmayacak kadar kötüydü. Eylemleri felaketti. Şimdi muhtemelen yaşayan bir ölümden sonra hayata geri dönüyor.”