MEB, e-sınav salonu sayısını 500’e çıkarıyor

Felaket

New member
MEB, e-sınav salonu sayısını 500’e çıkarıyor Ulusal Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de birebir anda en çok kişinin hizmet alabildiği e-sınav merkez ağını oluşturmak için harekete geçti. Var olan e-sınav salonlarına 2021 yılı sonuna kadar 156 daha eklenerek 81 vilayetteki sayı 500’e çıkacak. bu biçimdelikle e-sınav salonlarından tıpkı anda 11 bin kişi yararlanabilecek.

Ulusal Eğitim Bakanlığı, e-sınav merkezi sayısını artırıyor

2020 yılında 81 vilayet ve 70 ilçede toplam 151 e-sınav merkezi, 194 imtihan salonu vardı. Bu salonlardan birebir anda yararlanabilen kişi sayısı ise 4 bin 290 idi.

2021 yılında 150 yeni salon daha yapılarak e-sınav salon sayısı 344’e yükseltildi. Merkezlerden tıpkı anda yararlanabilecek kişi kapasitesi de 6 bin 880’e çıkarıldı.

Ulusal Eğitim Bakanlığı, yeni bir planlama daha yaparak 2021’in yılı sonuna kadar 156 yeni e-sınav salonu oluşturup 81 vilayetteki e-sınav salonu sayısını 500’e çıkarma sonucu aldı.

500 e-sınav salonundan tıpkı anda 11 bin kişi yararlanabilecek. bu biçimdece Ulusal Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de tıpkı anda en çok kişinin hizmet alabildiği e-sınav merkez ağına sahip olacak.

Bakanlığın e-sınav merkezlerinde ehliyetten mesleksel eğitimde kalfalık ve ustalık imtihanlarına, bir epey sayıda imtihan yapıldığını belirten Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu merkezlerde öbür kurumlara da imtihan hizmeti verilebildiğini hatırlattı. Özer şunları kaydetti:

“Dört maharette Türkçe imtihanı üzere uygulamalarımızı da bu merkezlerde yapıyoruz. ötürüsıyla e-sınav merkezlerimizin kullanım kapasitesi giderek artıyor. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın bu merkezlere kolay erişebilmeleri, bizim sunduğumuz hizmetin kalitesi açısından çok değerli. Bu niçinle 2021 yılında bilhassa ilçelerimizdeki e-sınav merkezi sayısında önemli bir artış planladık.”

2022 Yılında Açık Ortaokul ve Açık Lise İmtihanları Da e-Sınav Merkezlerinde Yapılacak

e-Sınav merkezlerinin kullanmasının yaygınlaşacağını aktaran Bakan Özer, “Önümüzdeki yıl açık ortaokul ve lise imtihanlarını da e-sınav merkezlerinde yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı