İmamoğlu: “Tahribatın en derinini İstanbul yaşıyor”

Felaket

New member
İmamoğlu: “Tahribatın en derinini İstanbul yaşıyor” Malatya’dan Adıyaman Gölbaşı’na hareket eden İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun yolu, Haçova Köyü’nde kesildi. İmamoğlu’nu karşılayan vatandaşlar, bölgelerinde açılmak istenen taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri çabayı anlattı, İBB Başkanı’ndan kendilerine “ses” olmasını istedi. İmamoğlu’nun köylülere karşılığı, “Biz, bu hami hissinize nitekim derin hürmet duyuyoruz. Elimizden ne gelir, bilemeyiz; ancak duyurulmasında, anlatılmasında size katkı sunmayı şüphesiz isteriz. İnşallah başarılı oluruz. İnşallah mahzur oluruz birtakım şeylere. Zira, malum bu tahribatın en derinini şu an İstanbul yaşıyor ve yaşamak üzere. Ona da mahzur olmak için gayret veriyoruz. Memleketimizi Allah korusun diyelim” oldu.

Gölbaşı / Adıyaman

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, dün, Malatya Merkez, Hekimhan, Arguvan ve Arapgir’e yaptığı ziyaretlerin bir benzerini, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirdi. CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba ve birliktelerindeki heyetle birlikte sabah saatlerinde Malatya’dan hareket eden İmamoğlu, yol boyunca yerleşim noktalarında, vatandaşların sevgi şovlarıyla karşılaştı, onlardan gelen farklı problemleri dinledi.

Haçovalıların talebi: “Sesimiz olun”

Malatya’ya 10 kilometre uzaklıktaki Haçova Köyü’nde İmamoğlu’nu karşılayan vatandaşlar, bölgelerinde açılmak istenen taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttükleri çabayı anlattı. Vatandaşlar sıkıntılarını, “Kayısı bahçelerimiz, üzüm bağlarımız olmasından dolayı hepimiz reaksiyon gösteriyoruz. Fakat bir türlü hükümete sesimizi duyuramıyoruz. Bundan dolayı sizlerden dayanak istiyoruz. Köyümüz; taş ocaklarına, mermer ocaklarına peşkeş çekilmesin. Toprağımız verimli. Arıcılık yapıyor, Malatya’nın en meşhur kayısısını burada yetiştiriyoruz” kelamlarıyla lisana getirdi. İmamoğlu’nun Haçovalılara cevabı şöyleki oldu:

“Doğa tahribatlarına karşı her yerde, bütün arkadaşlarımız gayret veriyorlar. Biz de bu kollayıcı hissinize, hakikaten derin hürmet duyuyoruz. Elimizden ne gelir, bilemeyiz; lakin duyurulmasında, size katkı sunmayı şüphesiz isteriz. İnşallah başarılı oluruz. Zira, malum bu tahribatın en derinini şu an İstanbul yaşıyor ve yaşamak üzere. Ona da mahzur olmak için gayret veriyoruz biliyorsunuz. Memleketimizi Allah korusun diyelim” oldu.

Ağbaba: “Genel Başkanı’mızın kelamını tutup, İmamoğlu’nu size getirdim”

Yaklaşık 1,5 saatlik bir seyahatin akabinde Gölbaşı’na ulaşan heyeti, coşkulu bir kalabalık karşıladı. Ziyarette sırasıyla; Gölbaşı Belediye Lideri İskender Yıldırım, CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere ve CHP Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba birer konuşma yaptı. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim periyodunda, “Gölbaşı’nda İskender Lider, İstanbul’da da Ekrem İmamoğlu kazanacak. Ben de Ekrem İmamoğlu’nu size getireceğim” kelamı verdiğini anımsatan Ağbaba, “Genel Başkan’ımızın vekaletiyle İmamoğlu’nu size getirdim” diye konuştu.

