Meta: Eski çalışan “en acımasız teknoloji şirketi” hakkında azarlar

Lorenrot

New member
Facebook ve Instagram

“Enc en Tech Company”: Eski çalışanlar Meta hakkında ne kadar azar

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Meta şu anda birçok çalışanı yayınlıyor. Sosyal medyada, eski çalışanlar işten çıkarılma nedenlerinden şikayet ediyorlar ve neden iki kez sert vurduğunu açıklıyorlar.

Balta bir yılı aşkın bir süredir Silikon Vadisi'nden geçiyor. Meta, Amazon veya Microsoft: Teknoloji endüstrisi, 2023'ün sonundan bu yana çalışanları büyük ölçekte yayınlıyor. Instagram ve Facebook'un ana şirketi Meta'da insizyonlar özellikle yüksek. Eski çalışanlar grubun mevcut işten çıkarmaların “acımasız” nedenlerini eleştiriyor. Ve neden yeni bir işin görüşünü onlar için daha zor hale getirdiklerini gösteriyorlar.

CEO ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg dahili bir notta duyurmuştu. Diyerek şöyle devam etti: “Öncelikle geçen yıl beklentilerimizi karşılamayan insanlardan ayrılıyoruz.” Biri “performans değerlendirmesinde latte daha yükseğe koymak ve daha az sağlayıcıyı daha önce sıralamak” istedi. Görevden alınanların çoğu için fesih görünüşe göre bir şok oldu. LinkedIn, Reddit ve Anonim Ağ Köründe öfkenizi nefes alabilirsiniz. Ve neden Metas'ın denetlendiğini ve hangi sonuçlardan korktuklarını düşündüklerini açıklayın.

“Mükemmel çalışan ve beklentileri aşan düzinelerce insan serbest bırakıldı – ancak ebeveyn izni veya hasta günleri almış”, bir çalışan kör olmaya hayran kaldı. Uygulama, işverenler aracılığıyla anonim yayınlara izin verir, ancak daha önce kişinin orada olduğunu veya gerçekten istihdam edildiğini doğrulamıştı. Başka bir kişi, “Birkaç yıldır kendimin beklentilerini tekrar tekrar aştım, sonra geçen yıl bir çocuk aldım – ve şimdi serbest bırakıldı.”

“Bugün piyasaya sürüldüm ama 'düşük performanslı' olduğum için değil,” diye vurguluyor LinkedIn kullanıcısı Steven S. Kaila C. kariyer ağına benzer şeyler yazıyor. “Sık sık geri bildirim istedim, iyi bir iş çıkardığımdan emin oldum.” “Asla iyileştirme önlemlerinde yer almadım, daha iyisini yapmak zorunda olduğumun somut duyuruları hiç alamadım.” Kesin: “Ben küçük bir sağlayıcı değilim.”

Çift darbe

Kişisel yaralanmaya ek olarak, görevden alınanların kendilerini Metas'ın temsiline karşı savunmak için çok özel bir nedeni olmalıdır: sadece en kötü çalışanları ateşlemenin nedeni, sektörde dolaşacak. Serbest bırakılan şimdi diğer şirketler için geçerlidir, Meta'daki deneyim yılları aniden büyük bir artı değildir. Zaman ve resmi akıl yürütme ile bağlantılı olarak bir kusur olarak bile anlaşılabilir.

Dolayısıyla, işten çıkarılanlar sadece iş kaybı ve fahri yaralanma ile uğraşmak zorunda değil – aynı zamanda Metas duyurusu yoluyla etkili bir şekilde yeni bir şey bulma şansına sahip. Saïd Business School'da profesör olan Sally Maitlis, “Bu şekilde damgalanmak gerçekten kötü. Ve her iş arayan için açıkça yararlı değil.”

“Düşük Performans” ne anlama geliyor?

Ancak Meta ifadesiyle kalır. Grup, “hızlı şirket” olarak kararın performans temelinde verildiğini doğruladı. Şirketin bir sözcüsü farklı değerlendirmeyi açıklıyor.

“Business Insider” tarafından bir rapor Meta'nın sunumuyla çelişiyor. Buna göre, yöneticiler, kendi alanlarında belirtilen işten çıkarma kotasına ulaşılamadıysa, çalışan çalışanları şaka listesine de koymak için grup yönetiminin açık onayını aldı.

Thomas Roulet, farklı algının bir kısmının anlaşılabilir. Performans, “son derece öznel olsa bile görünüşte nesnel bir kriterdir”, Cambridge Üniversitesi'ndeki sosyoloji profesörü “Fortune”. “Bazı insanlar tam olarak ne yapmaları gerektiği gibi hissediyorlar. Yine de, düşük performanslı olarak görülüyorlar çünkü işleri değer katmak için çok az şey yapıyor.” Buna ek olarak, çalışanlar şirketin genellikle daha az vaat ettiği alanlarda bu çalışmayı da etkiler.

Bu, çalışanların gerekçeyle reddedilmesine yardımcı olmaz. “Meta, dışarıdaki en acımasız teknoloji şirketi,” diyor körü körüne hayal kırıklığına uğrattı. Bir Amazon çalışanı, sonlandırılmış ebeveynlerin ve hastaların raporlarını kabul eder. Meta sadece işveren olarak genç genç profesyoneller için caziptir, “şimdilik para kazanmaktan başka bir şeyle ilgilenmez.

Bir kullanıcı Meta ve CEO Mark Zuckerberg'in uyarısında ruh halini özetliyor: “Bu şirketle başlamaya dikkat edin. Zuck çalışanlarıyla ilgilenmiyor, sadece şirketle ilgileniyor.”