Soyer, Devrimci 78’lilerle buluştu

Felaket

New member
Soyer, Devrimci 78’lilerle buluştu İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Devrimci 78’liler Federasyonu tarafınca düzenlenen geceye katıldı. Lider Soyer, “Kaybettiklerimizin anısı önünde hürmetle eğiliyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Devrimci 78’liler Federasyonu’nun düzenlediği dostluk ve dayanışma yemeğine katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen geceye Lider Soyer’in yanı sıra 78’liler Federasyonu Lideri ve şair Ahmet Telli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Dairesi Lideri Ulaş Aydın, sivil toplum kuruluşlarının liderleri, siyasi partilerin temsilcileri ve federasyon üyeleri katıldı.

Telli: “Biz bitti demeden dava bitmez”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Ahmet Telli, “Devrimci olmak, kalabilmek haysiyet sıkıntısıdır. Bizler bu mirası 71 ve 80 darbelerinde uğraş ederek hayatlarını kaybedenlerden devraldık. Jenerasyonları yetiştirmek nazaranvimizdir. Biz bitti demeden bu dava bitmez” diye konuştu.

Gençler umudumuz
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Ahmet Telli’nin konuşmasını dinlerken 70’li yılların sonlarına hakikat gittiğini belirterek, “bu biçimdelar artık biz yaşlarındakilerle buluştuğumuzda ‘eski tüfek’ derdik… Salona baktım, herkes ‘eski tüfek’ olmuş lakin bir şey var, gençler var. Gençler bana epeyce sevdiğim şu kelamı hatırlattı: ‘Bizi yok etmeye çalıştılar lakin anlamadılar ki tohumuz. Biz gömüldükçe bir daha doğuyoruz’. Kaybettiklerimizin anısı önünde hürmetle eğiliyorum” biçiminde konuştu.
Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Sekreteri Hamit Mumcu da dayanaklarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e teşekkür etti.
Hibya Haber Ajansı