Güç dalının devleri ICCI 2021 Dijital Konferansı’nda buluşacak

Felaket

New member
Güç dalının devleri ICCI 2021 Dijital Konferansı’nda buluşacak ICCI 2021 Konferansı, Türkiye’nin en kapsamlı önder güç platformu ICCI ve Türkiye Kojenerasyon Derneği tarafınca 29 – 30 Eylül 2021 tarihleri içinde dijital olarak gerçekleştirilecek. Pandemi daha sonrası dijital ortamda düzenlenen birinci güç aktifliği ICCI Dijital 2020’den daha sonra ikinci kere dijitale taşınan konferans iki gün boyunca Avrupa, Asya, Orta Doğu, Amerika ve Afrika’dan 4000’in üzerinde memleketler arası ve ulusal güç profesyonellerini piyasa işleyişine istikamet veren kamu kurum ve kuruluşlarının karar alıcılarıyla buluşturacak.

T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanlığı ve Güç Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafınca 26 yıldır aralıksız desteklenen güç platformu ICCI – Uluslararası Güç ve Etraf Fuarı ve Konferansı, makro stratejilerin tartışılıp dala taraf verilmesinin hedeflendiği ICCI 2021 Dijital Konferansı’nı 29-30 Eylül tarihleri içinde düzenleyecek.

İki gün boyunca Türkiye Kojenarasyon Derneği, DEİK, EDAC, Güç Hukuku Araştırma Enstitüsü, ENSİA, TÜBİTAK MAM, TWRE, EPİAŞ, JED, SHURA, Biyo Güç, GÜYAD, GENSED, İTÜ başta olmak üzere güç ile ilgili kesimin önde gelen 14 kurumu ve EPDK ile ETKB üzere yasa koyucuların düzenledikleri özel oturumlar ve teknik oturumlar ile toplamda 70 konuşmacının yer aldığı 18 oturum gerçekleşecek. ICCI 2021 Dijital Konferansı’nın açılış oturumuna; T.C. Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Sanayi Ticaret Güç, Natürel Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komite Lideri Ziya Altunyaldız T.C. Güç Piyasası Düzenleme Kurumu Lideri Mustafa Yılmaz, TİM Lideri İsmail Gülle, DEİK Güç İş Kurulu Lideri Haluk Kalyoncu ve Türkiye Kojenerasyon Derneği İdare Şurası Lideri Yavuz Aydın’ın katılması bekleniyor.

GÜÇ PAHA ZİNCİRİNİN TÜM BİLEŞENLERİ TEK ÇATI ALTINDA

Her vakit alanında birincilere ve yeniliklere imza atan ICCI, bu sene güç piyasasındaki tüm ögelerin tartışılacağı konferansta güç kıymet zincirinin tüm bileşenleri; “üretim – iletim – dağıtım”ı tek çatı altında topluyor. ICCI 2021 Dijital Konferansı’nda; olağanüstü Periyotlarda Güç Yönetimi-Kojentürk Özel Oturumu, Elektrik İletiminde Özelleştirme, Emisyon Azaltım Sertifikaları ve Karbon Kredisi Ticareti, YEK-G ve Güç Üretiminde Dijitalizasyon (Guarantees of Origin), Net Zero Amacında Doğal Gazın Rolü, Yatırım ve İşletme Devirlerinde Güç Hukuku ve Tahkim, Yenilenebilir Kaynakların Sürdürülebilir kullanması, Biyo Kaynaklardan Güç Üretiminin Ehemmiyeti ve Geleceği, Güç Üretiminde Yeni Teknolojiler, Karbon Hudut Vergisi- Carbon Border Tax, Hibrit (Melez) Güç Sistemleri, Dağıtık Güç, Güçte Yeni Oyuncu: “Hidrojen”, Güç Santrallerinde İşletme ve Bakım, Güç Santrallerinde Su İdaresi ve Soğutma Sistemleri, E-mobility ve E-şarj hususları odak noktada yer alarak kesimin yeni trendlerini dinleyiciler ile buluşturulacak.

Hibya Haber Ajansı