Emel Korkmaz: Ali İsmail’le gurur duyuyorum ve güç buluyorum

Captain123

Global Mod
Global Mod
DUVAR -Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafınca düzenlenen Genç Sanatçı Fonu Standı, “Kentle Barışmak” temasıyla 27 Kasım’da açıldı. Stant, genç sanatkarların proje fikirlerini ve hayallerini desteklemek, sanata ve gençlere daha fazlaca alan açabilmeyi amaçlıyor.

Heykel, fotoğraf, fotoğraf, kısa sinema, belgeselin yanı sıra bu yıl minyatür, çinicilik, cam, ahşap üzere klâsik el sanatlarının da desteklendiği fon kapsamında 11 genç sanatkarın yapıtına yer veriliyor.

27 Kasım Cumartesi günü Galata Galeri Bu’da stant açılışına Emel Korkmaz ve genç sanatkarlar da katıldı.

‘GENÇ SANATKARLARA TAKVİYE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

ALİKEV’in sanatla ilgilenen gençlere her daim takviye olacağını vurgulayan Emel Korkmaz, “Bu sergiyi sanatla ilgilenen çocuklarımız için yapıyoruz, onlara dayanak oluyoruz. Çocuklarımız epey hoş eserler yaptı. Her biri birbirinden pahalı çocuklarımızı emeklerinden dolayı kutluyorum” sözlerini kullandı.

“Ali İsmail’in ismiyle ve onun ismine kurduğumuz vakfın verdiği takviyelerle çalışmalarını yapan çocuklarımız âlâ ki var. Onlarla ve Ali İsmail’le gurur duyuyorum ve güç buluyorum” diyen Korkmaz kelamlarını şöyle sonlandırdı:

“Sanata bedel vermek ve desteklemek gerekiyor. Genç sanatçı arkadaşlarımıza dayanak vermeye devam edeceğiz.”

ALİKEV HAKKINDA

Ali İsmail Korkmaz Vakfı ya da kısa ismiyle ALİKEV, Seyahat Parkı aksiyonları sırasında Eskişehir’de dövülerek katledilen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak maksadıyla Hatay’da kuruldu.

ALİKEV, 2018-2019 periyodunda 160 öğrenciye toplamda 480 bin TL meblağında burs verdi. Bunun dışında, “Genç Sanatçı Fonu” isimli bir proje ile, 1 Ocak 1988’den daha sonra doğmuş olan genç sanatkarlara sanat kolu sonu olmaksızın projeleri için eser başına 5000 TL fiyatında dayanak sunuldu, ayrıyeten sanatkarların yapıtı üretmek için gereksinim duyabilecekleri materyaller, stüdyo ayarlaması, nakliye üzere konularda da tıpkı dayanaklarda bulunuldu.

Ayrıyeten vakıf, “Yardımseverlik Koşuları” ismi altında koşular düzenleyerek, gençlerin bir yandan spor yaparken bir yandan da kültürel olarak gelişimlerine katkıda bulunmalarını hedefliyor. Bu projeyle birlikte, “Düş Elçileri” isminde bir gönüllülük ve proje programı hayata geçirildi, bu program kapsamında Ali İsmail Korkmaz’ın “Toplum için Gençlik” isimli inisiyatifinin yaşatılması öngörüldü. Düş Elçileri programına dahil olan gençler evvel bir küme temel eğitimden geçip, akabinde toplumsal yarar yaratacak projeler geliştirmekte ve bu projeler vakıf tarafınca destekleniyor.

2017 yılında vakfın takviyesiyle Gambiya’da suyu olmayan bir köyde su kuyusu açtırıldı. Vakfın genel merkez binasında, 11 bin kitaptan oluşan bir kütüphane bulunmakta. Vakfa bağlı olarak bir tiyatro ve dans topluluğu da kuruldu.

Vakfın “Düşlerinde Özgür Dünya” isminde bir çevrimiçi mağazası da mevcut.