‘Büyüt Hayalleri’ Mersin’de

Felaket

New member
‘Büyüt Hayalleri’ Mersin’de İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, kız çocuklarının hayallerini büyütmek için başlatmış olduğu ‘Büyüt Hayalleri’ projesinin birinci eseri olan ‘İlham Veren Adımlar’ ile Mersin’deydi. Dilek İmamoğlu, kız çocuklarının hayatlarına dokunan proje ile ülkemizin dört bir tarafında hayalleri olan kızlara ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, kız çocuklarının hayallerini büyütmek hedefiyle geçen yıl İBB İstanbul Vakfı ile bir arada başlatmış olduğu ‘Büyüt Hayalleri’ projesi ile Mersin’deydi. Dilek İmamoğlu, projenin birinci eseri olan ‘İlham Veren Adımlar’ ile Mersin’de kız çocukları ile buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerde yaşayan yetenekli kız çocukları spora kazandıran Kır Çiçekleri Yurdu’nda çocuklarla bir ortaya gelen Dilek İmamoğlu, “Türkiye genelindeki kız çocuklarının hayatlarına dokunmak, eğitim ve emek gayretlerine takviye vermek için başlatmış olduğumız ‘Büyüt Hayalleri’ projesi ile çocukların ömrüne dokunan Kır Çiçekleri ile bir ortaya gelmek epey anlamlıydı” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Lider Vahap Seçer ile Mersin Bayan Kooperatifi İdare Şurası Lideri Meral Seçer’e takviyeleri için teşekkür eden Dilek İmamoğlu, kızların yoluna ışık olacak ‘İlham Veren Adımlar’ kitabı ile Türkiye’nin dört bir tarafına ulaşmak istediklerini söylemiş oldu.

Dilek İmamoğlu, “Kız çocuklarının hayallerini büyütmek için projemizin birinci eseri olar İlham Veren Adımlar kitabımızın geliriyle 200 kız öğrenciye burs imkanı sağlıyoruz. Amacımız daha fazla kız öğrenciye ulaşmak. Projenin her gün daha fazla kente yayıldığını görmekten memnunluk duyuyorum” tabirlerini kullandı.

ondan sonrasında Atayurt Gazi Çiftliği’nde atölyelerde eğitim kızlarla buluşan ve Mevlana Mahallesi Bayan Çocuk Atölyesi’ni ziyaret eden Dilek İmamoğlu, kız çocuklarının burada gördükleri eğitimlerle çocuk emekçi olmaktan kurtulduğunu belirterek, “Kız çocuklarımızın umutlu gözlerine bakmaktan epey memnun oldum. İlham Veren Adımlar projemize duydukları merakları, her bir kız çocuğunun hayallerinin ne kadar değerli olduğunu hepimize gösteriyor” dedi.

Dilek İmamoğlu, Mersin ziyareti kapsamında ayrıyeten ziraî eğitimler alarak üretime katılan Mersin Bayan Kooperatifi’ne üye bayanlarla buluştu, Dünya Çiftçi Bayanlar Günü aktifliğine katıldı ve Çamlıbel Sokak Festivali’ni de ziyaret etti.

Hibya Haber Ajansı