İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları bir daha açılıyor

Felaket

New member
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları bir daha açılıyor Pandemi niçiniyle yaklaşık 1,5 yıldır eğitimlere orta verilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları kapılarını 12 Temmuz’da açıyor. Havuz İzmir, Marina İzmir ve İnciraltı Plaj Voleybolu Sahası’nın da açılmasıyla bir arada tesis sayısı 10’a branş sayısı ise 25’e yükseldi. Bu yıl 40 bin çocuğun eğitim alması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılının Mart ayında başlayan pandemi niçiniyle orta verdiği spor okullarının kapılarını bir daha açıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in İzmir’i Spor Kenti” yapma misyonuna uygun olarak yeni devirde hem branş, hem tesis sayısı artırıldı. Her yıl yaklaşık 30 bin kişinin eğitim aldığı spor okullarında, bu maksada uygun olarak yeni devirde 40 bin bireye ulaşılması planlanıyor.

On başka merkezde 25 başka branştaki spor okullarında kayıtlar 1 Temmuz itibariyle başladı. Birinci etapta 5 Temmuz’a kadar, geçen yıl eğitimleri yarıda kalanların kayıt süreçleri yapılacak, çabucak akabinde ise yeni öğrencilerin müracaatları alınacak. 12 Temmuz’da kayıtların sona ermesinin akabinde eğitimler başlayacak.

Her yıl 30 bin kişinin eğitim aldığı spor okulları yaz devrinde basketbol, capoeira, futbol, jimnastik, taekwondo, judo, tenis, atletizm, satranç, halk oyunları, kano, step-aerobik, zumba, sağlıklı hayat, pilates, temel hareket eğitimi, yüzme, su altı ragbisi, su topu, voleybol, masa tenisi, güreş, badmindon, zeka oyunları, plaj voleybolu ve futsal branşlarında eğitim verilecek.
Eğitim merkezleri Kültürpark Celal Atik Spor Salonu, Buca Toplumsal Ömür Yerleşkesi, Bornova Naim Süleymanoğlu Spor Salonu, Bayraklı Çiçek Futbol Alanı, Karabağlar Can Çağnay Spor Salonu, Bostanlı Tenis Kortları, İnciraltı Spor Alanları, İnciraltı Plaj Voleybolu Alanı, Marina İzmir ve geçtiğimiz hafta CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iştirakiyle açılışı yapılan Havuz İzmir olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Lideri Ersan Odaman, pandemi niçiniyle tüm çalışmaların yaklaşık 1,5 yıl durduğunu vurgulayarak, “Çok şiddetli bir periyodu artık geride bırakıyoruz. Spor alanlarımızın kapılarını bir daha açıyoruz. Her yıl yedi merkezde olan eğitimlerimizi Marina İzmir, Havuz İzmir ve İnciraltı Plaj Voleybolu Sahası’nın açılışıyla birlikte on merkeze çıkardık. Maksadımız, Liderimiz Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda öğrenci sayımızı 30 bin düzeylerinden birinci etapta 40 bine yükseltmek” dedi.

Hibya Haber Ajansı