İmamoğlu: “Kendimi memleketin her yerine sorumlu hissediyorum”

Ağbaba, Tutdere ve Yıldırım’ın konuşmalarının kendisine başka sorumluluklar yüklediğini belirten İmamoğlu, “Tabi Türkiye’nin her noktasına dokunmak zorunda olan bir kenttir İstanbul. İstanbul düzgün işler yaparsa, memleket de fazlaca uygun olur. Onun için ben kendimi, 16 milyon İstanbulluya sorumlu hissediyorum; lakin ben, kendimi memleketin her yerine sorumlu hissediyorum, Gölbaşı’na da. Seçim devrinde Genel Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu size bir kelam vermiş; ‘Ekrem İmamoğlu kazanacak ve buraya gelecek, sizlerle birlikte de hoş işler yapacak’ demiş. Ben, bugün fazlaca memnunum. Bugün burada Genel Başkan’ımın kelamını yerine getiriyorum; ne keyifli bana” sözlerini kullandı.

“İnsan ayırmak Türkiye’yi yoruyor”

Gölbaşı’na İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıların da selamını, coşkusunu ve sevgisini getirdiğini söyleyen İmamoğlu, “tekrarki sefere Adıyaman’a geleceğiz. Adıyaman’ın tamamını dolaşacağız. Bu topraklarda, belediyelerimizin her birisine katkı sunmak istiyoruz. Bugün, CHP’li bir belediye liderimizin konuğuyuz. Lakin biliniz ki; kapımızı kim çalarsa, bizden kim takviye isterse, başımızın üstünde yeri var. Birileri üzere, biz bakmayız o partiliymiş, bu partiliymiş bakmayız. Zira benim makamım da milletin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de milletin, o bildiğiniz bütün makamlar milletin. O makamlar sizin. Kimseye mülk değil” dedi. Türkiye’yi yoran konulardan birinin de “insan ayırmak” olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, şöyleki devam etti:

“Partisine bak, insan ayırt et; inancına bak, insan ayırt et; ırkına bak, insan ayırt et… Usandık, bıktık, bunaldık; olmaz bu biçimde bir şey. Şu hoş insanlarımıza bakıyorum. Herkes burada. Allah aşkına, hepinizin gözüne kurban. Hepinizin vicdanına kurban. Şu insanların birini başkasından ayıranlardan bu memlekete hayır olmaz. Bu ülkenin herkesinı eşitlemek zorundayız. Gencimiz iş bulacak, değil mi? İlla ona torpil mi lazım? Liyakat kazanacak artık. Benim hayli yakın tanıdığım bir genç ile şuradan rastgele bir genç, -Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum- vicdanımda büsbütün eşittir. Ve bu memleketin en doğusundan, en batısına, en güneyinden, en kuzebir daha her yurttaşımız eşittir. 84 milyon insanımızın kazanması için çalışacağız.”

“Nifak tohumu saçana kulağınızı tıkayın”

“Bu ülkenin çocuklarına baktığımda geleceği görüyorum” diyen İmamoğlu, “Burası Mezopotamya. Burası Anadolu. Burası medeniyetlerin beşiği. Dünyada medeniyet yok iken, burada vardı. bu biçimde bir toprağın nimetini, daima birlikte geleceğe taşımalıyız.

Hoş insanlarımız; sakın ortamıza nifak sokmaya çalışanlara aldanmayın. Sakın birilerini kötüleyerek oy kazanmak isteyenlere aldırmayın. Kulağınızı tıkayın. Berbat konuşanların, berbat kelamların sahiplerine ilişkin olduğunu unutmayın. Yüzünüzü, bağrınızı, zihninizi hoş kelamlara çevirin. Hoş lisanı dinleyin. Projeleri dinleyin, iş üretenleri dinleyin. İş yapmak isteyenleri engelleyenleri dinlemeyin. Onlara kulaklarınızı tıkayın. Hele hele kendi çıkarları için pahaları kullanan inancı ve ulusal kıymetlerimizi kullananlara kulağınızı tıkayın. Ulusal kıymetler, hepimizin. Kimseye ilişkin değil. Kimse inanç bedelleri üzerinden, ulusal pahalar üzerinden siyaset yapmaya, oy devşirmeye kalkmasın. Yeni bir gelecek, yeni bir müddetç başlıyor. Bu değişime hazır olun. İstanbul’da hayat epey hoş oluyor, epeyce hoş şeyler geliyor. Unutmayın ki memlekette de Türkiye’mizde de her şey epeyce hoş olacak. Sizin inancınıza kurban olayım” dedi.

Hibya Haber Ajansı