Atölye ANFA üreten bayanlara gelir kapısı olacak

Felaket

New member
Atölye ANFA üreten bayanlara gelir kapısı olacak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’te üreten bayan girişimcilere ekonomik taraftan dayanak olmaya devam ediyor. ANFA Genel Müdürlüğü, Başkentli bayanların geri dönüştürülebilir malzemeler ya da el emeğiyle ürettiği eserleri, Mamak AVM içerisinde hizmete açtığı “Atölye ANFA”da sergileyerek satışa sunuyor.

Etrafa hassas, tasarruf odaklı projeler üreterek bilhassa Başkentli bayanları üretime teşvik eden Büyükşehir Belediyesi yeni projelere imza atmayı sürdürüyor.

Geçimini el işleri yaparak sağlayan, maddi durumu uygun olmayan ve aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen bayanlara takviye olmak için harekete geçen ANFA Fuar, Basın Yayın ve Halkla ilgiler Müdürlüğü, bayan istihdamına yönelik hazırlanan toplumsal sorumluluk projesi kapsamında Mamak AVM’de “Atölye ANFA”yı hizmete açtı.

Bayanlar daha fazlaca üreterek mesken ekonomilerine katkı sağlayacak

Bayan üreticilerin ANFA’dan fiyatsız olarak temin ettiği geri dönüşüm materyalleri ile ham hususlardan ürettiği el emeği göz parıltısı eserleri satın almaya başlayan ANFA Fuar, Basın Yayın ve Halkla bağlar Müdürlüğü, bu eserleri Mamak AVM’de açtığı mağazada satışa sundu.

Projeye 2 ay evvel başlanırken, 18 üreticiyle etkin olarak çalışmalar yürüten Atölye ANFA, Başkent’te bayan istihdamını da bu sayede artırmayı amaçlıyor. Mahalle muhtarlarıyla görüşülerek işsiz kalmış, maddi durumu uygun olmayan ya da aile ekonomilerine üreterek katkı sağlayan bayanlar tespit edilirken, Başkentli bayanların üreterek hem kendi ekonomilerini birebir vakitte kent iktisadını canlandırmaları hedefleniyor.

ANFA’nın geri dönüşümden yepyeni dizaynları da satışa sunulacak

Atölye ANFA’da bayan üreticilerin dizaynlarının yanı sıra ANFA bünyesinde hizmet veren Ağaç Atölyesi, Sanat Atölyesi ve Fotoğraf Atölyesi’nde üretilen eserler de Başkentlilerin beğenisine sunuldu.

Başkentliler, ANFA Atölyeleri tarafınca geri dönüşebilen gereçlerden ürettiği eserler ile orjinal dizaynları da Atölye ANFA’yı ziyaret ederek satın alabilecek.

Bayanlar güç birliği yapacak kooperatif kuracak

Açılan mağazanın birinci günden ağır ilgi gördüğünü belirten ANFA Genel Müdür Yardımcısı Leyla Yüksel, bayan üreticilerle ortak karar aldıklarını ve proje iştirakçilerini gelecekte kooperatifleşmeleri istikametinde teşvik edeceklerini söylemiş oldu. Maddi durumu âlâ olmayan, pandemi sürecinde işsiz kalmış ya da ailesine katkıda bulunmak isteyen tüm bayanlara takviye olmayı amaçladıklarını söz eden Yüksel, toplumsal sorumluluk projesi hakkında şu ayrıntıları verdi:

Mahalle muhtarları ile irtibata geçerek projemizin kaidelerine uygun bayanların tespitiyle projeye başladık. Yaklaşık 40’a yakın bayan ile görüştük ve şu an faal olarak 18 bayan ile çalışmalarımıza başladık. Bayanlarımıza üretecekleri mamüllerin materyallerini biz temin ediyoruz. Bayanlarımız meskenlerinde ürettikleri el işlerini bize ulaştırıyorlar biz de emeklerinin karşılığını ödüyoruz. Vakit içerisinde Mamak AVM’deki satış merkezimizin haricinde bu merkezlerin sayısını artırmayı planlıyoruz. bu biçimdelikle kentin her yerinden gelen vatandaşlarımızın bu eserlere daha kolay ulaşmasını sağlamak istiyoruz.”

Her biri geri dönüşebilen materyallerden yapılan eşsiz dizaynları görmek için tüm Başkentlileri Atölye ANFA’ya davet eden ANFA Altınpark İşletmeleri Ağaç Atölyesi Sorumlusu Hamit Ertürk, “Ev hanımlarıyla iş birliği içerisinde geri dönüşümün kıymetine vurgu yaparak, geri dönüştürülen materyalleri sanatsal yapıtlara dönüştürüyoruz” derken, projede yer alan bayanlar da “Atölye ANFA” yardımıyla ekonomik istikametten rahatlayacaklarını şu sözlerle lisana getirdiler:

Hayriye Baskış: “Kendi gayretimle bu biçimde bir projede olunca daha memnun oldum, yarar ve toplumsallaşma tarafından daha âlâ oldu benim için.”

Şemsi Sağpazar: “Dışarıda çalışamadığımızdan konutumuzda el hünerlerimizle ürettiğimiz eserleri satarak bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu imkanı bize sağladıkları için epeyce teşekkür ediyorum.”

Didem Yahşi: “Projenin bir kesimi olduğum için hayli memnunum. Mumluk yapıyorum. Bu süreçte bir şeyler üretmek epeyce hoş.”

Suzan Yazıcı: “Bana muhtarlık aracılığıyla ulaşıldı. Pandemiden dolayı 2 yıldır işsizdim. Projeye dahil olduğum için memnunum. Abajur yapıyorum.”

Yasemin Öztürk Oğuz: “Bu projeye yeni katıldım. Ahşaptan kahve, çerez ve peynir sunum tahtası imalatı yapacağım. Bu projede olmak hoş. Konut kadınıyım ve konut iktisadına katkıda bulunmak bizim için epey yeterli oldu. Mansur liderimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Meliha Karasu: “Hem el marifetlerimizi geliştiriyoruz tıpkı vakitte maddi manada ailemize takviye sağlıyoruz. Bu süreçte bizim yanımızda oldukları için, bize el emeğimizi sergileme fırsatı verdikleri için Büyükşehir Belediye Liderimiz Mansur Yavaş’a teşekkür ederiz.”

Mobilyacılar Sitesi’nde faaliyet gösteren birfazlaca firmanın da satış mağazasının bulunduğu Mamak AVM ortasında yer alan Atölye ANFA, Üreğil Mahallesi Samsun Yolu 10. kilometre Mamak adresinde hizmete açılırken, kısa müddet ortasında internet üzerinden de e-ticarete başlayacak

Hibya Haber Ajansı