“Çağdaş ve inovatif bir öğrenme tecrübesi inşa ediliyor”

Felaket

New member
“Çağdaş ve inovatif bir öğrenme tecrübesi inşa ediliyor” Pandeminin tetiklediği dijital çağda, meslek tarifleri ve yetenek idaresi süreçleri bir daha şekilleniyor. İş dünyasında tartısını hissettiren X ve Y jenerasyonlarına artık Z Nesli da eklendi. Yapay zeka, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, oyunlaştırma üzere farklı metodolojiler, geleceğin mesleklerinde kıymetli bir role sahip. Bu dünyanın gerektirdiği niteliklere sahip olmayanlar ise rekabet yarışının gerisinde kalıyor. Bu noktada dikkat çeken en kritik faktör ise gerçek bir meslek planlaması yapabilmek. Meslek planlamasının bundan evvelki kademesi ise hangi alanda uzmanlaşmak istendiğine karar verilmesi… Belirlenen yolda, en âlâ eğitimleri alarak iş ömrüne atılmanın sırrı ise bu süreci en yanlışsız biçimde planlayabilmekten geçiyor. Başarılı olmanın da kendine has bir metodolojisi bulunuyor. Bu metodoloji çerçevesinde bilgiyi teoriden pratiğe aktararak, belirlenen hedef doğrultusunda yılmadan yol almak gerekiyor. Muvaffakiyetin sırrı; gerçek formüllerle ilerlerken, dijital çağın sunduğu teknolojik imkanları da kullanarak yeni jenerasyon bir öğrenme kültürü inşa etmekten geçiyor.

YAPAY ZEKA ODAKLI ÇALIŞMALAR İLE İLERLENİYOR

2011’den bu yana yeni jenerasyon bir öğrenme kültürüne yatırım yapan Doping Hafıza, Türkiye’nin en büyük online eğitim platformu olarak öne çıkıyor. On binlerce öğrenciye bütüncül, sistemli ve yeni jenerasyon bir öğrenme tecrübesi sunan Doping Hafıza; YKS, LGS, KPSS, DGS ve ALES üzere imtihanlara yönelik hazırlanan özel eğitimlerin yanı sıra orta sınıflara yönelik paketler de kurguluyor. Türkiye’de birinci defa kullanılan yapay zekâ dayanaklı akıllı test paneli, akıl haritaları, kişiselleştirilmiş çalışma programı dayanağı, infografikler, rehberlik görüntüleri, velilere özel hazırlanan Gelişim Bilgilendirme Sistemi, soruları görüntülü çözen Çözücü uygulaması, Reflekslerle Matematik, Serüvenlerle Fen Bilimleri ve Tarih Seyahati üzere özel olarak oyun formatında geliştirilen inovatif eğitimler aracılığıyla öğrencilere farklı bir yol haritası sunuluyor. Bu kapsamda 200 kişilik eğitim takımı ve farklı öğretim enstrümanları ile çağdaş programlar tasarlayan Doping Hafıza’nın başarıyı kalıcı kılmak ismine 70 bini aşkın görüntü, tamamı tahlil görüntülü 100 bini aşkın soru, 5 bini aşkın konsept, 20 bini aşkın görsel ve animasyon, 350 bin dakikayı aşkın içeriğe imza attığı dikkat çekiyor.

TEKNOLOJİK VE AKTÜEL EĞİTİM ARAÇLARI KULLANILIYOR

Daima gelişen vizyoner bakış açısı ve uzman grubuyla, Türkiye’deki tüm öğrencileri teknolojik ve şimdiki eğitim araçları ile buluşturmaya devam ettiklerinin altını çizen Doping Hafıza CEO’su Semih Hakyemez, “Doping Hafıza K-12 seviyesindeki öğrencilerin, tüm eğitim muhtaçlıklarını karşılamak üzere kurulmuş bir online eğitim şirketi… Yapay zekâ dayanaklı akıllı test paneli, oyun formatında geliştirilmiş konsept dersler, dijital ortamda kişiselleştirilmiş çalışma programı üzere kesimde birinci kere uygulanan biroldukça metoda sahip. Ulu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği üzere ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.’ Bu noktada John Dewey’nin şu kıymetli kelamını de hatırlatmak isterim. ‘Bugünün çocuklarını, dünün halleri ile eğitirsek yarınlarından çalarız.’ Doping Hafıza, bu iki bakış açısının sentezinden yola çıkarak farklı bir motto kurguladı. Gayemiz; her öğrenciye nitelikli, çağdaş ve inovatif bir öğrenme tecrübesi yaşatmak” açıklamasında bulundu.

MUVAFFAKİYETİN SIRRI, FIRSAT EŞİTLİĞİ

Yeni kuşak bir öğrenme tecrübesi inşa etmek ismine fırsat eşitliğini önemsediklerini belirten Hakyemez, “Türkiye’nin her yerinden tüm öğrencilere erişilebilir ve kaliteli eğitim sunmak en değerli gayelerimizden biri… Yeni kuşak bir öğrenme tecrübesi tasarlarken teknolojik altyapımızla yenilikçi tahsil metotlarını harmanlıyoruz. 10 yıllık deneyimimize dayanarak eğitim bölümünde öğrencilerin ve velilerin beklentilerini karşılamak için çalışıyoruz. Hayal gücü yüksek ve yaptığı işe yenilikçi bir bakış açısı getirebilen beşerlerle çalışmayı seviyoruz. Bu niçinle ekibimizde yer alan 200 kişi ve çalışmaları, bu vizyonumuzun değerli bir yansıması. Online eğitim alanında tüm derslerle hizmet veren tek eğitim kurumuyuz. Eski öğretim biçimleriyle hazırlanıp yalnızca dijitalleşmiş içerikler hazırlamıyoruz. Tersine her dersin ihtiyaçlarına göre o ders ve mevzuları en uygun öğretebileceğimiz konseptleri geliştiriyoruz. Bunu yaparken hem akademik tıpkı vakitte teknolojik manada biroldukca Ar-Ge çalışması yapıyoruz. değişen teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanarak problemsiz bir altyapı sağlıyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı