Kasım ayı yardımcı kaynak takviye paketi erişime açıldı

Felaket

New member
Kasım ayı yardımcı kaynak takviye paketi erişime açıldı Her kademedeki öğrenci ve öğretmenler için geçen ay yayımlanmaya başlayan yardımcı kaynak takviyesinin ikinci paketi bugün erişime açıldı. Kasım ayı yardımcı kaynak dayanak paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar her öğrencinin muhtaçlığına uygun 7 bin soru bulunuyor. Her ayın birinci haftasında dayanak paketi yayımlamayı sürdüreceklerini belirten Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu kaynakları basılı olarak da tüm öğrencilere ulaştıracaklarını söz etti.

6 Eylül’den bu yana tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken Ulusal Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenlere yardımcı kaynak takviyesinin çeşitliliğini artırma sonucu almıştı. Karar çerçevesinde hazırlanan dayanak paketleri, her ayın birinci haftası yayımlanıyor. Birincisi ekim ayında yayımlanan yardımcı kaynak dayanak paketlerinin kasım ayına ilişkin ikinci seti, bugün kullanıma sunuldu.

İnternet üzerinden erişilebilen kaynaklar, ayrıyeten basılı olarak da tüm öğrencilere fiyatsız olarak ulaştırılacak.

İçinde çalışma soruları, örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, LGS kasım ayı örnek soru kitapçığı ve YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alan yardımcı kaynak dayanak paketine Ulusal Eğitim Bakanlığının resmî internet sitesi meb.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

7 bin soruluk takviye

2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf düzeyleri için hazırlanan yardımcı kaynak takviye paketinde 7 bin soru bulunuyor. Öğrencilerin derste işleyecekleri mevzuları pekiştirmeleri ve öğrenme süreçlerine katkı sağlamayı amaçlayan pakette ayrıyeten 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilerin istifade edebileceği 2 bin 200 çalışma sorusu yer alıyor.

LGS Kasım ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı

Yardımcı kaynak takviye paketinde 8. sınıfta tahsil bakılırsan öğrencilerin 2022 yılında yapılacak olan “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına Ait Merkezî Sınav”a yönelik kasım ayı örnek soru kitapçığı da yayımlandı. Örnek sorular, her ay sistemli olarak yayımlanmaya devam edecek.

YKS’ye yönelik 1600 çalışma sorusu yayımlandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na yönelik kaynak setinde ise 3 TYT, 6 AYT ve 1 YDT kitapçığında 1.600 soru bulunuyor.

Etkileşimli sorular yayımlanmaya devam ediyor

Elektronik ortamda 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için geçen ay birinci kere yayımlanan etkileşimli sorular da paylaşılmaya devam ediyor. 450 soru bulunan çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından oldukçatan seçmeli sorularla bir arada açılır menü, sürükle bırak ve oldukçalu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. Ayrıyeten üst seviye zihinsel maharetlerinin ölçülmesine daha fazla imkan sağlayan ve öğrencilere kendi karşılığını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öğrencilerin gerçek ömür durumlarını ekranda görmesini sağlayan simülasyonlar içerecek biçimde yapılandırıldı.

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik görüntülü soru tahlilleri ve mevzu anlatımları

9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için çeşitli derslerden husus yenidenlarının ve soru tahlillerinin yer aldığı görüntüler da hazırlandı. Bu görüntüler aracılığı ile öğrenciler; öğrenme ortamlarını çeşitlendirme, kendilerini kıymetlendirme ve hususları tekrar etme imkânı bulacak.

Özel eğitim öğrencilerine dayanak

Kasım ayı paketinde temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim goren özel eğitim öğrencileri için de etkinlikler yer alıyor. Hazırlanan etkinlikler; boşluk doldurma, benzerlik ve farklılıkları bulma, eşleme, manaya ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinlikler ile öğrencilerin hususları pekiştirmeleri amaçlanıyor.

Bakan Özer: Kaynakları öğrencilerimize basılı olarak da ulaştıracağız

Salgın şartlarında tedbirlere ve kurallara riayet ederek eğitime devam ederken hem mevcut eğitimi desteklemek tıpkı vakitte uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak dayanak paketi hazırlama sonucu aldıklarını hatırlatan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Çalışma arkadaşlarımızın büyük emeğiyle 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm sınıf seviyeleri için hazırladıkları birinci Yardımcı Kaynak Takviye Paketi’ni ekim ayında yayımlamıştık. Bugün de kasım ayı dayanak paketini paylaştık. Öğrenci ve öğretmenlerimiz tüm kaynaklara internet üzerinden çarçabuk ulaşabilecekler. Ayrıyeten bu kaynakları tüm öğrencilerimize basılı olarak da ulaştıracağız. Her ayın birinci haftası paketleri yayımlamayı sürdürürken paketin içeriğindeki çeşitliliği de artıracağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı