MEB pansiyonlarına 5 bin 872 işçi alınacak

Felaket

New member
MEB pansiyonlarına 5 bin 872 işçi alınacak Ulusal Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesinde insan kaynağı ve altyapı gereksinimlerini gidermeye devam ediyor. Bu süreçte Bakanlığa bağlı pansiyonlarda 5 bin 872 işçi alınacağı belirtildi. Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada;

“Millî Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesinde insan kaynağı ve altyapı muhtaçlıklarını gidermeye devam ediyor. Bu süreçte Bakanlığa bağlı pansiyonlarda çalışanı muhtaçlığının ön plana çıktığını tabir eden Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 5 bin 872 yeni aşçı ve yardımcı takviye çalışanı ihdas edildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitimin kalitesini artırmak için sağladığı dayanaklar ötürüsıyla şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı pansiyonlarda kalan öğrencilerin daha düzgün hizmet alabilmeleri için 5 bin 872 yeni aşçı ve yardımcı dayanak işçisi alınacak.

Yüz yüze eğitim öncesinde tüm okul ve kurumlarda insan kaynakları ve alt yapıya dair çalışmalar yapıldığını, var ise eksikliklerin giderildiğini belirten Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bahse ait değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak tüm tedbirlerimizi alıp 6 Eylül’de tüm kademe ve sınıf düzeylerinde eğitime başlayacağız. Tüm illerimizle koordineli bir biçimde gerekli tedbirleri aldığımız üzere vilayet ve ilçelerimize finansman dayanaklarımızı de gönderdik. Bu süreçte bilhassa pansiyonlarımızın işçi gereksinimi ön plana çıkmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 5 bin 872 yeni aşçı ve yardımcı takviye işçisi ihdas edildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitimin kalitesini artırmak için sağladığı takviyeler ötürüsıyla şükranlarımı sunuyorum. Pansiyonlarda kalan tüm öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim almaları ile sağlıklı ve istikrarlı beslenmeleri için gerekli her türlü önlemi alıyoruz. 6 Eylül prestijiyle tüm hazırlıkları tamamlamış olarak tüm okullarımızda yüz yüze eğitime başlayacağız inşallah.” denildi.

Hibya Haber Ajansı