Bakan Varank’tan çelik kesimine yatırım daveti: “Artık icraat zamanı”

Felaket

New member
Bakan Varank’tan çelik kesimine yatırım daveti: “Artık icraat zamanı” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı Avrupa Yeşil Mutabakatı Çalıştayı’nda çelik dalına yatırım daveti yaptı. Bakan olduğu günden beri bölüme nitelikli çelik yatırımı yaptırma konusunda başarılı olamadığını belirten Bakan Varank, “Sektör, şu anda başını duvarlara vuruyor. İşin kolayına kaçmayın. Artık icraat vakti.” bildirisi verdi.

Demir, Çelik, Metal Eserleri Üretim Teknolojileri Fuarı Metal Expo, İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı. Metal Expo’nun birinci gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafınca Avrupa Yeşil Mutabakatı Çalıştayı düzenlendi.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği ile koordineli olarak gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Bakan Varank şunları söylemiş oldu:

SÜRAT KESMEDEN DEVAM EDECEK

Bu sene sanayi kesimimiz hayli hoş bir ivme ile yoluna devam ediyor. Projeksiyonumuza göre bu ivme önümüzdeki 2-3 senede de sürat kesmeden devam edecek. Çelik kesimimiz de bu manada ihracatın da katkısıyla hakikaten bu sene önemli girdiler sağlayan, önemli hasılatlar sağlayan bir kesimimiz. Ancak ben Sanayi ve Teknoloji Bakanı olduğum günden beri maalesef çelik kesimine nitelikli çelik yatırımı yaptırma konusunda başarılı olamadım.

KONUŞUYORUZ LAKİN

Geldiğimiz günden beri paslanmaz çelik konuşuyoruz, geldiğimiz günden beri silisli sac konuşuyoruz fakat maalesef bu yatırımları ülkemizde bakılırsamiyoruz. Olağan şunu da biliyorum, kesim şu anda başını duvarlara vuruyor; ah biz yatırımlarımızı keşke yapsaydık da bu sene ve önümüzdeki sene imkanlardan epey daha yeterli bir biçimde faydalansaydık diye.

DEVLET ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Onun için ben tekrar hatırlatmış olayım, lütfen işin kolayına kaçmayın, korumacılık dediğimizde devletimiz çelik kesiminin korunması için elinden gelen çabası gösteriyor. Kimse bunu inkar edemez. Güç maliyetleri dediğimizde Avrupa’dan epeyce daha uygun fiyatlarla güç kullandığınız ortada.

BAKANLIK OLARAK HAZIRIZ

ötürüsıyla çelik kesimi lütfen ülkemizin muhtaçlığı olan, milyarlarca dolarlık ithalat yaptığımız alanlarda yatırımlarını başlatsınlar ve bir an evvel biz kendi muhtaçlığımızı gerek paslanmaz çelik olsun, silisli sac olsun öteki nitelikli çelik mamüllerinde olsun ülkemizden karşılayama başlayalım. Bu manada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hazırız. Biz elimizden gelen çabası göstermek istiyoruz lakin bir 5 sene daha bu işleri konuşmayalım, artık icraat vakti geldi diyorum.

Hibya Haber Ajansı