Spotify Ortak Çalma Nasıl Açılır ?

Sucu

Global Mod
Global Mod
Spotify Ortak Çalma Nedir?

Spotify'da ortak çalma, bir grup insanın aynı çalma listesine katkıda bulunabileceği ve müzikleri birlikte dinleyebileceği harika bir özelliktir. Bu özellik, arkadaşlarınızla veya ailenizle müzik deneyimini paylaşmanın eğlenceli bir yolunu sunar. Spotify'da bir ortak çalma oluşturmak ve başkalarını davet etmek oldukça basittir. İşte bu işlemi adım adım nasıl yapacağınızın ayrıntılı açıklaması:

Adım 1: Spotify Uygulamasını Açın

İlk olarak, Spotify uygulamasını mobil cihazınızda veya bilgisayarınızda açın. Hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap oluşturun.

Adım 2: Çalma Listelerine Girin

Ana ekranınızda, sol taraftaki menü çubuğundan "Çalma Listeleri" seçeneğine tıklayın. Bu, mevcut çalma listelerinizi ve oluşturabileceğiniz yeni çalma listelerini göreceğiniz yere yönlendirir.

Adım 3: Yeni Çalma Listesi Oluşturun

Çalma listelerinin olduğu sayfada, sağ üst köşedeki "YENİ ÇALMA LİSTESİ" düğmesine tıklayın. Bu, yeni bir çalma listesi oluşturmanıza olanak tanır. Çalma listenize bir ad verin ve isterseniz açıklama ekleyin.

Adım 4: Ortak Çalma Olarak Ayarlayın

Oluşturduğunuz çalma listenizin sayfasına gidin. Ardından, çalma listenizin adının üzerine tıklayın ve "Çalma Listesi Ayarları"nı seçin. Burada, "Ortak Çalma" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği etkinleştirin.

Adım 5: Kişileri Davet Edin

Çalma listenizi ortak hale getirdikten sonra, listenize katkıda bulunmasını istediğiniz kişileri davet edebilirsiniz. "Davet Et" düğmesine tıklayarak kişileri seçin veya e-posta adreslerini girin.

Adım 6: Keyfini Çıkarın

Artık çalma listeniz ortak hale geldi ve katılımcılarınız müzik eklemeye başlayabilir. Herkes çalma listesine istediği şarkıları ekleyebilir ve herkesin zevkine uygun bir müzik koleksiyonu oluşturabilirsiniz. Şimdi, müzik keyfini çıkarın!

Spotify Ortak Çalma Hakkında Sık Sorulan Sorular

S: Ortak bir çalma listesine nasıl katkıda bulunabilirim?

C: Ortak bir çalma listesine katkıda bulunmak için öncelikle çalma listesine davet edilmelisiniz. Ardından, çalma listesini açın ve istediğiniz şarkıları ekleyin veya mevcut şarkıları kaldırın.

S: Ortak çalma listesine davet edilmem gerekiyor mu?

C: Evet, bir ortak çalma listesine katkıda bulunmak için davet edilmeniz gerekmektedir. Davet edildikten sonra, çalma listesine müzik ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

S: Ortak bir çalma listesinde kimler müzik ekleyebilir?

C: Ortak bir çalma listesinde, davet edilen herkes müzik ekleyebilir veya kaldırabilir. Bu, çalma listesinin sahibi dışında tüm katılımcıları kapsar.

S: Ortak bir çalma listesindeki şarkıları düzenleyebilir miyim?

C: Evet, ortak bir çalma listesindeki şarkıları düzenleyebilirsiniz. Şarkıları ekleyebilir, kaldırabilir veya sıralayabilirsiniz.

S: Ortak bir çalma listesinde nasıl katılımcı ekleyebilirim?

C: Ortak bir çalma listesine yeni katılımcılar eklemek için, çalma listesinin ayarlarına gidin ve "Davet Et" seçeneğini kullanarak kişileri davet edin veya e-posta adreslerini girin.