Piyasalarda bugün Ne Oldu?
Hibya Haber Ajansı
- Türkiye’de coronavirüs olay sayısının bundan evvelki gün 26.822 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 122 kişi olarak belirtildi.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan bu biçimde enflasyonun daha üst çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok. Zira yüksek faiz, bize yüksek enflasyonu getirecektir .
- Erdoğan: Ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü nazaranceğiz .
- Erdoğan: İktisattaki öncü göstergelere baktığımızda büyüme eğiliminin sürdüğünü görüyoruz. %7’nin üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız .
- Erdoğan: Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır .
- Muğla’nın Milas ilçesinde başlayan orman yangını Kemerköy Santrali’ne ulaştı.
- ABD Hazine Bakanı Yellen: Aylık enflasyon oranlarının, yılllık enflasyon bir süre için üst taraflı olmaya devam etse de yıl sonuna doğru aşağı geleceğini öngörüyorum
- Avrupa İlaç Ajansı ve Avrupa Hastalık Tedbire ve Denetim Merkezi onayladıkları aşıların Delta dahil Covid-19’un tüm varyantlarına, önemli hastalık ve mevt riskine karşı müdafaa sağladığını duyurdu.
- ABD Senatosu, Meksika sonundaki duvar projesinin iptaline karşı sunulan tasarıyı reddetti .
- Fed Lider Yardımcısı Clarida iktisat iddialarına paralel olarak âlâ performans gösterirse 2023’te faiz artışlarının başlayabileceğini söylemiş oldu.
- 2020 Tokyo Olimpiyatlarında boks branşında Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli finale yükseldi.
- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Umman Körfezi’nde kaçırılan ve akabinde hür bırakılan Panama bayraklı Aspalt Princess petrol tankerinin İranlılar tarafınca kaçırıldığına inandıklarını söylemiş oldu.
- ABD Hazine Bakanlığı, 3, 10 ve 30 yıl vadeli 126 milyar dolarlık devlet tahvili satışı yapacağını duyurdu.
- Güney Afrika hükümeti, Covid – 19’un ekonomik tesirleriyle gayret için 1,9 milyar dolar toplumsal yardım dağıtacak.
- Yurtarasında kıymetli bir bilgi akışı bulunmazken, İngiltere’de Faiz sonucu, ABD’de ise İşsizlik Müracaatları açıklanacak.
- Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Hibya Haber Ajansı