8 ve 9 Haziran oyları hakkında yararlı bilgiler

Curtissew

New member
Referandum 2025, 8 ve 9 Haziran 2025 hafta sonu oy kullanmaları için çağrıldıkları ve ne zaman.

İle ilgili
Filippo imundi

Yayınladı 12 Mayıs 2025, 15:14

8 Pazar ve 9 Haziran Pazartesi günleri İtalyanlar Anayasanın 75. maddesine göre ihmal referandumu konusunda oy kullanmaları için sandıklara çağrılırlar. Bu iki güne kıyasla tüm ana bilgiler aşağıdadır.

Referandum 2025: İş sözleşmesini yürürlükten kaldırmak veya yürütmek

Referandum soruları

Vatandaşları etkileyecek referandum soruları 5:

• Artan korumaların yürürlükten kaldırılması özellikle işten çıkarma disiplini için.

• Küçük işletmelerdeki işten çıkarmalar için kısmi iptal ve haksız bir şekilde görevden alınırsa işçiye kalmış olan tazminat

• İptal etmek Alt iş sözleşmesinin sonu için kısmi, maksimum süre ve uzatma ve yenileme koşulları

• İptal etmek Sözleşme veya taşeron şirketlerinin çalışanlarının çalışmasında kazalar için müşteri, yüklenici ve taşeronun dayanışma sorumluluğu

• İtalyan vatandaşlığı – 10 ila 5 yıl arasında, vatandaşlık istemek için bölgedeki yasal ikametgahın sınırı
8 Haziran Pazar günü 7 – 23 ve 9 Haziran Pazartesi günleri 7-15.

Soruların detayı

Birincisiartan korumaların yürürlükten kaldırılmasıİşten yürürlükten kaldırılması durumunda, haksız bir şekilde görevden alınmışsa şirkete geri dönme hakkına sahiptir.

Orada Küçük işletmelere koruma16'dan az çalışanla, tazminat çatısını iptal etmek ve işten çıkarılma hakim tarafından asılsız olsa bile görevden alınan çalışana 6 aylık tazminat garantisi vermek.

Üçüncü soru öngörüyor 12 aya kadar belirlenen çalışma için nedenselin dahil edilmesibüyüyen güvencesizlik ile mücadele için bir araç.

Dördüncü ve final, özellikle işteki güvenlikle ilgilidir, özellikle Bir işçinin yaralanması için müşteri şirketine emanet etmek isteyip istemediğinizi merak ediyorBu şekilde, sözleşmeyi bir veya daha fazla dış şirkete emanet edenlere de yanıt vereceklerdir.

İtalyan vatandaşlığı, zaman sınırının olası yarısı

Son olarak, beşinci soru İtalyan vatandaşlığı ile ilgilidir, Aslında, 10 yıllık yürürlükte sınırın kaldırılmasını istedi vatandaşlık elde etmek için İtalyan topraklarında yasal bir vatandaş olarak.

Bu aslında yürürlükten kaldırılması durumunda 5 yıla giderdiBaşvurunun atanması için gerekli diğer soruların değişmeden bırakılması.