Gürkan, KADEM’i ziyaret etti Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Bayan ve Demokrasi Derneğini Malatya Vilayet Temsilciliğini ziyaret ederek idare heyeti üyeleriyle bir ortaya geldi. Türkiye’de 51 vilayette temsilciliği bulunan Bayan ve Demokrasi Derneği (KADEM)’i Malatya Vilayet Temsilciliğini ziyaret eden Lider Gürkan, KADEM’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden KADEM Malatya Vilayet Temsilcisi Mehtap Pekel, “ Bayan ve Demokrasi Derneği olarak yerelde bayanlarımızın sıkıntılarına eğilmeye çalışıyoruz. Bayanlarımıza bedel katmak ismine çeşitli eğitimler, farkındalıklar, konferanslar ve seminerler düzenliyoruz. Bayan ve Demokrasi Derneğimizin Türkiye’de 51 vilayette temsilciği bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Malatya’da. Liderimiz Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve lider yardımcımız Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın önderliğinde 51 vilayet temsilciliğimizde olduğu üzere Malatya’da da ülkemizin ekonomik, toplumsal, siyasal ve kültürel gelişmenine katkı sağlamak ismine bayanlarımıza katkı ve takviye sunmaya çalışıyoruz. Bütün dünya bayanları için inançlı ve adil bir hayat hayalimiz var ve bunun için uğraş sarf ediyoruz. Sayın Liderimizin bu manada her vakit bizlere dayanak olduğunu biliyoruz, teşekkür ediyoruz” dedi. Gürkan, “ Bayanlarımızın onurunun korunması, ülkenin onurunun korunmasıdır” KADEM Lideri ve idare şurası üyelerinin sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, “Belediyecilik anlayışı içerisinde iştirakçi belediyecilik temel unsurunda STK’lar, kanaat başkanları, meslek kuruluşları ve mahallî başkanlar bizim paydaşlarımızdır. Kenti yönetirken toplumsal taraflar dediğimiz genel itibariyle toplumsal tarafların görüş ve kanıları bizim için manalı ve kıymetlidir. Kentimizi mimari, toplumsal ve kültürel açıdan dizayn ederken kıymetli görüşleri alarak yol haritamızı ve istikamet pusulamızı ona nazaran oluşturuyoruz. Bilhassa bayan ve demokrasi unsuru içerisinde bugün ülkemizde bayana şiddet ülkemize yakışmıyor. hanımın dinimizde yeri fazlaca değerlidir. Cennet anaların ayakları altındadır. Bayanlarımızın toplum nezdinde rencide olması bizleri ziyadesiyle üzüyor. KADEM’de bu noktada bayanlarımıza hem eğitim formasyonu noktasında, hem hizmet içi eğitim noktasında, tıpkı vakitte konut ziyaretleri açısından hoş bir bakılırsavi ifa ediyorlar. Bayanlarımızın kendi hak ve hukuklarının korunması noktasında ve hak ve hukuklarının gerektiğinde hukuk nezdinde aranması noktasında KADEM lokomotif bakılırsavini yapıyor. Bizim temennimiz ve dileğimiz odur ki bayan erkek eşitsizliği formundaki algıların bir an evvelce bertaraf edilmesi, bayanların bizim için bedelli olduğunu, cennet anaların ayaklarının altındadır tabirinin yerinde bulduğu üzere bayanlarımıza özel hususiyetle hürmet etme ve titizlik gösterme noktasında bütün adamların hassasiyeti göstermesi gerekir diye düşünüyorum. Bilhassa AK Parti periyodunda bayanlarımızın gerek belediye meclislerinde, gerek ilçe belediye meclislerinde gerekse TBMM’de sahiden temsil noktasında Cumhuriyetimizin sayısal manada en çok oldu periyoduna ulaşmıştır. Bayanlarımızın toplumun ve toplumsal hayatın her kesitinde yer alması bizim için kıymetlidir. İş ömründe yer alması bizim için değerlidir. Bayanlarımız bundan daha sonraki süreçte hem eğitimleriyle hem bilgi ve birikimleriyle topluma hizmet etme noktasında kendilerine düşenleri en hoş biçimde yerine getireceklerdir. hanımın onurunun korunması, ülkenin onurunun korunması manasına gelmektedir. Bir anne çocuğunu ne kadar yeterli yetiştirirse gelecek o kadar aydınlık ve parlak olur. Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin üzerine düşen her mevzuda yardımcı olacağımızın bilinmesini istiyorum. KADEM’in çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı
Hibya Haber Ajansı