Toplu ulaşımda bayan eli

Felaket

New member
Toplu ulaşımda bayan eli Geçtiğimiz yıl 10 bayan sürücüyü istihdam eden EGO Genel Müdürlüğü, 15 yeni bayan sürücüyü daha filosuna katmaya hazırlanıyor. Kelamlı ve uygulamalı eğitime tabi tutulan bayan şoför adayları içinden başarılı olanlar, direksiyon başına geçerek iş başı yapacak.

Kent idaresinde ve hizmet ünitelerinde bayan istihdamını teşvik eden projelere tartı veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarında da bayan istihdamını artırmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın Başkent’te bayan istihdamını önceleyen uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında bakılırsavlendirilmek üzere 15 yeni bayan sürücüyü daha filosuna katmaya hazırlanıyor.

TOPLU ULAŞIMDA BAYAN ŞOFÖR SAYISI ARTACAK

Geçtiğimiz yıl 10 kadın otobüs şoförünü bünyesine katan EGO Genel Müdürlüğü, müracaatta bulunan 20 bayan şoför adayı için eğitim sürecini başlattı.

Birinci etapta sözlü imtihandan geçirilen bayan şoför adayları, hareket ve sürüş teknikleri konusunda yapılan uygulamalı imtihanda ter döktü. EGO Komitesi tarafınca yapılacak kıymetlendirme kararı imtihanda başarılı olan adayların ileri sürüş teknikleriyle ilgili eğitimleri ise devam edecek. Tüm imtihanlarda başarılı olan adaylar içinden seçilecek 15 yeni bayan şoför iş başı yaparak, Başşehir cadde ve sokaklarında toplu taşıma araçlarını kullanmaya başlayacak.

ALKAŞ: “KADINLARIN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR İŞ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

2019 yılında yapılan imtihanla 10 bayan şoföre otobüs kaptanlığını emanet ettiklerini belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, bayan şoför adaylarının katıldığı uygulamalı eğitimleri yakından takip ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Sayın Mansur Yavaş’ın talebi doğrultusunda EGO Genel Müdürlüğümüzdeki bayan işçi sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bayanların yapamayacağı hiç bir iş olmadığını düşünüyoruz. 10 öncü ve gözü pek bayanımız artık Ankara’nın caddelerinde direksiyon sallıyorlar. 20 bayan sürücü daha bize müracaatta bulundu. Bugün yapılan imtihanla da 15 bayan sürücüyü daha filomuzda görmek istiyoruz. Birinci değerlendirmeler yapıldıktan daha sonra bayan sürücü adayları iki kademeli mülakattan da geçirilecekler, kendilerine muvaffakiyetler diliyorum.”

“BİZE BU TALİHİ TANIYAN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kelamlı ve uygulamalı imtihanda ter döken şoför adayları, Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın bayan istihdamını artırmaya yönelik siyasetinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle lisana getirdiler:

-Çiğdem Kadakoğlu: “20 yıldır araç kullanıyorum. Büyükşehir Belediyesinin iş ilanlarını takip ediyordum. Daha evvel Beypazarı-Ankara çizgisinde özel toplu taşıma aracında çalışmıştım. Büyük araçlara karşı hevesim var.”

-Tuğba Canan Akyüz: “2013 yılından beri ağır otobüs merakım vardı lakin Büyükşehir Belediyesinde sürücü olma gayem daima vardı. Mansur Liderimiz bize bu hakkı tanıdı. Bayanların başaramayacağı hiç bir şey yok. Bu mesleği de sonuna kadar dört dörtlük yapabildiğimizi herkes nazarancek.”

-Semra Kılınç: “bir mühlet maket uçak eğitmenliği yaptım. Uzun müddettir otobüs sürücülüğüne ilgim vardı. Otobüs ehliyetimi aldıktan daha sonra niye sürücülük yapamayayım diye düşündüm. Bize bu istihdamı yaratan ve bu bahtı tanıyan Mansur Başkan’a teşekkür ediyorum. Biz bayanlar her alanda gücümüzü göstereceğimize inanıyoruz.”

-Kezban Akkan: “Kadına olan ön yargıları kırmak için hanımın her şeyi başarabileceğini göstermek için buradayım. Bize bu talihi tanıdıkları için teşekkür ediyorum. İşaret lisanı eğitmeni olduğum için otobüse binen işitme engelli vatandaşlarla da rahat irtibat kurup yardımcı olabileceğim. Gururla bu mesleği yapacağıma inanıyorum.”

Hibya Haber Ajansı