İnce: “Bu adam din adamı değildir. Bu adam Tayyip Erdoğan’ın maşasıdır”

Felaket

New member
İnce: “Bu adam din adamı değildir. Bu adam Tayyip Erdoğan’ın maşasıdır” Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, Malatya programı kapsamında basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Basın toplantısında iktidara ve muhalefete yüklenen İnce, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Siyasi Partiler Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. İnce açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem isteyenler, milleti kandırmayın. Şayet Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem istiyorsanız hodri meydan! Siyasi Partiler Kanunu’ndan başlayalım.

TÜRKİYEDE DİYANET SORUNU VAR

Türkiye’de konuşulmayan bir Diyanet sorunu olduğunu vurgulayan İnce, “Bir Diyanet sorunu var Türkiye’de. ‘Doğruları söylemek hükümete ziyan verecekse bu caiz değildir. Ziyan verecekse hükümete doğruları söyleme’ diyor. ‘Yolsuzluk hırsızlık değildir’ diyor. Alevilerden vergi almasını biliyor lakin Alevilere hizmet etmiyor” dedi.

NANKÖRLÜKTE TAVAN YAPTILAR

Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş’a yönelik tenkitlerine devam eden Muharrem İnce, “9 Kasım’da Fesli’yi (Kadir Mısıroğlu) ziyaret ediyor. 10 Kasım’da Atatürk’e bir Fatiha’yı epey görüyor. Yakında 10 Kasım geliyor. Bu ülkenin kurucusunun kurtarıcısının, hutbede ismini anmamak, bir Fatihayı epey görmek…Herkesi buna reaksiyon göstermeye davet ediyorum. Bu adam din adamı değildir. Bu adam Tayyip Erdoğan’ın maşasıdır. bu biçimde din adamı olmaz. Nankörlükte tavan yapıyorlar. Bu nankörlük bu milletin başına bela getirir. Dünyanın hiç bir ülkesinde kurucusuna hakaret eden din adamları olmaz” diye konuştu.

MİLLETİ KANDIRMAYIN

Türkiye’nin bir numaralı sorunun Siyasi Partiler Kanunu olduğunu söyleyen İnce, “Bunu kimse konuşmuyor. Türkiye’yi demokratikleştirmek isteyenler. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem isteyenler, milleti kandırmayın. Milletle alay etmeyin. Şayet Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem istiyorsanız hodri meydan! Siyasi Partiler Kanunu’ndan başlayalım” dedi.

MUHALEFETTEKİLER TEK ADAM DEĞİL Mİ?

Muhalefet önderlerini işaret eden İnce, “Demokrasi, demokrasi diye bağırıyorlar. Tek adam tek adam diye bağırıyorlar. Gerçek tek adam. Muhalefettekiler tek adam değil mi? Bakın partilerin tüzüklerine. Cumhurbaşkanı adaylığı için CV bırakıyorlarmış. Yüksek maaşlı bürokrat alımı. Bence KPSS ile alsınlar. İmtihan yapsınlar, daha mantıklı. Çalışan mı olacak Cumhurbaşkanı? Bu iktidar gitmeli. Bu muhalefet de gitmeli. Başı karışık bunların” dedi.

İKTİDAR DA MUHALEFET DE GİTMELİ

İnce tenkitlerine “Bir tane kukla Cumhurbaşkanı bulacaklarmış, etliye sütlüye karışmayacak. Nasıl seçim alacaklarsa. daha sonra bir tane yardımcı yapacaklarmış. O yardımcı başbakan üzere olacakmış. Memleketi yönetecekmiş. Çocuk oyuncağı güya. Bu iktidar gitmeli ancak bu muhalefet de gitmeli. Bir siyasi partinin maksadı ülkeyi yönetmektir. Partinin bir numaralı adamı da genel lideridir. Onun nazaranvi de bir numaralı yere talip olmaktır. Olmayan yere talip olunur mu? Başbakanlık var mı Türkiye’de. Başbakanlık yoksa başbakan adayı da olunmaz” diyerek devam etti. İnce, “Genel liderleri diktatör yapan bu Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirmeden güçlendirmiş parlamenter sistem demek ayıptır. Palavra söylüyorsunuz” diye konuştu.

MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE TARTIŞALIM

Malatya’dan tüm parti genel liderlerine davette bulunan İnce,
“Seçim yaklaşıyor. Evvelce bizim geleneklerimiz vardı. Merhum Demirel, Türkeş, Erbakan, Ecevit televizyonlara çıkar tartışırlardı. Haydi saraylı gelmedi diyelim. Öbürleri gelsin. Televizyonlarda, milletin gözünün önünde anlatalım bakalım. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem neymiş, Başkanlık sistemi neymiş” dedi.

İNCE “BEN HAZIRIM” DEDİ

Kendisinin tartışmaya hazır olduğunu belirten İnce, “Geleceği inançla bakan, gençleri yurt dışı hayalleri kurmayan… Varlıklı, kayısının, fındığın geleceğini belirleyen, iktisadı kırılgan olmayan, bayanları sokaklarda öldürülmeyen, gençlerin özgürce tweet attığı bir ülke istiyorsak şayet buna başlayacağımız yer Siyasi Partiler Kanunu ve parti genel liderlerin televizyonlarda milletin önünde konuşmalarıdır. Ben hazırım. Tüm gazetelere, televizyonlara duyurudur. Hangi genel lider davet ederse ben tartışmaya hazırım” diye kelamlarına devam etti.

