“Rafah'daki yardımın merkezine yönelik kalabalığa ateş et”. Düzinelerce ölüm

Curtissew

New member
Gazze, İsrail Rafah'taki Yardım Merkezi'nin yakınında atışlar: Birkaç ölü. Bakan Crosetto müdahale ediyor.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 1 Haziran 2025, 12:18

Şiddetin ciddi bir bölümü Rafah'ı sardı, şeridi Gazzeİsrail'in Gazze İnsani Vakfı tarafından yönetilen bir yardım dağıtım merkezinin yakınında bildirildiği yer. Tıbbi kaynaklara ve kurtarıcılara göre, bütçe dramatik, birkaç ölü kalabalık arasında. BBC tarafından bildirilen haberler, Savunma Bakanı Guido Crosetto'yu müdahale etmeye itti.

Gazza, Rafah'taki Aido Merkezi'nde kalabalığa ateş ediyorsun: Bakan Crosetto müdahale ediyor

Savunma Bakanı Guido Crosetto, bir röportajda CumhuriyetTüm İtalyan hükümetleri gibi İtalya'nın İsrail'in arkadaşı olduğunu söyledi. İlk kişi olduğunu açıkladı Kendini Netanyahu'nun eylemlerinden uzaklaştırınGazze'deki operasyonların askeri nedenlerinin aylardır bittiğine inanmak. Crosetto, o andan itibaren her bir askeri eylemin sonuç verdiğini vurguladı mantık ve gerekçe olmadançünkü sivillerin hayatını riske atıyor. Netanyahu'nun sürekli saldırısını tamamen yanlış ve verimsiz bir seçim olarak tanımladı ve İsrail'i yok etmek isteyenlere fayda sağlayan bir nefret sarmalını körükledi.

Hamas savaşılmalı ve yok edilmelidir. O topraktan ortadan kaldırıldı. Ancak artık bunu askeri yöntemlerle yapmak mantıklı değil: diğerleri gerekli. Uluslararası toplum artık sivil kurbanlar olduğunu kabul edemezKadınlar ve çocuklar: Tolere edilebilir teminat hasarı değiller, bu İsrail anlamalıdır. Ateşkes'e gelince: Hamas bunu yapıyor çünkü kurbanlarla ilgilenmiyor. Bombalardan yararlanın ve işe almak için açlık.
Gazze için 7 Haziran'ın gösterisi ile ilgili olarak, dayanışmayı ifade etmek için ona katılmakta zorluk çekmediğini söyledi.

“Bununla birlikte, karenin tolerans derecesini görürsem … yarısı, kendini tarzlı pasifistler, sadece orada olacak Hükümete karşı gıda nefreti ve bazı doğal insanlara karşı. Her şeyden önce Meloni, Tajani ve Crosetto ”.
Gazza, Rafah Center'daki yardımda kalabalığa çekim yapıyorsun: Trajik Bütçe

En az 26 Filistinli öldürüldü Ve Rafah yakınında bulunan Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail tarafından finanse edilen bir örgüt olan Gazze İnsani Vakfı tarafından yönetilen bir yardım dağıtım merkezi yakınlarındaki İsrail'in atışları nedeniyle düzinelerce başka yaralı. BBC tarafından bildirilen haberler, sitede bulunan doktorların ve kurtarıcıların ifadelerine dayanmaktadır.

İngiliz yayıncısı ayrıca, binlerce Filistinli olarak tanımlayan Filistinli gazeteci Muhammed Ghareeb'in sözlerini, sabahın erken saatlerinde İsrail tankları yaklaşıp kalabalığa ateş etmeye başladığında merkezin etrafında topladığını bildirdi.

“Ölü ve yaralı Uzun süre yerde kaldılar Kurtarma ekiplerine İsrail kontrolü altındaki bölgeye erişim verilmedi. Bu sakinleri kullanmaya zorladı kurbanları hastaneye taşımak için eşekli vagonlarGazeteciyi ekledi.
Gazze İnsani Vakfı, Hamas'ın yayılımı ve yaralı yaralı haberleri reddetti ve yardım dağılımının kazalar olmadan gerçekleştiğini belirtti. ABD ve İsrail tarafından desteklenen ve BM tarafından eleştirilen organizasyon, geçen hafta operasyonların başlangıcından bu yana 4.7 milyon yemek sağladığını söyledi. İsrail kuvvetleri, merkezin yanındaki yangınlarının neden olduğu kurbanların farkında olmadıklarını doğruladı ve soruşturmaların hala devam ettiğini de sözlerine ekledi.