Tel Aviv, Füze Dal Yemen havaalanına çarpıyor: Saldırı İddiası

Curtissew

New member
Bu sabah, Yemen'den bir füze, Tel Aviv tarafından Ben Gurion havaalanının yakınındaki bir bölgeye çarptı. Güncellemeler.

İle ilgili
Lucrezia Ciotti

Yayınladı 4 Mayıs 2025, 11:54

Bu sabah, bir füze Yemen tarafından başlatılan balistik, yakınındaki bir alana vurduhavalimanı Ben Gurion tarafından Tel avivEndişeyi tetiklemek ve gerilimleri yoğunlaştırma.

Tel Aviv, Füze Dal Yemen havaalanı alanına çarpıyor

İsrail ordusu savunma sistemlerinin füzeyi engelleyemediğini doğruladı. Bütün uçuş onlar askıya alınmış Yaklaşık bir saattir ve iyileşmek düzenli olarak 9:30 civarında.

Altı kişi yaralandı Houthi'nin Tel Aviv'in Ben Gurion havaalanına karşı filistik saldırısında. Magen David Adom'a göre, İsrail acil servisi, yaklaşık 50 yaşında bir adam uzuvlarda yaralanmalara maruz kalacakken, 54 ve 38 yaşındaki iki kadın şok dalgasından etkilenecekti. 64 yaşındaki bir adam, patlama tarafından başlatılan enkaz tarafından hafifçe yaralanmış olurdu ve 22 ve 34 yaşındaki diğer iki kadın sığınağa doğru ilerlerken yaralanırdı. Yaralılar bölgedeki hastanelere nakledildi İsrail Merkezi.

Tel Aviv, Füze Dal Yemen havaalanına çarpıyor: İsrail'e askıya alınmış uçuşlar

Füze saldırısından sonra, Air Europe Biri Madrid'den ayrılmak da dahil olmak üzere İsrail'e yapılan tüm uçuşları iptal etti. İsviçre Aynı şeyi yaptı, Zürih'ten uçuşu iptal etti. Bir düzlem Air IndiaYeni Delhi'den İsrail'e yönlendirilen Ürdün üzerinden uçtuktan sonra geri döndü. Grup Lufthansaİsviçre, Avusturya Havayolları ve Brüksel Havayolları da dahil olmak üzere, bugünün tüm uçuşlarını iptal etti.

Daha fazla iptal beklentisiyle, İsrail Şirketi El A'nın eylemleri % 5 artmış Borsada.

Tel Aviv, Füze Dal Yemen havaalanına çarpıyor: Saldırı İddiası

Yüksek Houthi yetkilisi Muhammed al-Bahiti, Katar yayıncıyla yaptığı röportajda dedi Al Araby Tel Aviv'in Ben Gurion havaalanına yönelik saldırının, grubun İsrail'de stratejik hedeflere ulaşma yeteneğini gösterdiğini gösteriyor.

El-Bahiti, operasyonun vurguladığını vurguladı. Houthi'nin artan askeri potansiyelisaldırının, grubun bölgedeki gelişmiş kapasitesinin sadece bir örneğini temsil ettiğini öne sürüyor.