Engellilere EKPSS takviyesi

Felaket

New member
Engellilere EKPSS takviyesi Bağcılar Belediyesi Engelli Kamu İşçisi Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlanan kursiyerlerin başarılı olmaları maksadıyla onlara kurs takviyesi sunuyor. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda fizikî ve zihinsel durumları göz önüne alınarak oluşturulan özel sınıflarda uzmanlar tarafınca 178 şahsa eğitim veriliyor.

EKPSS (Engelli Kamu Çalışanı Seçme Sınavı) bu sene 24 Nisan 2022 tarihinde yapılacak. 27 Ocak günü başlayacak olan müracaat süreçleri 15 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek. Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırma ismine birfazlaca yeniliğe imza atan Bağcılar Belediyesi, EKPSS’ye hazırlanan engelliler için eğitim takviyesi de veriyor. Bu kapsamda Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda fiyatsız EKPSS’ye hazırlık kursu açıldı.

Özel sınıflar açıldı

Kurslara lise, ön lisans ve lisans seviyesinde imtihana girecek engelli memur adayları katılıyor. Başvuruda bulunan görme, ortopedik ve zihinsel pürüz kümeleri için özel sınıflar oluşturuldu. Sayıları şu anda 178 olan engelli bireyler, hafta sonu iki gün saat 09.00 – 16.00 içinde alanında uzman eğitmenlerden Türkçe, Matematik, Coğrafya, Tarih başta olmak üzere imtihanda sorulacak mevzularla ilgili ders alıyor. Ders haricinde öğretmenler tarafınca kursiyerlere danışmanlık ve yönlendirme hizmeti de veriliyor. Öte yandan görme ve ortopedik engelli kursiyerlerin ulaşımı servis araçlarıyla sağlanıyor.

Türkiye dördüncüsü olmuştu

Memur adayı engellilerin bu güçlü süreçte yanlarında olduklarını söyleyen Bağcılar Belediye Lideri Lokman Çağırıcı, “Amacımız engellilerin en âlâ puanlarla hayallerine kavuşmalarını sağlamak. Burada verdiğimiz takviyenin onlara hayli yararı olduğuna inanıyorum. 2020 yılında kursumuzdan aldığı eğitimle imtihana giren bir kardeşimiz 99.96 puan alarak Türkiye dördüncüsü olmuştu. İnşallah şu anda imtihana hazırlanan kardeşlerimiz de başarılı olacaklar” dedi.

Eğitimler, imtihan tarihine kadar devam edecek.

Hibya Haber Ajansı