Lider Gürün, yanan ormanları havadan inceledi

Felaket

New member
Lider Gürün, yanan ormanları havadan inceledi 12 Ağustos itibariyle Muğla’da meydana gelen orman yangınları büsbütün denetim altına alındı. 15 gün boyunca kentin çeşitli ilçelerinde devam eden yangınlar niçiniyle yaklaşık 66 bin hektar ormanlık alan kül oldu. Bu niçinle Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün, ormanlarda meydana gelen tahribatı görmek ve yangın alanlarında incelemelerde bulunmak için havadan müşahede yaptı. WWF- Türkiye Doğal ömrü Müdafaa Vakfı tarafınca Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen yangın söndürme helikopterinin söndürme bakılırsavini tamamlamasının akabinde Lider Gürün, Bodrum, Milas, Kavaklıdere, Menteşe, Marmaris ve Köyceğiz İlçelerinde havadan incelemelerde bulundu.

Lider Gürün, “Şehrimiz Ormanlarının Yüzde 8’ini kaybetti”

Yaptığı incelemelerinde akabinde konuşan Lider Gürün, “29 Temmuz’da başlayıp 12 Ağustos’ta denetim altına alınan orman yangınları bizden çok şey aldı. Havadan inceleme fırsatı bulduğum yangınların coğrafyamızda bıraktığı iz, yeşille siyahın uğraşı üzere ormanlarımızı savaş alanına çevirmiş. Yüzde 68 orman varlığına sahip kentimiz bu zenginliğinin yüzde 8’ini kaybetti. Vakti geri alamayız lakin ormanlarımızı bir daha umutla yeşertebiliriz” dedi. Gürün ayrıyeten “Yangın söndürmede faal rol alan helikopterimiz misyonunu tamamladı. Bu hava aracının Muğla’ya getirilmesinde büyük rolü olan WWF- Türkiye Doğal hayatı Muhafaza Vakfı ve katkı sunan öteki herkese tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Lider Gürün, konuşmasının akabinde bakılırsavini tamamlayarak yarın kentten ayrılacak olan helikopterin mürettebatına teşekkür ederek ikramlarını takdim etti.

Hibya Haber Ajansı