MEVCUT SİSTEM BİR UCUBE

Mevcut başkanlık sisteminin ucube bir sistem olduğunu lisana getiren İnce, “Kanuni Sultan Süleyman’ın yetkisi Erdoğan kadar yoktu. Yasal Sultan Süleyman kadı atayamazdı. Yani bugün ki hakim. Kadıyı Şeyhülislam atardı. Yasal Sultan Süleyman’ın partisi yoktu. Tüm tebaanın padişahıydı. Bunun partisi de var. Yasal Sultan Süleyman’ın Sadrazamı vardı. Bunun başbakanı da yok tek başına” dedi.

ERDOĞAN GİDERSE DOLAR 5 TL OLUR

Erdoğan giderse “Dolar 5 tl olur” diyen İnce kelamlarına, “3 yıl evvel Malatya’da mitingimde ne demiştim. Erdoğan tekrar seçilirse dolar 8-10 tl olur. Oldu mu oldu! Nereden biliyorum. Türkiye’nin yönetilme biçimine bakıyorum. Kurumlara bakıyorum. Akıl yoksa bilim yoksa hukuk yoksa vicdan yoksa olacağı bu. Artık Malatya’dan bir kere daha sesleniyorum. Erdoğan giderse ne olur? Dolar 5 tl olur. Enflasyon yüzde 5 olur. İşsizlik yüzde 5 olur. Büyüme en az yüzde 5 olur. Bunu söylemiş olduğimde “Erdoğan büyümeyi yüzde 10 bekliyor. Sen yüzde 5 diyorsun” diyorlar. O denli değil. Ben ortalamadan kelam ediyorum ve en az diyorum. 2015’de büyüme yüzde 6,1. 2016’da yüzde 3,3. 2017’de yüzde 7,5. 2018’de yüzde 3. 2019’da yüzde 0,9. 2020’de yüzde 1,8. Ortalaması yüzde 3,76. Yüzde 5’i beğenmeyenler, Türkiye’nin 2015’den bu yana büyüme ortalamasının 3,76 olduğunu da bilmelidirler. Erdoğan gitmezse dolar 18-20 tl olur” diye devam etti.

HÜKÜMET MAHARETSİZ

Hükümete nereden beceriksizlik notu verdiğini açıklayan İnce, “Hiç fazla uzağa gitmeye gerek yok. Kayısıyla, fındığa baktığında beceriksizlerin iş başında olduğunu anlarsın. Kayısı ve fındık. Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 70’ini Malatya yapıyor. Fındığın yüzde 65’ini Türkiye üretiyor. Lakin belirleyici değiliz. Bir eserin yüzde 70’i senin elindeyse, o eseri üretenler fakir olamaz, olmamalı. ÇAYKUR… 85 milyonluk bu ülkede çay içiyor. Şayet 85 milyonun tükettiği bir eseri yöneten kurum ziyan ediyorsa beceriksizlik de vardır hırsızlık da vardır” dedi.

ERDOĞAN KENAN CİHAN KADAR YAŞASIN

İnce, “Son günlerde bir sıhhat siyasetidir gidiyor. Erdoğan’ın sıhhati üzerinden siyaset yapılıyor. Hiç yanlışsız bulmuyorum. Bunlar 2002’de Ecevit’e yaptılar bunu. Hatırlatın 2002’yi neler söylemediler merhum Ecevit’e. Lakin biz bu çeşit bir siyaseti hakikat bulmuyoruz. Ben Erdoğan’a iki dua ediyorum. Bir sıhhatine dua ediyorum. Allah şifa versin. Çoluk, çocuğuyla yaşasın. Uzun yaşasın. Kenan Cihan kadar yaşasın. Yaşasın ki bu ülkeye yaptığı kötülükleri görsün. İki, iktidardan gitmesi için dua ediyorum” diye konuştu.

KUTUPLAŞMA SİYASETİNDE YOKUZ

Kutuplaşma siyaseti ortasında olmadıklarını belirten Muharrem İnce, “Biz kutuplaşma siyasetinde yokuz. Biz Memleket Partisi olarak, ayrıştıran, hengame ettiren, kutuplaştıran tarafta olmayacağız. Konjonktürel siyasette asla yokuz. Yani Diyarbakır’a gidip özerklik konuşup, Trabzon’da şehit babası, İzmir’de Atatürkçü, Yozgat’ta Kandil Bombacısı olmayacağız. Bizim halimiz net” dedi.

TEK BAŞIMIZA İKTİDAR OLACAĞIZ

Memleket Partisi’nin unsurlarını anlatan İnce, “Bizim partimizde Atatürk’e hürmet göstereceksin. Bizim partimizde Atatürk’ü eleştiremezsin. Tabiata ve etrafa hürmet göstereceksin. Bayana şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın. Siyasetten rant elde etmeyeceksin. Terörün her türlüsünü kınayacaksın. Bizim partimizde Türk, Kürt, Alevi, Sünni, bayan, erkek, ırk, lisan, din tartışması asla olmayacak. Ayrımcılık yapmayacaksın. Biz birinci parti olmak için yollara çıktık. Hedefimiz 50 artı 1 almak, tek başımıza iktidar olmak” diye konuştu.

Muharrem İnce basın toplantısının akabinde, Gaziantep programına katılmak üzere parti otobüsüyle Malatya’dan ayrıldı.

Hibya Haber Ajansı