İmamoğlu: Bizi imrenerek takip ediyor; izlemeye devam etsin”

Felaket

New member
İmamoğlu: Bizi imrenerek takip ediyor; izlemeye devam etsin” İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Maltepe Orhangazi Kent Parkı’nda bulunan spor tesislerinin yenilenerek açılması niçiniyle düzenlenen merasimde konuştu. Her alanda kente hizmet ettiklerini vurgulayan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisi ve İstanbul hakkındaki olumsuz kelamlarına cevap verdi. “Sayın Cumhurbaşkanı’nın takip etmesi keyifli ediyor. İcraatlarımızı ve bizi takip etmeyi epey seviyor” diyen İmamoğlu, “Bizi imrenerek izlediğinin de farkındayım. Vardır ya; hayli imrenirsen tırnaklarını yer üzere izlersin, güya beni o denli izliyor Ankara’dan. Ne memnun bana. Bundan memnunum. Hakikaten sıkı bir takipçimiz olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bir düşünürse, bir gün İstanbul tipini onla yapmak isterim. Yani şu İstanbul’u bir gezdirmek, ona, bilmediği hatta kimi vakit yanlış anlatılan icraatlarımızı şahsen yerinde anlatmak isterim. İsterse halı alanda bir maç bile yaparız kendisiyle. Tenis de oynarız. Bu keyifli seyahate kendilerini davet ediyorum. İlgisini lütfen kaybetmesin. İmrenerek izlemeye devam etsin” sözlerini kullandı.

Maltepe / İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maltepe Orhangazi Kent Parkı’nda bulunan Maltepe Kıyı Spor Tesisi’ndeki yenileme çalışmalarını tamamladı. Tenis kortlarındaki dönüşüm faaliyetleri kapsamında, kortların üzeri ve etrafı büsbütün kapatıldı. Tabanın genişletilerek yenilendiği tesiste, ulusal ve milletlerarası karşılaşmaların izlenebilmesi için 1056 kişilik bir tribün yapıldı. Bu eklemeyle birlikte kortlar, her türlü hava şartında yılın 365 günü kullanılabilir duruma getirildi. Her hava şartında İstanbullulara tenis oynama imkanı veren tesis, pandemi kısıtlamaları niçiniyle hizmetlerine kısa müddet devam edebildi. bir daha sporseverleri ağırlamaya başlayan İBB Maltepe Kıyı Spor Tesisi’ndeki çalışmalar kapsamında, merkezde bulunan beş tenis kortundan dördü, daha nitelikli hale gelmesi için bakıma alındı. Havanın açık olduğu günlerde sportmenlerin idman yaptığı, tenise ilgi duyanların eğitim aldığı kortlarda yürütülen çalışmalar, halkın bu alanları daha ağır ve verimli kullanımı için geliştirildi. Tesisteki en değerli yenilik ise dört kortun üzerinin ve etrafının kapatılması oldu. Kortlar; 11 metre yüksekliğe, 90 metre uzunluğa ve 37 metre genişliğe sahip, “balon” olarak da bilinen çift katmanlı hava dayanaklı “pinömatik sistem” metoduyla kapatıldı. Maltepe’ye, dört korttaki karşılaşmaları birebir anda izleme imkanı sağlayan önlü-arkalı 856 kişilik koltuk ve 200 kişilik balkon kapasitesi bulunan bir de tribün kazandırıldı.

“Hizmeti konuşunca, heyecan duyuyorum”

Yenilenen tesisler, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun iştirakiyle açıldı. Açılış merasiminde İmamoğlu’na; Maltepe Belediye Lideri Ali Kılıç, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Spor Kulübü Lideri Fatih Keleş ve Spor A.Ş. Genel Müdürü Renay Onur eşlik etti. İstanbul’un spor imkanlarını azamî düzeye çıkartmak istediklerini vurgulayan İmamoğlu, farklı ilçelerde, farklı tesislerin üretimi için çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Hizmet konusunun kendileri için öncelik olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söylemiş oldu:

