KOSGEB takviyesiyle kocasının işvereni oldu! İhracata başladı

Lorenrot

New member
5 çocuklu ailenin bütün yükü üzerine kalan Hayal Erkan, ilkel formüllerle menengiç kahvesi yapıp, satarak geçimlerini sağlamaya başladı. KOSGEB’in hibe dayanağıyla 3 makine alan Erkan, eşiyle birlikte Türkiye’nin biroldukça kentine ve Irak’a menengiç kahvesi göndermeye başladı.

Şırnaklı 5 çocuk annesi Hayal Erkan, eşi Abdi Erkan’ın 2017 yılında kömür ocağında kaza geçirip, çalışamaz duruma gelmesinden daha sonra ailesinin geçimini sağlamaya başladı. Hayal Erkan, oturdukları ve iş imkanlarının kısıtlı olduğu Balveren beldesinde yapacak iş bulamayınca eve gelen konuklara ikram ettiği ve fazlaca beğenilen menengiç kahvesi işine girmeye karar verdi. Meskende ilkel prosedürlerle menengiç kahvesi yapıp, satarak ailesinin geçimini sağlayan Erkan, işini büyütmeye karar verdi. İş yeri kiralayan ve KOSGEB’e başvuran Erkan, yüzde 90 hibe takviyesiyle 3 makine alarak, seri üretime başladı. Eşini de yanına alan Erkan, artık İstanbul ve Ankara dahil Türkiye’nin biroldukça kentinin yanı sıra Irak’a menengiç kahvelerinden gönderiyor. Erkan’ın şimdiki amacı, işi daha da büyüterek, beldede istihdama katkı sağlamak.

‘BEN ÜRETİYORUM, EŞİM PAZARLAMASINI YAPIYOR’

Hayal Erkan, meskene gelen konuklara yaptığı menengiç kahvelerinden ikram ettiğini ve epeyce beğenildiğini belirterek, “Dostlarımız kahve satın alınca çocukların okul muhtaçlığı karşılandı. Eşim de güzelleşti. daha sonrasında Şırnak merkeze giderek dükkan dükkan, kafe kafe dolaşarak numuneler bıraktık. İçenler beğenince biz de ‘Daha nasıl başarılı olabiliriz, işimizi nasıl büyütebiliriz’ dedik. daha sonrasında kırma süreci de yaptık ve herkes fazlaca beğendi. Ben ürettim eşim merkeze gdolayıp tanıttı. Çok talep olunca gücümüz yetmedi. Makinemiz küçüktü. KOSGEB’e başvurduk. Sağ olsun, onlar da dayanak verdiler. Biz de işimizi büyütüp markalaştırmaya karar verdik. Bayanlar el attığı her şeyi güzelleştiriyor. Yeni makineler aldım. Kavurma makinesi, Kırma makinesi ve yağ makinesi aldık. Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Evvel ikram veriyoruz. Müşteriler içince sipariş veriyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Irak’tan taleplerimiz var. Eşim ile birlikte çalışıyoruz. Ben üretiyorum, eşim pazarlamasını yapıyor. birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Sabah geliyoruz, üretiyoruz, paketliyoruz. Eşime veriyorum o Şırnak merkeze gdolayıp teslim ediyor. birlikte sırt sırta verip gidiyoruz. İnşallah daha büyük adımlar atacağız” diye konuştu.

Maden ocağında geçirdiği kaza daha sonrası konutun büyün yükünün eşinin omuzlarına kaldığını anlatan Abdi Erkan ise “Ben güzelleşince pazarlama işi bana kaldı. Eşim de üretimini yapıyordu. Birinci evvel arkadaşlarıma dağıttım, tanıtım emelli. Biz küçük makine ile iş yapıyorduk daha sonra makine küçük olunca daha büyük makine almak için KOSGEB’e başvurduk. KOSGEB’te bize dayanak verdi. Şu anda onların yardımıyla işimizi büyütüyoruz ve daha da büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

KAYNAK: DHA