İduğ: “Bornova’da yol sorunu kalmayacak”

Felaket

New member
İduğ: “Bornova’da yol sorunu kalmayacak” İlçedeki yol problemlerini kökten çözme maksadı doğrultusunda Asfalt Üretim Tesisi’ni açmaya hazırlanan Bornova Belediyesi, asfalt seriminde kullanmak üzere satın aldığı iş makinelerinin tanıtımı Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı. Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, vatandaşların da iştirakiyle gerçekleşen merasimde, 5 yıllık bakılırsav müddeti ortasında ilçedeki yol meselesini bitireceklerini söylemiş oldu.

Bornova Belediyesi, Naldöken’de üretimi süren Asfalt Üretim Tesisi’nde kullanacağı iş makinelerinin tanıtımını Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı. Asfalt dökme ve asfalt kazıma makinelerinin getirildiği alandaki merasim, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Lideri Ertürk Çapın, Bornova’nın kardeş belediyelerinden olan Tunceli’nin Pülümür İlçesi Belediye Lideri Müslüm Tosun, belediye bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların iştirakiyle yapıldı.

Bornova’da asfaltlama periyodunu başlıyor

bakılırsave geldikleri günden bugüne en hayli yol problemleri konusunda talep ve şikayet aldıklarını hatırlatan Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, “Bornova Türkiye’nin 41 vilayetinden daha büyük ilçe ilçe. Hudutlarında 1.100 km uzunluğumuzda yolumuz var. İzmir’in Ankara ve İstanbul istikametinden girişi olan bu ilçemizde yollarımızın problemsiz olması epey kıymetli. Bu maksatla projelendirdiğimiz Asfalt Üretim Tesisimizin üretimi süratle sürüyor. Asfalt seriminde kullanacağımız iki iş makinası şu anda burada. Bunlara ek olarak asfaltlamada kullanılmak üzere kamyon, tır ve silindirden oluşan sekiz adet daha iş makinesi ve araç daha alacağız. 2022 yılında asfalt dönemin açılmasıyla bir arada adeta bir seferberlik üzere asfaltlama çalışması başlatacak, 2 yılın sonunda Bornova’da yol sorununu büsbütün ortadan kaldıracağız. Bornova’nın geleceğine yatırım yapıyor, uzun yıllar Bornova’ya hizmet edecek sistemleri oluşturuyoruz” dedi.

Bornova Türkiye’ye örnek oluyor

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ’un satın alma modeli Türkiye’ye örnek olduğunu tabir ederek, “Daha evvel burada yüzü aşkın araç ve iş makinesinin teslim merasimine şahit olmuştuk. Lider İduğ, daha kolay ve süratli üretmek ismine yalnızca bunları değil, yeni hizmet binaları da satın alıyor. Kendisini kutluyorum. Emeği geçen herkese fazlaca teşekkür ediyorum. Bu tesis İzmir’in öbür ilçelerine de yol üretimi konusunda dayanak olabilir” diye konuştu.

Lider İduğ’u kutluyorum

Pülümür Belediye Lideri Müslüm Tosun ise iki gündür İzmir’de olduğunu belirterek, bu süreç ortasında Lider Mustafa İduğ’un hayata geçirdiği projeleri görme talihi yakaladığı belirterek, “Bornova’da sahiden örnek alınacak bir belediyecilik anlayışı ortaya konuyorum. Kardeş belediye olarak kendileri gurur duyuyor ve kutluyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı