Atatürk’ten geleceğe emanet

Felaket

New member
Atatürk’ten geleceğe emanet Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te yeşil alan atağını sürdürüyor. Atatürk Orman Çiftliği yerinde yıllardır atıl durumda bulunan yaklaşık 62 bin metrekarelik alan, Gazi Park ismiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılarak Başkentlilerin hizmetine sunuldu. Aktiflik çayırından Nilüfer göletine, spor alanlarından çocuk oyun alanlarına kadar pek geniş bir alana sahip olan Gazi Park, Başkentlilerden tam not aldı.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’yı yeşilin de başşehri yapmak için çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı açılışları kapsamında 13 adet semt parkını Başkent’e kazandıran Büyükşehir Belediyesinin yeşil alan atağı sürüyor.

62 bin metrekarelik yeşil alan

Etraf Müdafaa ve Denetim Daire Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği yeri içerisinde bulunan ve yıllardır atıl durumdaki yaklaşık 62 bin metrekarelik alanı Gazi Park ismiyle, Başkentlilerin keyifli vakit geçirebilmeleri için hizmete açtı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını korumak maksadıyla Etimesgut- Bahçekapı Mahallesi sonları içerisinde, Güvercinlik Caddesi ile Çiftlik Caddesi kesişiminde yapılan park, 7’den 70’e herkese hitap eden aktivite ve dinlenme alanlarıyla Ankaralıların yeni tabiat alanlarından olacak.

Plaj voleybol alanından nilüfer göletine

Park içerisinde çim zirveler, çocuk oyun kümeleri, çocuk kum havuzu, kol balıklarının yüzdüğü Nilüfer Göleti, açık hava sinema gösterimi, uçurtma aktifliği üzere bir epey aktivitenin yapılacağı aktiflik çayırı, basketbol ve plaj voleybolu alanları, badminton ve tenis kortları, tavuk, horoz, tavşan, cüce keçi, tavus kuşu ve midillilerin özgürce gezdiği evcil hayvan hür gezinti alanı, bisiklet yolu ile tuvalet ve otopark da yer alıyor.

Başkentlilerden tam not

Hizmete açıldığı günden bu yana Başkentlilerin uğrak noktası haline gelen park, vatandaşların kısa müddette beğenisini toplayarak tam not aldı. Parka gelen vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle lisana getirdi:

Nesrin Giray: “İlk sefer geldim. Bayıldım. Gazi Mahallesi’nde oturuyoruz. Çok şad kaldık.”

Asuman Öztürk: “Kendi mahalle grubumuzdan öğrendik, buranın açıldığını ve çabucak geldik. Gazi Mahallesi’nde oturanların gidebileceği bir yer yoktu. Bizim için hayli yeterli oldu. Çayımızı aldık geldik. Mansur liderimize epey teşekkür ediyoruz. yıllardir burası atıl durumdaydı, yoktu bu biçimde bir yer niye yapılmadığını da bilmiyoruz. Lakin Mansur liderimize tekrar fazlaca teşekkür ediyorum.”

Sude İpek: “Parkı epeyce beğendim. Hayvanların olduğu kısım epeyce hoşuma gitti. Hepsini sevdim.Çocuk oyun alanları hayli hoş. Bütün arkadaşlarıma bu parka gelmelerini öneririm.”

Şule Yılmazer: “Parkı fazlaca beğendim. Bizim çocukluğumuz burada geçti. İnternetten açıldığını görüp geldim. Mansur liderin ellerine sıhhat.”

Yüksel Özgür: “Parkı epey beğendik. bu biçimde bir yer gerekiyordu. Gazi Mahallesi’nde oturuyorum, bizim epeyce muhtaçlığımız vardı. Teşekkür ederiz.”

Arif Ege Tikit: “Ben parkı fazlaca beğendim. Bisiklet yolu, hamak, oyun alanları epey hoşuma gitti. Mansur lidere epey teşekkür ederim.”

Hibya Haber Ajansı