Bornova Belediyesi’nden çocuklara bilim eğitimi

Felaket

New member
Bornova Belediyesi’nden çocuklara bilim eğitimi Bornova Belediyesi 11 Ekim tarihinde başlayacak olan 6 haftalık atölyeler aracılığıyla Bornovalı çocukları bilimle tanıştıracak. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan bilim aktifliklerine müracaatlar 6 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

4., 5., 6., 7. ve 8. Sınıfta eğitim goren Bornovalı çocuklar, Bilim Kulüpleri ile geleceğe hazırlanıyor. 11 Ekim-20 Kasım tarihleri içinde gerçekleştirilecek olan atölyelere katılan çocuklar astronomi, biyoloji, kimya, fizik ve teknoloji bilimlerinin temelleri öğrenme fırsatı yakalayacak. Atölye çalışmalarının yanı sıra deneyler, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif ve iştirakçi eğitim sistemi ile çocukların bilimin tabiatını anlayarak yaratıcı düşünebilen birer bilim meraklısına dönüşmesi hedefleniyor.

Haftada 1 gün 60 dakikalık yüz yüze gerçekleştirilecek olan dersler Pazar hariç her gün yapılacak. Tamamı fiyatsız olan etkinliklere sistemli iştirak sağlayan öğrencilere program sonunda iştirak dokümanı verilecek. Müracaatlar Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ne şahsen ya da mtbm.bornova.bel.tr adresinde yer alan elektronik form aracılığıyla yapılabilir.

“Eğitime dayanağımız sürecek”

Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, iştirakçi ve yaratıcı öğretim teknikleriyle Bornovalı gençlere bilimi sevdirmeyi hedeflediklerini lisana getirdi. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek istediklerini söz eden Lider İduğ, “Eğitimde marka kent olarak biliniyoruz. EVRAKIM ve Dijital Sınıf ile birlikte ivme kazandırdığımız eğitim çalışmalarımızı çeşitli kurslar ve atölyeler aracılığıyla tabana yayarak her yaştan Bornovalıya ulaşıyoruz. Bilim Kulüplerimizle birlikte Bornovalı çocuklara bilimsel, özgür ve yaratıcı düşünme alışkanlığı kazandırıyoruz. Önümüzdeki devirde eğitime yönelik yatırım ve çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı