Büyükşehir’den Kiraz’daki bayanlara eğitim

Felaket

New member
Büyükşehir’den Kiraz’daki bayanlara eğitim İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı Bayan Çalışmaları Şube Müdürlüğü bayanların eğitime, istihdama, karar alma düzeneklerine ve kentsel hizmetlere yaygın bir biçimde iştirakini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “eşit yurttaşlık” prensibi doğrultusunda kentin en ücra bölgelerinde yaşayan bayanlara ulaşarak, onlara eğitim vermeyi hedefleyen Bayan Çalışmaları Şube Müdürlüğü grupları, çalışmalara Kiraz ilçesinden başladı.

Gruplar Kiraz’da tarım çalışanı bayanlara ulaşarak, Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı Bayan Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nün bayanlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla gayret konusunda yaptığı çalışmaları anlattı. Tarım çalışanlarına müdürlük bünyesinde verilen hizmetlere ulaşmak istemeleri durumunda muhtaçlık duyacakları irtibat ayrıntılarının yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Problemlerle çaba halleri anlatıldı

Köylerdeki çalışmanın akabinde Kiraz merkezde de bayanlarla buluşan takımlar, buradaki birinci eğitimlerde toplumsal cinsiyet eşitliği, bayan üreme sıhhati, günlük hayatın gerilim ve telaşlarına bağlı olarak gelişen ıstıraplarla uğraş etmelerine yönelik yapılması gerekenleri anlattı. Yapılan atölyelerde bayan ve erkeğin toplumsal, kültürel olarak belirlenen rollerinin bayanlara tesirleri, bayan üreme sıhhati ve hijyen eğitimleri verildi. Günlük hayatta bayanların yaşadıkları problemlerle çaba halleri de anlatıldı.

Bayan vücudu ve üreme sıhhatinden, çocuklarla inançlı alakalara, çocuk yaşta ve zorla evliliklerin psikoloji, bayana yönelik şiddetle uğraş sistemlerine kadar geniş kapsamlı eğitim verildi. Psikologlar eşliğinde ise nefes ve inançlı alan antrenmanları yapıldı.

Sivil toplum örgütlerinin yanı sıra meslek odaları işbirliği ile düzenlenen ve 3 ile 7 hafta içinde sürecek eğitimlere; uzman psikolog, sosyolog, eğitmen, çocuk gelişimci, İzmir Barosundan gelen hukukçular katılıyor. Eğitimler, farklı ilçelerde de verilecek.

Hibya Haber Ajansı