İmamoğlu: “Umarım asırlık Cumhuriyetimize layık bir kuşak oluruz”

Felaket

New member
İmamoğlu: “Umarım asırlık Cumhuriyetimize layık bir kuşak oluruz” İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü ötürüsıyla Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen merasime katıldı. Merasimin akabinde basın mensuplarına konuşan İmamoğlu, “O gün kurtuluş gayreti için savaşan ve zaferi kazanan milletimizin yeni çağda bilime, akılla, kültürle, sanatla öbür zaferler kazanması lazım. Cumhuriyetin 100’üncü yılına hakikat giderken, bu biçimdesi bir periyodun başlangıcını umuyorum. Umarım asırlık Cumhuriyetimize layık bir kuşak oluruz” dedi.

Taksim – Cağaloğlu – Vatan Caddesi / İstanbul

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü ötürüsıyla Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı’nda merasim düzenlendi. Merasime, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1’inci Ordu ve Garnizon Kumandanı Orgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Anıtı’na sırasıyla İstanbul Valiliği, 1. Ordu Komutanlığı ve İBB’nin çelenkleri bırakıldı. Merasimde sonrasındasında, hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İmamoğlu: “Umuyorum milletimiz asla bu muharebelerle test edilmez”

Merasimin akabinde Lider İmamoğlu, basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulundu. “O gün, kurtuluş gayreti için savaşan ve zaferi kazanan milletimizin, yeni çağda bilime, akılla, kültürle, sanatla öbür zaferler kazanması lazım” diyen İmamoğlu, açıklamasını şu biçimde sürdürdü:

“Bu zihniyetle hareket etmemiz lazım. Umuyorum milletimizin asla bu muharebelerle test edilmediği, yeni zaferlere koştuğu ve coştuğu, Cumhuriyetin 100’ncü yılına gerçek giderken, bu biçimdesi bir devrin başlangıcını umuyorum. Akabinde malumunuz; 1923’ün 2023’te 100’ncü yılını daima birlikte yaşayacağız. Umarım asırlık Cumhuriyetimize layık bir jenerasyon oluruz.”

İstanbul Valiliği’nde merasim

Taksim’de düzenlenen merasimin akabinde, İstanbul Valiliği’ne geçildi. Vali Yerlikaya, Birinci Ordu ve Garnizon Kumandanı Orgeneral Yeni, İBB Lideri İmamoğlu’nun yerini almasından daha sonra bayramlaşma merasimi başladı. Burada düzenlenen programa; siyasi partilerin temsilcileri, yabancı ülke temsilcileri, mülki ve idari yetkililer, azınlık cemaatlerinin manevî önderleri de katıldı.

Üçüncü merasim Vatan Caddesi’nde yapıldı

Vatan Caddesi’ndeki merasim, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu ve Garnizon Kumandanı Orgeneral Kemal Yeni, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun askeri aracın üzerinden merasim birliklerinin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Vatandaşlar, ellerindeki Türk Bayraklarıyla, merasime ağır ilgi gösterdi.

Selamlamanın akabinde Yerlikaya, Yeni ve İmamoğlu, protokoldeki yerlerini aldı. Hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden merasimde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos iletisi okundu.

Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğü Halk Oyunları toplulukları, farklı civarlardan folklor şovları sundu ve merasim, askeri birliklerin geçit merasimiyle bitmiş oldu.

Hibya Haber Ajansı