“Tabii hizmeti konuşunca, heyecan duyuyorum. Çok heyecan duyuyorum. Dün, bir park açtık. Bugün buradayız. Yarın öteki bir faaliyetimizi duyuracağız halka dönük, esnafımıza dönük. Esnafımıza, harikulade bir ‘Halk Bakkal’ projemizin tanıtımını yapacağız. Bugünlerde, -belki farkındasınızdır- yani bilhassa görüyorsunuzdur, bildiğiniz üzere, beni halkımız takip ediyor. Bundan da memnuniyet duyuyorum. Bu kentin en küçük hemşerisinden, yani bir çocuğumuzdan en deneyimlisine kadar takip ediyor. Fakat beni en çok ne mutlu ediyor? Açıkçası; beni Sayın Cumhurbaşkanı’nın takip etmesi memnun ediyor. İcraatlarımızı ve bizi takip etmeyi hayli seviyor. Bundan da nitekim hayli memnun oluyorum. Şunu da hissediyorum: İçten içe sempati duyduğunun da farkındayım. Bu sempatisini de epey beğeni ile karşılıyorum. Hatta bir hayranlık hissinin oluştuğunu hissediyorum. Aklından çıkmıyor. Biraz da güya imreniyor üzere. Yani imrenerek izlediğinin de farkındayım. Vardır ya; epey imrenirsen tırnaklarını yer üzere izlersin, güya beni o denli izliyor Ankara’dan. Ne keyifli bana. Bundan memnunum. Sahiden sıkı bir takipçimiz olduğunu düşünüyorum. kimi vakit ücretsiz süt dağıtıyoruz; onu anlatıyor. Metroları yapıyoruz, on tane metroyu harekete geçiriyoruz; dayanamıyor onu anlatıyor. Nitekim ilgisine teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bir düşünürse, bir gün İstanbul cinsini onla yapmak isterim. Yani şu İstanbul’u bir gezdirmek, ona, bilmediği hatta kimi vakit yanlış anlatılan icraatlarımızı şahsen yerinde anlatmak isterim. İsterse halı alanda bir maç bile yaparız kendisiyle. Tenis de oynarız. Bu keyifli seyahate kendilerini davet ediyorum. İlgisini lütfen kaybetmesin. İmrenerek izlemeye devam etsin. Bu istikametiyle temel olarak hoşuma giden halkımızın bu sıkı takibi. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bizi izlemeye devam edin. Zira sizlerle üretiyoruz, sizin paranızı, sizin bütçenizi, kuruşuna kadar bu kentin hayrına, bu kentin en hoş işlerine, bu kentin geleceğine, bu kente asla ziyan vermeden ziyan veren ögeleri da bertaraf ederek hizmet etmeye devam edeceğiz.”

İmamoğlu’nun konuşmasının akabinde, İBB Yaz Spor Okuları’nda eğitim gorecek çocuklardan oluşan ekipler, şov maçı yaptı. Tesisin açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da burada yanıtladı. İmamoğlu’nun sorulara cevapları şöyleki oldu:

Cumhurbaşkanı’na İstanbul daveti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silahtarağa’da düzenlediğiniz temel atmama töreninizi baz alarak, Riva’dan, Küçükçekmece derelerinin kirliliğinden bahsederek, “Her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin keyfine bu ülkeyi terk etmeyeceğiz” dedi. Bu mevzuyla ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz?

“Az evvel de söylemiş oldum; imreniyor, gıpta ediyor. Bizi, güzel takip ediyor. Bundan memnun oluyorum. Açıkçası bu mutluluğundan herbiçimde kimi vakit ne söyleyeceklerini şaşırıyorlar. Yanlış bilgiler de var; uyaralım. Davet ediyorum; gelsin, gezelim. Yaptıklarımızı gösterelim, yapacaklarımızı burada anlatalım, yerinde gösterelim. Bize memnunluk verir. Ancak yanlışlarını düzeltelim. Yani biz biyolojik arıtmaya ‘hayır’ dedik, ihaleyi iptal ettik falan değil. Biz, biyolojik arıtmanın yapılacağı yere, biçimine karşı geldik ve Silahtarağa’yı kurtardık. Eyüpsultanlılar, Kağıthaneliler; o güzelim Silahtarağa’da 250 bin metrekare, o kadar önemsenen Haliç kıyısında, binlerce ağacın yok olacağı projeyi oradan kaldırdık. Bunun üzere, mesela yıllardır ihmal edilmiş Şile’yi biz temizliyoruz; yıllardır ihmal edilmiş Beykoz’dan Boğaz’a yapılan atıkları biz bağlıyoruz sisteme. Yüzlerce noktasında İstanbul’daki su baskınlarını biz ortadan kaldırıyoruz. Tahminen, geçmişteki arkadaşlarının yapamadıklarını, ihmal ettiklerini biz yapınca bu biçimde bir psikolojiye bürünüyorlar. İnsan heyecanlanınca bu biçimde tırnağını yiyerek gıptayla izler; biraz o denli izlendiğimi hissediyorum. Bundan da memnunluk duyuyorum. Dediğim üzere; davetimiz büyüktür. Buyursunlar, gelsinler.

