Obradovic Fenerbahçe daha sonrası resmen Partizan’da! Mukaveleyi imzaladı, birinci hisleri…

Hasan

Member
DIŞ HABER – AJANSSPOR

Sırbistan Basketbol Ligi gruplarından Partizan, daha evvel muahedeye vardığı Zeljko Obradovic ile 3 yıllık resmi mukavele imzaladığını deklare etti.

Obradovic’in birinci kelamları

28 yıl daha sonra siyah-beyazlı kadroya başantrenör olarak geri dönen Obradovic, “Bizim hedefimiz Partizan’ı bir daha o eski günlerine getirmek. Elbet Partizan kadrosu 12 Sırp oyuncudan oluşursa daha keyifli olurum. Lakin bunun mümkün olup olmadığını ileride bakılırsaceğiz. Vakti geldiğinde gerekli açıklamaları yapacağız. Evvel hem elimizdeki oyuncularla birebir vakitte istediğimiz oyuncularla konuşmamız gerekiyor.

Partizan & Euroleague

Bunun için iki yol olduğunu biliyoruz. Birisi ABA’yı kazanmak yahut EuroCup finallerinde oynamak. Bunlar bizim amaçlarımız. Tahminen önümüzdeki senelerda Euroleague’e iştirakçi sayısı artabilir. Kızılyıldız ve Partizan’ın Euroleague’e katılıp kalıcı bir biçimde kalıp kalmayacağı üzerinde çalışmalıyız, bu soruları olağan ki Euroleague’e sormak gerekiyor. Keşke Partizan’ın üç yıl boyunca Euroleague’de olabileceğini söyleyebilsek, nitekim epey keyifli olurdum.

Profesyonel takım hakkında

Profesyonel takımın başı olarak anılmaktan hoşlanmıyorum, ben NBA’deki üzereyim. Koçum. Benimle çalışan herkes tüm haklara sahip olduğunu biliyor. En âlâ profesyonel kadroyu oluşturmaya çalışacağız. Çok yetenekli antrenörlerimiz var ve kim yardım etmek isterse memnuniyetle karşılarız.

Genç oyunculara ileti

Kulüpte kalan oyuncularla konuşmak için sabırsızlanıyorum. Bugün Arena’daydım ve birtakım oyuncuları gördüm.

Partizan sonucu hakkında

Her vakit beni ben yapanın Partizan olduğunu söylemiş oldum. Oyuncu ve koç olarak geçirdiğim yılları Partizan’a borçluyum. Karar vermek aslında kolay oldu. Motive olduğunuzda bunun sonu yok ve her şeyi yapabilirsiniz. Herkes alışılmış ki gelmemi istemedi. Biri burada ve oburu de oyuncu Bogdan Diklic ve bunu asla unutmayacağım (Gülüyor).

“Cuma günü anlaştık”

Cuma günü anlaştık ve görüşmeden daha sonra yaptığımız birinci şey Arena’ya gitmek oldu. Koşullar olağanüstü. Cuma gününden bu yana Zoran ile sanırım baya vakit geçirdik. Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

“Amacımız Partizan’ı hak ettiği yere götürmek”

Gruptaki her şeyi yeterli tarttık. Kulübün gayeleri belirli. Önümüzde hayli büyük bir iş var. ABA liginde rekabet etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımız haricinde hiç bir şey için kelam vermek istemiyorum. Gayemiz Partizan’ı olduğu yere götürmek.

“Bu bölgeden daha fazla ekip Euroleague’de olmalı”

Bir yıl kadar orta verdim, artık alana dönmek için sabırsızlanıyorum. Orada en memnunu benim. Bu bölgeden daha fazla kadronun Euroleague’de olmasını istiyorum. Partizan’a dönüşümün ne manaya geldiğini biliyorum. Hedefimiz Euroleague’de oynamak fakat yalnızca bir yıl değil, önemli bir rol üstlenmek istiyorum.

Hepimiz ABA ligini takip ediyoruz ve olan biteni biliyoruz. Kelam veriyorum tansiyonu azaltmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Basketbolu geliştirmek için epey çalışmalıyız.

Geçen hafta Ostoja ile buluştum ve bu konuşmamız yaklaşık olarak iki ya da üç saat sürdü. Ve ben de sonucumı verdim” dedi.