Bornova Belediyesi’nden gençlere tiyatro eğitimi

Felaket

New member
Bornova Belediyesi’nden gençlere tiyatro eğitimi Her yıl yüzlerce öğrenciye tiyatro eğitimi veren Bornova Belediyesi Kent Tiyatrosunun (BBŞT) çocuklara ve gençlere yönelik düzenleyeceği tiyatro eğitimi için müracaatlar devam ediyor. Müracaatlar 23 Eylül Perşembe gününe kadar bbst.bornova.bel.tr adresi üzerinden online olarak yapılabilecek.

BBŞT’nin deneyimli sanatkarları Bornovalı genç yetenekleri yetiştirmek üzere kolları sıvadı. 9 Ekim’de başlayacak olan eğitimler 28 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek. 8 aylık eğitim boyunca epeyce sayıda genç kursiyer tiyatro sanatının inceliklerini BBŞT’nin deneyimli eğitmenlerinden öğrenecek. 23 Eylül Perşembe günü son bulacak olan müracaat devrinin akabinde 25 Eylül Cumartesi günü Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek seçmelerde genç sanatkarlar hünerlerini sergileyecekler. Eğitimler 5., 6., 7. ve 8’inci sınıflara geçen ortaokul öğrencileri ile 9., 10., 11. ve 12’nci sınıflarda eğitim nazarann lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek.

Kursiyerlere genel tiyatro tarihi ve sahne eğitimlerinin yanı sıra temel şan, oyunculuk ve hareket eğitimi üzere konularda da eğitimler verilecek. Her atölye çalışmasında alanında uzman eğitmenler bakılırsav yapacak. Cumartesi ve Pazar günleri yaş kümesine göre ayrılan sınıflarda düzenlenecek olan eğitimlere katılan genç kursiyerler hem eğitim alacak, tıpkı vakitte BBŞT’de uzun yıllardır bakılırsav yapan profesyonel tiyatrocuların deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulacak.

Sanat kenti Bornova

Sanatım toplumların gelişimi için hayati değerde olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, “Bornova Belediyesi Kent Tiyatrosu uzun yıllardır Türk sinemasına ve tiyatro dünyasına oyuncu, direktör ve senarist kazandırıyor. Sanatkarlarımız gösterdikleri performanslarla, aldıkları ödüllerle ve sanatın gelişmenine yaptıkları katkılarla gurur kaynağımız oluyorlar. Düzenlenen bu kurs serileri aracılığıyla tiyatroya gönül veren Bornovalı gençleri profesyonelleşmeleri için teorik ve pratik eğitimler düzenleyerek sanat dünyasının kapılarını açıyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı