OEDAŞ 2021 yılında da bölgesine kıymet kattı

Felaket

New member
OEDAŞ 2021 yılında da bölgesine kıymet kattı Hayata geçirdiği projelerle 2021 yılında da hizmet verdiği vilayetlere kıymet katmaya devam eden OEDAŞ, çalışanlarının istekli takviyeleri ile taçlanan toplumsal yarar ve etraf odaklı toplumsal sorumluluk projelerini muvaffakiyetle devam ettirdi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak vilayetlerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), hizmet verdiği vilayetlerin hak ettiği, yeni, çağdaş, çağdaş bir altyapıya kavuşması maksadıyla faaliyetlerine devam ederken hayata, topluma ve tabiata dokunan projeleri ile 2021’de öne çıkan şirketler içinde yerini aldı.

OEDAŞ Yöneticisi Muzaffer Yalçın, “Hizmet verdiğimiz vilayetlerin elektrik arzını gerçekleştirmenin ötesinde bulunduğumuz bölgeye kıymet katan, yaşadığı toplumun hassaslıklarını önemseyen bir kurum olarak çalışanlarımızın büyük dayanağıyla hayata geçirdiğimiz toplumsal projelerin memnunluğu ile yeni bir yıla adım attık. Toplum hayatını kolaylaştırmak ismine yaptığımız takviyelerden, doğayı müdafaaya yönelik gayretlerimize, hayatımızın ayrılmaz birer modülü olan sokak hayvanları için geliştirdiğimiz ‘Can Dostlar’ projemizden tarihi zenginliklerin aydınlatılmasına kadar biroldukca alanda hayata geçirdiğimiz bu projelerle paydaşlarımızın takdirini kazanmak, takviyelerini görmek bizleri fazlaca memnun ediyor ve önümüzdeki projeler için bizleri motive ediyor. Önümüzdeki senelerda da bölgemize paha katan, topluma ve tabiata dokunan projelerimize devam edeceğiz” dedi.

OEDAŞ çalışanları, başlatmış olduğu ve modülü olduğu projelerle artı bedel yaratıyor

Çalışanlarından gelen teklifler doğrultusunda geliştirdiği projelerle kesimi olduğu ekosisteme bedel katmak için 2021 yılında da etraf ve toplumsal alandaki atılımlarla öne çıktı.

Güzelliğe Yüz Milyondan Fazla Adım

Toplumun toplumsal gereksinimlerine da karşılık vermek gayesiyle projelerini bir bir hayata geçiren OEDAŞ, adımlarını güzellik için bağışladı. OEDAŞ çalışanları, Serebral Palsili (Cerebral Palsy) çocuklar için toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan “Steptember” etkinliğinde Eylül ayı boyunca 128,6 milyon adım attı. OEDAŞ bu sayede iştirakçi öteki kurumlar içinde ise 1’inci sırada yer aldı.

Şirketler içinde yapılan Wellbees Marathon’da da yer alarak hem fidan bağışı tıpkı vakitte sokak hayvanları için mama bağışı yapılmasını destekledi. Hedeflenen adım sayısının yüzde 80’ini tamamlayan OEDAŞ çalışanları, bu aktiflikte ikinci oldu.

Plastik Kapakları Tekerlekli Sandalyeye Dönüştüren Kampanya

“Plastik Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüşüyor” kampanyası ile ofislerine kumbaralar yerleştiren OEDAŞ, bu projeyle etraf ve toplum şuurunun artırılmasının yanı sıra, tekerlekli sandalye muhtaçlığı olan bireylere de dayanak olmayı amaçlıyor.

HAYTAP İşbirliği ile Sokak Canlarına Destek

OEDAŞ, Hayvan Hakları Federasyonu ile iş birliği çerçevesinde hizmet verdiği vilayetlerde sokak hayvanlarını da yalnız bırakmadı. OEDAŞ’ın alanda nazaranv alan çalışanlarının muhtaçlığı görmesi üzerine hayat bulan proje kapsamında sokaktaki can dostların beslenmesi sağlanırken, HAYTAP ve Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdiği ‘’Sağlık Odası’’ yardımıyla sokakta hayvanlarının tedavilerinin ve nizamlı denetimlerinin de yapılmasına katkıda bulundu.

Etraf Aktiviteleri ile Örnek Olma

Pak bir etraf maksadıyla çalışan OEDAŞ gönüllüleri, Bilecik Kent Ormanı’nda tabiat paklığı aktifliğine takviye verdi. Günün sonunda 500 kilograma yakın atık toplayarak modülü olduğu ekosistemin paklığı için hem örnek birebir vakitte dayanak oldu. Ayrıyeten gönüllülerimiz Uşak vilayetinde ise Valilimizin önderliğinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Göçmen Kuşları Koruyan Proje

Öncelikle nazaranv alanından geçen kuşlar için göç yolları haritası çıkartan OEDAŞ, göçmen kuşların güvenliğini sağlamak için ‘’Yüksek Tansiyon Dağıtım Sınırlarına İzolasyon Aparatları” yerleştirdi. Bine yakın direğe müdafaa aparatı yerleştirilen proje kapsamında, göçmen kuşların seyahatlerine inançlı bir biçimde devam etmesini teminat altına aldı.

Gücümüz Eşit’i Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ödüllendirdi

OEDAŞ sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en kıymetli halkalarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği alanında “Enerjimiz Eşit” markalaması ile hayata geçirdiği program yardımıyla milletlerarası arenada da takdir topladı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ’nın bu yılki Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ekonomik Kapsayıcılık kategorisinde Gümüş Madalya, “Enerjimiz Eşit” çalışmaları ile OEDAŞ’ın oldu.

Tarihi Aydınlatıyor

OEDAŞ, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya’nın kesişim noktasında bulunan ve 3 bin yıllık geçmişe sahip Frig Vadisi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Etraf ve Şehircilik Bakanlığı ve Afyonkarahisar Valiliği tarafınca ortaklaşa belirlenen turizm destinasyonuna yaklaşık 1,2 milyon TL meblağında elektrik altyapı yatırımı gerçekleştirdi. Frig Vadisi’nin ‘Ege Bölgesi’nin Kapadokyası’ olması için yürütülen çalışmalar kapsamında bölgeye aydınlatma dayanağı sağlayan OEDAŞ, tarihi vadinin turizmine değerli bir katkı sağlamış oldu.

“Antik Dünyanın Birinciler Kenti Aizanoi bir daha Doğuyor” projesi kapsamında ise Aizanoi Antik Kentinin tüm dünyayla buluşturulmasını amaçlayan çalışmalara da katılan OEDAŞ, UNESCO Dünya Miras Süreksiz Listesi’nde yer alan ve ‘İkinci Efes’ olarak anılan Aizanoi Antik Kentinin aydınlatılmasını da sağladı.

Hibya Haber Ajansı