Yangınzedelere Kızılay takımlarından mobilize yardım

Felaket

New member
Yangınzedelere Kızılay takımlarından mobilize yardım Ülkenin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarının başından bu yana afetzedelere yardım ulaştıran Kızılay, sıcak yemek, hijyen ve besin gereci, yatak, battaniye, su tankı, giysi yardımları yaparken uzman gruplarıyla psikososyal dayanak çalışmaları da yürütüyor. Kızılay, meskenlerinden ayrılmayan afetzedelerin ise muhtaçlıklarını taşınabilir gruplarıyla karşılıyor.

Kızılay’ın şubeleri, afet uzmanları ve gönüllülerinden oluşan grupları, orman yangınları kararı mağdur olan vatandaşların gereksinimlerini karşılamak için farklı kentler ve noktalarda yardım çalışmalarını sürdürüyor. Yangınların birinci anından bu yana söndürme çalışması yürüten takımlara ve mağdur olan vatandaşlara kumanya, sıcak yemek, besin materyalleri ile beslenme gereksinimini karşılarken yatak, battaniye ve giysi üzere gereksinim gereçlerini de ulaştırıyor. Günlük su muhtaçlığının giderilmesi için su tankı yardımı ve yangını söndürmeye çalışırken küçük faydalanmalar yaşayan nazaranvlilere birinci yardım müdahalesi de yapan Kızılay grupları, afetin ruhsal tesirlerinin azaltılması noktasında da çalışarak psikososyal takviye faaliyetlerinde de bulunuyor.

Bağışlar Gereksinime göre Bölgelere Ulaştırılıyor

Su, kumanya ve paketli besin üzere acil beslenme kitleriyle gün boyunca besin dayanağı veren Kızılay, yangın bölgelerindeki 9 taşınabilir beslenme aracı, 1 sahra mutfağı ve bölgelerde bulunan aşevleriyle bir arada Belediye, Sivil Toplum Kuruluşları, bölgedeki oteller ve özel kuruluşların kapasitelerini de koordine ederek beslenme hizmeti sağlıyor. Afetzedelere yardım etmek isteyen hayırseverlerin Kızılay’a yaptığı bağışlarda yapılan muhtaçlık tespitleriyle bir arada yangınzedelerin bulunduğu bölgelere ulaştırılıyor.

Kızılay Gönüllüleri Yeşil Türkiye İçin Çalışacak

Gonulluol.org’a kayıt olarak afet bölgesinde çalışan Kızılay’ın kuvvetli istekli teşkilatı, orman yangınlarından etkilenen alanların bir daha yeşertilmesi için de hazırlıklarına başladı. Kızılay gönüllüleri, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde ormanlık alanların bir daha yeşertilmesi ve çoğaltılması için de seferber olacak.

Yerleşim yerlerine uzak olan yurdun öbür bölgelerindeki orman yangınlarına rağmen da hazır olan Kızılay gelişmeleri yakından takip ediyor.

Hibya Haber Ajansı