EGO otobüs sürücüsünden fotoğraf standı: “Direksiyondan tuvale”

Felaket

New member
EGO otobüs sürücüsünden fotoğraf standı: “Direksiyondan tuvale” Kızılay Metro Sanat Galerisi, EGO otobüs sürücüsü Burcu Güvercin’in ‘Direksiyondan Tuvale’ isimli standına konut sahipliği yapıyor. EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’ın açılışını yaptığı stant, 9 Temmuz Cuma gününe kadar gezilebilecek.

EGO Genel Müdürlüğü, otobüs sürücülüğü yapan Burcu Güvercin’in çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Çocukluğundan beri fotoğraf yapmayı fazlaca seven Burcu Güvercin, son 5 yılda yaptığı fotoğraflardan oluşan ‘Direksiyondan Tuvale’ isimli sergiyi, Kızılay Metro Sanat Galeri’sinde sanatseverlerle buluşturdu.

EGO’nun aydınlık yüzleri

Fotoğraf standının açılışına EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, EGO Genel Müdür Yardımcıları Emin Güre ve Halit Özdilek, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Lideri Serdar Yeşilyurt, Hizmet Güzelleştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Lideri Ayten Gök, 4. Bölge Otobüs İşletme Müdürü Süleyman Çakır ve Metro İşletme Şube Müdürü Yurtalp Erdoğdu da katılırken, EGO otobüs sürücüsü Burcu Güvercin’i Başkentliler de yalnız bırakmadı.

“Burcu Hanım ve başka bayan sürücü arkadaşlarımızı Genel Müdürlüğümüzün aydınlık yüzleri olarak görüyorum” diyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, stant açılışında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir taraftan otobüs şoförü olarak vazife yapmak bir taraftan da çocuk yetiştirmek o denli kolay bir iş değildir. Sekiz saat direksiyon başında olmak nitekim de her insanın yapabileceği bir iş değildir, gerilimli bir iştir. Bu gerilimi yönetebilen, öfkesini denetim altında tutabilen kişi işini sağlıklı bir biçimde yürütebilir. Bunun en hoş meselai Burcu Hanım’da görüyoruz. Güler yüzle ve sakin bir biçimde bu güç işin üstesinden gelebiliyorsa, fotoğraf yapmasının bunda büyük bir tesiri olduğunu düşünüyorum.”

Alkaş, sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Bundan daha sonraki sergilerimizi, en kısa vakitte EGO Sanat Galerisi’nde açmayı planlıyoruz” dedi.

Hem otobüs sürücüsü hem ressam

Her gün Aktepe sınırında çalıştığı otobüsle Ankaralıları taşıyan Burcu Güvercin, EGO Genel Müdürlüğüne verdiği takviye için teşekkür edererek hislerini, “Bütün bayanların, istedikleri her şeyi yapabileceklerine inanıyorum. Kâfi ki inansınlar, vazgeçmesinler. Uğraş etmek umut etmektir esasen. Kesinlikle denesinler. Yapmak istiyorlarsa her vakit vakit ayırabilirler” kelamlarıyla fade etti.

Yağlıboya 73 yapıttan oluşan “Direksiyondan Tuvale” isimli fotoğraf standı, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde 9 Temmuz Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Hibya Haber Ajansı