Karaca: “Mutfaklarda da, tezgahlarda da yangın var!”

Felaket

New member
Karaca: “Mutfaklarda da, tezgahlarda da yangın var!” Bekilli İlçe pazarında üreticileri ve pazarcıları dinleyen CHP Genel Lider Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, vatandaşların geçim ıstırabı yaşadıklarını lisana getirdi. Karaca açıklamasında şu sözleri kullandı:

“Mutfaklarda da, tezgahlarda da yangın var!”

Bekilli İlçe pazarında üreticileri ve pazarcıları dinleyen CHP Genel Lider Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, vatandaşların geçim külfeti yaşadıklarını, ne üreticilerin ne de alıcıların gidişattan şad olduğunu söylemiş oldu. Halkın ortasına girmekten çekinen iktidar ve küçük ortağından oluşan Cumhur ittifakına reaksiyonların arttığını alanda gözlemlediklerini aktaran Gülizar Biçer Karaca, AKP’nin 19 yıllık iktidarında gelir uçurumu yarattığı ülkemizde vatandaşın memnuniyetsizliğinin sınır safhaya ulaştığını söz etti.

Antalya ve Muğla’daki yangınlarda alanda yer alan akabinde Denizli’de başlayan yangınları yerinde inceleyen Gülizar Biçer Karaca; Bekilli ilçesinde pazaryeri ziyaretleri gerçekleştirdi, esnafları ve üreticileri dinledi. CHP İlçe Lideri Oğuz Damlı ve partililerle bir arada Bekilli Sanayi sitesi ziyaretinin akabinde köylere giderek halkın taleplerini de dinleyen Gülizar Biçer Karaca’ya badirelerini anlatan pazarcıların ve esnafın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Değişse de kurtulsak: Size oy moy yok!”

“Satamıyoruz. 4 lira 10 kuruş domates, milletin alım gücü yok satamıyoruz… Üretemiyoruz. Benim kendi malım domatesler, susuzluktan olmamış durumda… Ne yapmak lazım ben de bilmiyorum. Değişmek lazım da değişmiyor. Bir değişse de biz de kurtulsak. Aslında ben MHP’li biriyim. Lakin ben bittim artık hiç değilim. Sahiden mutlu değilim yani. Vallahi oyumu CHP’ye vereceğim bu defa. Ne olursa olsun artık yapacak bir şey yok.”

“Herşey pahalı”

“Her şey değerli. Saman kıymetli, mazot değerli, gelir düşük, süt parası az. Esnaf da ziyanlı. Çiftçi de ziyanlı. Hayvancı da zararlı…”

“Pazarda küçük karpuz dönemi”

“Vatandaş pazara geliyor, mecbur konutuna alacak. Büyük karpuz alan yok. Vatandaş küçük karpuz seçiyor; 3 kiloluk, 5 kiloluk. Yakında dilimle karpuz satmaya da sıra geliyor.”

“Memnun olan yok! Bittiler artık”

“Abi bile yılların MHP’lisi o bile şad değil. Yani ben hiç mutlu değilim. Bunlar bitti artık. Adam dün televizyonda ‘Kayseri AKP’nin kalesiydi bunu bile kaybettiler’ dedi. Gerisini siz düşünün. Bittiler”

“Çözüm: Seçimde Tayyip Erdoğan’ı göndereceğiz”

Millet gelip pazar muhtaçlığını nazaranmiyor. 5 liradan aşağı bir şey yok tezgahlarda. Daha nasıl olacak gidişat? Ne yapacağız? Tayyip’i başımızdan atacağız.

“Sanayi esnafı: 1 teneke yağ 1 yıl evvel 170 TL iken artık 570 TL!”

Esnafı etkiledi ekonomik buhran, pandemi… Bakkalı da marketi de oto sanayiciyi de… Çiftçide para olmadığı için kaldırdığı mahsul de para etmiyor. Lakin aldığı mazot gübre meczup para! 170 lira civarı gübre, mazot 7 lirayı geçti. Ben traktör tamircisiyim, millet gelip yaptıramıyor bile… Bize gelince bir teneke yağ olmuş 570 lira… 1 yıl kadar evvel bir teneke yağ 170 TL idi, artık 570-600 TL oldu. Enflasyon bu ülkede domates biberle ölçülerse bize daha epeyce yüzde 10-12’lerde enflasyon var derler…

Hibya Haber Ajansı