“Millet açsa siz doyurun’ yerine, ‘beraber çözelim’ demeliydi,”

Erdoğan’ın bir açıklaması oldu muhalefete yönelik, “Millet açsa, onları da siz doyurun” formunda açıklaması oldu…

“Bu şanssız bir açıklama. Yani, ‘millet açsa’ diye bir tanım olmaz. Milletimiz aç, sorunu var. Lakin şöyleki denseydi daha güzel olurdu: ‘Gelin bu sorunu daima birlikte çözelim. Gelin bu sıkıntıya daima birlikte katkı sunun, milletin işsizliğine, aşı olmayan hanelerin bu sıkıntısına daima birlikte tahlil bulalım.” Bu, epeyce değerli bir kelam olurdu. bu türlü söylenmesi talihsizlik. Lakin, dün Genel Başkan’ımın da tabir ettiği üzere; biz, CHP’li belediyeler olarak hakikaten muazzam işler yaptık. Bu sıkıntı günlerde, yalnızca İstanbul’da milyarlarca lira ile vatandaşımızın yanında olduk. Bunları son faaliyet raporunda da sayı rakam deklare ettim. Onun için, güzel ki bu vakitte biz vardık. Düzgün ki bu vakitte, vatandaşın yanında olan belediyeler vardı. Olmaya da devam edeceğiz. Lakin bundan daha sonra, bu çeşit sıkıntıların tahlili, ‘Açsa, siz doyurun’ değil, ‘Gelin bu sorunu daima birlikte tahlil bulalım’ anlayışıdır. aslına bakarsan biz onu temsil ediyoruz.

“Vatandaşın vatandaşa yardımına tahammül edemediler”

Bir yardım kampanyanız vardı, hesaplara bloke konulmuştu…

“Bir vatandaşın, öbür bir vatandaşa yardım eli uzatmasına dahi bloke kondu bu ülkede. Bu talihsizlik. O paralar, bir yıldır bloke edilmiş biçimde hesapta duruyor. 5 milyona yakın bizim, Ankara’nın ve oburlar belediyelerin var. Buna bile tahammül edemeyen bir anlayışın lisana geliş biçimi herbiçimde bu. “ATILACAK TEMELİN KANALLA İLGİSİ YOK”

Dün Kanal İstanbul ile ilgili bir tarih belirtildi. Birinci köprünün temeli 26 Haziran’da atılıyor. Temel atma merasimine davet edilirseniz masraf misiniz?

“Temel atma merasimi diye bir şey yok. Şu anda yapılmak istenen; bir abur cubur işle, çabucak hemen müsaadesi alınmamış, hakikat dürüst kurumlarla yazışma yapılmamış bir halde bir başlangıç yapılmaya çalışılıyor. Arkadaşlarımla süreci analiz ediyoruz. İstanbul’un her metrekaresinden bizim haberlerimiz var. Şu anda araştırma ortasında olduğumuz, topraklar üzerinde yapılan kimi uygunsuz ve hukuka uygun olmayan süreçlerin içerisinde bulunuyorlar. Yapılan ve söylenen temel atma işi, aslında bir yol üretimi. Kanal ile uzaktan yakında ilgisi yok. Fakat onun bile bile yapılma biçimi uygunsuz, hukuksuz. Süreci tahlil ediyoruz. Tahminen de birkaç gün içerisinde bu manada yerinden, nasıl hukuksuz, adapsız süreçler yapıldığını vatandaşlarımla paylaşacağım. Takip ediyoruz. Bu kentin teminatı olmaya, bu kentin koruyucusu olmaya 16 milyon ismine kelam vermiştim. O tutarlılıkla sonuna kadar, bütün yürek, gayret ve azmimizle devam edeceğiz. Tek bir vatandaşımız dahi kuşku duymasın.”
Hibya Haber Ajansı