Antalya’da “Kafes”e ağır ilgi

Felaket

New member
Antalya’da “Kafes”e ağır ilgi 58. Memleketler arası Antalya Altın Portakal Sinema Şenliği, Ulusal Uzun Metraj Sinema Yarışması’nda heyet karşısına çıkan Cemil Ağacıkoğlu’nun 4. sineması KAFES’e Antalya izleyicisi ağır ilgi gösterdi.

Ödüllü yönetmen Cemil Ağacıkoğlu’nun, 4.uzun metraj filmi “KAFES”, Antalya’da “Altın Portakal” için heyet karşısına çıktı. Sinema grubunun iştirakiyle gerçekleştirilen ve Antalya izleyicisinin ağır ilgi gösterdiği sinema göskavramının sonraki günü yapılan basın toplantısına; Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, oyuncular Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Özay Fech ve Üretimci Sezgi Üstün San katıldı.

Basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan yönetmen Cemil Ağacıkoğlu filmlerinde; aile bağlarında, arkadaşlıklarında söyleyemediği, kendisine dokunan, kırmaktan korktuğu öykülerin altını çizmeye çalıştığını söylemiş oldu. Ağacıkoğlu “Kafes’in kıssası vefat hissi, yok olma hissi. Kullandığım otelin son durak olması… Oteldeki insanların 3-4 metrekarelik alanlarda 15-20 yıl yaşaması. Başrol Hasan’ın o otele düşmesi, o beşerlerle tıpkı bahtı paylaşması. İçlerindeki dayanışmayı anlatmak istesem de bir daha de kendi ortalarında da dışarıdaki hayatın zorluklarını gözlemlediğimi düşünüyorum” diyerek deklare etti. Hikayenin geçtiği sokakların, yerlerin çocukluğunda babasıyla bir arada vakit geçirdiği yerler olduğunu da söyleyen Ağacıkoğlu, “bu sinemayla babama selam gönderiyorum” dedi.

Sinemada Hasan karakterini canlandıran Tarhan Karagöz ise; “Hasan eşikten itilmiş, boşluğa düşmüş biri. Son anda yere parmaklarıyla tutunmuş bir karakter. Sinemanın çekildiği yerler, otel, oradaki hayatlar beni hayli etkiledi. O beşerler, o geometri bana hayli yardımcı oldu. Kendimi o gerçekliğin içine sokmaya çalıştım” dedi.

Seyircinin ve basının ilgi odağı olan Kafes’te oynadığı hayat bayanı rolüyle dikkatleri çeken Özay Fecht; “İstanbul’da bu biçimde bir yer olduğunu bilmiyordum. Cemil bana hayat hanımını oynayacağımı söylemiş olduğinde topuklu ayakkabı, küçük etek giyip, sokakta bekleyeceğimi düşündüm. O denli değildi, fazlaca farklıydı. O otelde gerçekte de benim üzere hayatını sürdüren bir bayanla tanıştım” dedi.

Filmin ana karakterlerinden Yahya’yı canlandıran Murat Kılıç ise; “Tüm teknik vasıfların haricinde, insan olarak hayli sevdiğiniz bir direktörle ve onun etrafında yakınlık kurduğunuz bir fazlaca beşerle bu biçimde hoş bir işi var etmek büyük şans” dedi.

Senaryosunu da Cemil Ağacıkoğlu’nun yazdığı “Kafes”te Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Ozay Fecht, Mehmet Esen, Sema Poyraz, Görkem Yeltan, Gökhan Soylu, Sencar Sağdıç, Sonat Dursun, Erkan Atbaş, Maria Gavril, İlyas Özçakır’ın rol alıyor. Yapımcılığını Sezgi Üstün San’ın üstlendiği, Sezz Sinema imali KAFES, 23-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Boğaziçi Sinema Festivali’nde de “Altın Yunus” için yarışacak.

Hibya Haber Ajansı