Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi Töreni’nde konuştu

Felaket

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi Töreni’nde konuştu Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyleki:

“Pakistanlı kardeşlerimizi bu ülkeye ihraç edilen 4 MİLGEM korvetinin birincisinin denize indirilmesi münasebetiyle kendilerini ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum.

Münasebetlerimizi her alanda ileriye götürmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Salgın devrinde sergiledikleri samimi işbirliği ile dost ve kardeş ülke olmanın ne demek olduğunu bir sefer daha göstermişlerdir.

Pakistan ile salgın periyodunda gerçekleştirdiğimiz yüksek seviyeli stratejik iş birliği ve dayanışma ile verimliliğin tesisine imkan sağladık. 6. stratejik yüksek seviye kurul toplantısında bağlarımız tekrar ele alındı. Bir daha sonraki toplantı için salgının kahırlarına karşın ayrıntılı bir hazırlık yürütüyoruz.

Savunma sanayii manasında son devirde gerçekleştirdiğimiz somut işbirliği sürecinden de ayrıyeten bahtiyarız.

Bugün MİLGEM korvetleri yanında Atak helikopeter ve eğitim uçakları üzere fazlaca başarılı ortak iş birliği projelerimiz var. Bu ortaklığımızı daha da ilerletmek konusunda mutabıkız. kuvvetli işbirliğimizin ticari bağlantılarımıza de yansımasını istiyoruz. Kurumlarımız çalışmalarına devam ediyor.

Son periyotta çatışmaların ağırlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan’a hayati bakılırsavler düşüyor.

Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ağırlaşan bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız. En başta Afganistan’ın bir an evvel istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan’dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi istikametindeki telaşları fakat bu türlü ortadan kaldırabiliriz.

Bugün ayrıyeten Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın muhtaçlığı için yapılması planlanan 10 adet açık deniz karakol gemisi projesinin de sac kesim sürecini yapıyoruz.

bu biçimdece Türkiye hava ve kara ögelerinin yanında denizde de gücünü daima artırmaktadır. Bu noktaya kolay gelmedik. İstiklal Harbimizden 1974’e kadar olan bu devri bir kenara bırakıyorum.

Son 47 yılda yaşadığımız hadiselerin her biri bizi bu biçimde kuvvetli bir yapıya sahip olmaya mecbur bırakmıştır.

Terörle gayretten hudut ötesi harekatlarımıza kadar attığımız her adımda maruz kaldığımız açık zımnî ambargoları biz biliyoruz. Bunlar bizi yıldıramadı. Sonuçta savunma sanayiindeki dışa bağımlılığımızı yüzde 80’lerden yüzde 20’lerin altına çektiğimiz bir periyoda geldik.

Ülkemizde makûs komşu insanı hacet sahibi eder diye kelam vardır. Batılılar bize vermedikleri her savunma sanayi eseri ile kendi tasarım ve üretim sürecimizi başlatmamızı sağlamışlardır. sağolsunlar. Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için uyguladıkları sinsi siyasetlerin bizi bugün getirdiği yer sebebiyle aslında kendilerine teşekkür ediyorum.

Hala yürütmekte olduğumuz ve 4-5 yıl ortasında neticelenecek projeler devreye girdiğinde Türkiye savunma sanayii alanında dünyanın en üst ligine çıkmış olacaktır. 2023’te milletimize vereceğimiz en büyük armağanın işte bu olduğuna inanıyoruz.

Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe elde edeceği imkanların her birini dostlarıyla kardeşleriyle bölüşmekten memnuniyet duyan bir ülkedir.”

Hibya Haber Ajansı