“Kabul etmediğim kanunları çıkardım”

Curtissew

New member
Cumhurbaşkanı Başkanı, Genç Yayıncılar için Daimi Gözlemevi'nin 25. yıldönümü töreninde konuştu

İle ilgili 
Jacopo Romeo 
Yayınlandığı tarih 16 Kasım 2024, 07:58

Sergio Mattarella dün kuruluşunun 25. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuştuGenç yayıncılar için kalıcı gözlemevi ve çeşitli konuların yanı sıra rolüyle ilgili konuları da ele aldı. Özellikle bir açıklama, orada bulunanların dikkatini çekti.

Mattarella: “Kabul etmediğim yasaları çıkardım”

“Başkan kanun çıkarır, kararname çıkarır ama saygı duyması gereken kuralları vardır” – başladı Mattarella ve diyor ki – Birkaç kez kabul etmediğim kanunlar çıkardım.Yanlış ve uygunsuz olduğunu düşündüm, ancak bunlar Parlamento tarafından oylandı ve açık bir anayasaya aykırılık olmadığı sürece yayınlama görevim var. Bu durumda ilan etmeme görevim var, ancak bunların açık olması gerekir. tek bir şüphe bile bana bunu açıklamama yetkisi vermez“. Cumhurbaşkanı monarşiyle aradaki farkın altını çiziyor: “Bazen Devlet Başkanına, yanlış olduğu için bir yasayı imzalamaması yönünde çağrıda bulunulduğunu ya da imzalasa bile kendisine aynı fikirde olduğunun söylendiğini duyarsınız. Her iki ifade de yanlış, sanki yasama yetkisinin iki Meclise ve Meclise verilmesini öngören Albertine tüzüğüyle yaşıyormuşuz gibi. kralO 'Ben bu yasaya katılmıyorum' deme yaptırım gücüne de sahipti. Neyse ki monarşide değiliz ama Biz bir Cumhuriyetiz ve Devlet Başkanının sınırları vardır. Bir yasanın yanlış olduğu için yayımlanmaması yönünde çağrılar duyduğumda gülümsüyorum. Ama eğer yanlışsa yargılayan ben değilim, Meclis'tir”.