Veri Koruma: Kullanıcı Verileri ile AI Eğitimi: Facebook Grubu uyarıldı

Lorenrot

New member
Veri koruması
Kullanıcı Verileri ile AI Eğitimi: Facebook Grubu Uyarıldı

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Facebook ve CO'ya halka açık katkılar yazarsanız, yazılım eğitimi için kullanılmasını beklemeniz gerekir. Tüketici savunucuları şimdi devam ediyor.

Facebook Grubu Meta tarafından Instagram ve Facebook'tan kullanıcı verileri aracılığıyla planlanan AI yazılımı meta AI'sının eğitimi tüketici savunucuları tarafından eleştiriliyor. Tüketici merkezi Kuzey Ren-Westphalia (VZ NRW), prosedürün Avrupa veri koruma yasasını ihlal ettiğini söyledi. Bu nedenle Meta uyarıldı.

Meta'ya göre VZ NRW, Meta'nın AI eğitimine karşı ihtiyati tedbir başvurusunda bulunmayı planlıyor. Meta yaptığı açıklamada, böyle bir ihtiyati tedbirin Alman AI inovasyonu, ekonomik büyüme ve AB iç pazarı tarafından tehdit edildiğini söyledi. “Bu eğitim, modern AI ürünlerimiz ve modellerimizin Alman kültürünü, dilini ve tarihini daha iyi anladığı ve yeniden ürettiği sektörde yaygın ve çok önemlidir.” Dedi.

AI, yetişkin kullanıcıların katkılarıyla eğitilecek

Meta, Nisan ayının ortalarında, AI'sini “yakında” yetişkin kullanıcıların halka açık katkılarıyla ve Meta AI olan kullanıcılar arasındaki etkileşimlerle eğittiğini duyurmuştu. Tüketici Tavsiye Merkezi'ne göre Meta, Instagram ve Facebook kullanıcılarına bir inApp duyuru veya e -posta ile proje hakkında bilgi vermişti.

Tüketici Merkezi, prosedürün ve meta'nın yasallığı ve meta ile ilgili şüphelerin uyarıldığını söyledi. Christine Steffen, Meta'nın isteği gönüllü olarak karşılamadığı takdirde, daha fazla yasal adım kontrol edilecektir. “Acele ediyor çünkü bir zamanlar AI'ya dahil edilen tüm veriler geri getirilemez.”

VZ NRW: Prosedür yasal gereksinimleri karşılamıyor

Diğer şeylerin yanı sıra, tüketici savunucuları, belirli prosedürün yasal gereklilikleri karşılamadığından şikayet eder. “Meşru faiz” e dair düz -hızı referansı yeterli değildir. Kullanıcılar, yıllarca platformlarda bıraktıkları kişisel bilgilerinin AI eğitimi için kullanılacağını kabul etmek zorunda değiller.

Steffen, “Ayrıca, özellikle genel veri koruma düzenlemesine göre korunan özellikle hassas bilgilerin AI eğitim amacıyla kullanıldığı göz ardı edilemez.” Dedi. “O zaman, Meta'nın sunduğu gibi – SO -CONTED OPT -Out yeterli değildir, ancak etkilenenler aktif olarak kabul etmelidir.”

Meta: Randevu “tüketiciler için büyük aksilik” olacaktır

Meta'ya göre, olası bir tedbir kararı “yerel olarak alakalı AI teknolojisi isteyen Alman tüketiciler ve yerel nüansları anlayan AI modelleri üzerine inşa etmek isteyen Alman şirketler için büyük bir aksilik” olacaktır.

Tüketici Tavsiye Merkezi'ne göre, tüketiciler kamuya açık bilgilerinin 27 Mayıs'tan önce AI eğitim amaçlı kullanımıyla çelişebilirler. VZ NRW ana sayfasında talimatlar sunulmaktadır. “İtirazın haklı olması gerekmiyor, ancak bir e -posta adresi sağlamak gerekiyor” dedi.

DPA