Etiket konusunda anlaşmazlık: yeşil yıkama? Çevresel Yardım tarafından dava edilen elma

Lorenrot

New member
Etiket üzerindeki anlaşmazlık
Yeşil yıkama? Çevresel Yardım tarafından dava edilen elma

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bir akıllı saat “CO2-NEUTRAL” olabilir mi? Çevre yardımı gerçek olamayacak kadar iyidir ve ABD grubu tüketici aldatmayı suçlar. Şimdi Frankfurt Bölge Mahkemesi bununla uğraşmalıdır.

Akıllı saat için reklamcılık konusundaki anlaşmazlıkta, Alman çevre yardımı Apple'a karşı mahkemeye taşınıyor. Çevreciler uzun zamandır ABD grubu yeşil yıkama ve tüketici aldatmacasını “CO2-nötr” olarak ilan edilen akıllı saatlerinde suçladılar.

Berlin'de, ihtiyati tedbir kararı yanıltıcı reklamlar için Frankfurt Bölge Mahkemesine sunuldu. Bilgilere göre, mahkeme 3 Haziran'da müzakere ediyor. Frankfurt Bölge Mahkemesi başlangıçta onay için mevcut değildi. Çevrecilere göre Apple, akıllı saatinin üç modelini “CO2-Nötr” olarak tanıtıyor. Ama bu “gerçek olamayacak kadar iyi”, DUH'u eleştiriyor. Gruba göre, üretim sırasında oluşturulan CO2 emisyonları, “doğal temelli” tazminat projeleri ile Paraguay-in Paraguay ile telafi edilecektir.

DUH'un bakış açısından, nötr bir CO2 emisyon bilançosu elde edilemez ve “sadece üçlü yeşil yıkama ve tüketici aldatmacasıdır”. Plantasyon ağaçları her on ila on iki yılda bir temizlenecek ve elma tarafından üretilen karbon iklimi etkilediği sürece karbondan tasarruf etmeye başlayamadı.

Apple ifadeye yapışıyor

Çevrecilerin ilk eleştirisinden sonra Apple, Apple Watch'un CO2 tarafsızlığı hakkındaki ifadelerine bağlı kalmış ve onu savunmuştu. Geçmişte şirket ifadelerde vurguladı: “Temiz enerji ve karbon tasarımı alanında endüstride yeniliklerin sonucu olan karbon -nötr ürünlerimizle gurur duyuyoruz.”

Apple Watch emisyonları yüzde 75'ten fazla azaldı ve yüz binlerce ton karbondan havadan kaldırmak için doğal tabanlı projelere önemli ölçüde yatırım yaptı.

DPA