Cem Bölükbaşı, Euroformula Open Imola yarışlarından da kupayla döndü

Felaket

New member
Cem Bölükbaşı, Euroformula Open Imola yarışlarından da kupayla döndü Esporda kazandığı şampiyonlukların akabinde muvaffakiyetini gerçek yarışlarda da sürdüren Cem Bölükbaşı, dünyada espordan gelip bir Formula serisinde birincilik kazanan birinci yarış pilotu olarak tarihe geçtiği Euroformula Open serisinin İtalya Imola yarışlarından da kupayla döndü.
Esporda kazandığı dünya şampiyonluklarının akabinde son iki dönemdir profesyonel olarak gerçek pistlerde de başarılı bir meslek sürdüren genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2023’te Türkiye’nin birinci Formula 1 pilotu olma gayesiyle formula serilerindeki yarışlarını sürdürüyor.
Cem Bölükbaşı, 10-11 Temmuz tarihlerinde Hungaroring Macaristan pistinde birinci sefer çıktığı ve dünyada espordan gelip bir Formula serisinde birincilik kazanan birinci yarış pilotu olarak tarihe geçtiği yarışların akabinde, Euroformula Open serisinin Imola ayağında başarılı yarışlara imza attı.

En başarılı birinci 10 pilottan biri oldu

Genç yarış pilotu, Euroformula Open Imola pistinde, 24 – 25 Temmuz’da tarihlerinde gerçekleşen yarışlarından birincisini 3. sırada tamamlayarak podyuma çıkıp üçüncülük kupasını kazandı. Bölükbaşı serinin ikinci yarışını 4. bitirirken son yarışı yaşanan şanssız bir kaza niçiniyle tamamlayamadı.
Cem Bölükbaşı, Macaristan Hungaroring ve İtalya Imola yarışları daha sonrasında toplam 73 puanla Euroformula Open pilotlar sıralamasında 8. sırada yer alarak ismini en başarılı 10 yarışçı ortasına yazdırdı. Cem iki hafta sonunda katıldığı 6 yarışın 3’ünde podyuma çıkarmayı başardı.

“Zaferlerime devam edeceğim”

Cem Bölükbaşı, “Macaristan’daki tarihi zafer daha sonrasında İtalya’da hoş bir yarış tecrübesi yaşadım. Şu ana kadar katıldığım 6 yarışın 3’ünde podyuma çıktım, epeyce memnunum. Bundan daha sonra da yarışlara ve zaferlerime devam etmek istiyorum. Yanımda olan tüm destekçilerime epeyce teşekkür ederim” diye konuştu.
Cem Bölükbaşı, 2021’de mesleğinin ilk Formula 3 Asya Şampiyonası’nda en âlâ üçüncü çaylak olmayı başarmış; bir daha birinci defa katıldığı 4 saatlik European Le Mans yarışını kendi kategorisinde ikincilikle bitirmişti. Başarılı genç pilot, Euroformula Open’da, Formula 1’in önde gelen isimlerinden Max Verstappen ve Charles Leclerc üzere bir hayli efsane pilot yetiştirmiş Van Amersfoort Racing (VAR) ile yarışıyor. Cem Bölükbaşı’nın Imola yarışındaki destekçileri Getir, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (Go Türkiye), Mavi ve Merih Demiral ile Team Mavi, Rixos Otelleri, Mesa, Axa Sigorta, Gedik Piliç ve ajansı TEM Agency oldu.

Hibya Haber Ajansı