Kısıtlamalar kalktı, Salda Gölü’ne akın ettiler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Geçen yıl yaz devrinde yaklaşık 1,5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Salda Gölü, 1 Temmuz’da kısıtlamaların kaldırılmasının akabinde eski günlerine dönmeye başladı. 2019 yılında Özel Etraf Müdafaa Alanı olarak ilan edilen, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’taki Jezero Krateri ile benzeri mineral oluşumuna ve jeolojik yapıya sahip olduğunu deklare ettiğı Salda Gölü, bembeyaz kumsalı ve turkuaz suyu ile ilgi odağı oluyor. Türkiye’nin her yerinden ziyaretçiler, gölü görmek için Burdur’un Yeşilova ilçesine geliyor.

‘Beyaz Adalar’ bölgesindeki kumsala ve göle giriş, geçen yıl 15 Ekim’de Etraf ve Şehircilik Bakanlığı sonucuyla yasaklanırken, burayı görmek isteyenler, beyaz kumların bittiği noktaya yerleştirilen ahşap bariyerlerin ön kısmına kadar gelip, gölü seyredebiliyor. Salda Gölü’nün Doğanbaba, Kayadibi, Tabiat Parkı ve halk plajı bölgelerine ise girişte kısıtlama bulunmuyor. Ziyaretçiler, bu bölgelerde hem kumsala hem göle girebiliyor.

“İLK KEZ GELDİM, ÇOK GÜZEL”

Adana’dan Salda Gölü’nü görmeye geldiğini söyleyen Altan Kula, “Doğası epeyce hoş. Bence korunmalı kıyıya çöp kovaları konulabilir” dedi. Antalya’dan geldiğini söyleyen Havva Doğan, “Salda’ya birinci sefer geldim. Çok hoş. Dediler ki Salda özelliğini kaybetmiş. Kaybetmemiş. Yağmur olmayınca biraz çekilmiş. Rahmet yağarsa daha hoş olur” diye konuştu.

“HEP BU TÜRLÜ KALSIN”

Ankara’dan geldiğini söyleyen Ceren Aktan, “Sosyal medyadan görüyordum. Gelince de gördüm ki nitekim anlatıldığı üzere. Gerçekten öyleymiş. Hakikaten hoş. İnşallah daima bu biçimde pak kalır” dedi.

Eskişehir’den ailesiyle geldiğini anlatan Ceylin Naz Üstünbaş. “Televizyonlarda haberlerde gördüğümüz kadar varmış. Çok güzel” sözlerini kullandı.
(DHA)