Solar Inverter: Çin'in olası casusluğu neden önemli değil

Lorenrot

New member
Fikir
Pekin'in güneş invertörünü gözetleyip gözetleyemeyeceği neden umrumda değil

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Gizli iletişim teknolojisi Çin invertörlerine yerleştiriliyor mu? Ve eğer öyleyse: Benim için Otto normal bir müşteri olarak, bu önemsizdir – verilerim her yerde sona erer.

Bir süredir, güneş sistemleri için Çinli interverters'taki güvenlik boşluklarına ilişkin raporlar dolaşıyor. Kişi güvenlik boşluklarından pek bahsedilemez – raporlar doğruysa, niyetler vardır. Kontrol birimleri, cep telefonu modülleri gibi iletişim cihazlarını keşfetti ve belgelendirdi.

Doğrudan akımı alternatif akıma dönüştüren bu invertör, her güneş sisteminin kalbidir ve güç şebekesine entegrasyonlarını kontrol eder. Bu, güvenlik duvarlarıyla ilgilenen ve cihazlara yabancı erişim sağlayan gizli bir iletişim kanalı oluşturabilir. Kısacası: Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Pekin'den gelen ışığı kapatabilir. İspanya'daki en son karartma, savunmasız güç ızgaralarının zaten küçük anormalliklere ne kadar tepki verdiğini gösterdi.

Çin'in hakimiyeti invertörlerden rahatsız oluyor

Uzmanlar ve Siyasi Karar -Makikatler uyarılır. Ancak, benim gibi son müşteriler “sarı tehlikeyi” soğuk bırakıyor. Üreticiler ve ürünler hakkında somut bir bilgi yoktur. Ayrıca, bu belgesiz modüllerin çalışmaya hazır olup olmadığı veya yazılım güncellemeleri veya uzaktan bakım için standart bileşenler olup olmadığı belirsizliğini korumaktadır.

Bu tür modüller, performans verilerini iletmek veya iddiaları yeniden şekillendiren bakımı sağlamak için ağa bağlı cihazlarda yaygındır.

19 Mayıs 2025.08: 21

Ticaret Savaşı'na rağmen: Çin endüstriyel üretimi Nisan ayında arttı

Batı pazarlarından ucuz ve iyi Çinli ürünleri hariç tutmak amacıyla, sözde agresif Çinlilerden önce sadece başka bir uyarı çağrısı gibi görünüyor. Küresel inverter üretiminin yaklaşık yüzde 78'i Çin'den geliyor. Bazı Batı hükümeti bu bağımlılığı azaltmak istiyor. Benim gibi müşteriler beni şüphe duyuyorsa, dost ülkelerden daha pahalı alternatifler almaya zorlayacaktı.

Elitler ve Müşteriler

Çin'den ayrılmanın önemli bir endişe olduğu seçkinlerin dehşeti için, inatçı bir şekilde etkilenmediğim gibi Otto normal müşterileri. Her ağa bağlı cihaz, günümüzde kişisel olarak kişisel bilgiler dahil olmak üzere veri değiştirir. Vücut analiz fonksiyonu ile ölçeğime girersem, tamamen incelenirim: su ve yağ içeriği, üst kollarda kas kütlesi- her şey kaydedilir. Vakum robotum dairemi kendimden daha iyi biliyor. Bu veriler akıllı telefonumda görünmeden önce “bir yere” in. ABD, Vietnam, Tayvan mı yoksa Çin Halk Cumhuriyeti'ne gönderilip gönderilmeyecekleri umrumda değil.

Küresel olarak ağa bağlı bir dünyada, veriler yine de kullanıcılar tam rotayı anlayabilmeden ulusal sınırlar arasında işlenir. Evet, Xi Jinping veya Donald Trump ne kadar kilolu olduğumu, çamaşırımı ne sıklıkla yıkadığımı veya televizyon ekranımda neler olup bittiğini bulabilirdi. Ama ben gizli bir kullanıcı değilim – neden onunla ilgilenmelisiniz?

Birçok cihazla, ayrıntılar hakkında çok az şey bildiğim ve düzenli ürün yazılımı güncellemeleriyle örnek bir şey bilmek istemediğim bu günlerde erişim mümkündür. Bilgisayar korsanlarının veya bir düşman hükümetinin yazılımı geliştirmediği, ancak cihazı kötülükle kapatması düşünülebilir.

Bu profesyonel alanda her yerde bulunur. Her küçük marangozluk artık bilgisayar kontrollü freze makineleri kullanıyor. Bu cihazlar genellikle ağa sürekli olarak bağlanır, sensör verileri bulutta – yani başka bir yerde – değerlendirilir ve kullanım AI aracılığıyla optimize edilir. Bu tür makinelerin kapatılacağı oldukça düşünülebilir.

16 Mayıs 2025.09: 59

Reklamcılık

Balkon santralinde 800 watt sınır: dört güneş modülünün bağlı olduğu balkonlu ev cephesi.

Daha fazla verimlilik ve performans
Balkon santralleri için 800 watt limit: Daha fazla güç mantıklı mı?

Ada çözümleri çağında durmak istemiyorsanız kabul etmek neredeyse kaçınılmazdır. Yurtdışında bu erişim için de yaygındır. Polemik olarak formüle edildi: Donald Trump veya Xi Jinping fişi çekebilir. Daha güvenilir olduğunu düşündüğünüz bir tat meselesidir.

Kime daha fazla güveniyorum?

Daha büyük bir bakış açısından, riskler daha ciddidir. AB'nin bir parçası olarak, elektrik depolama, güneş sistemleri veya üretim sokaklarına yönelik saldırılar endişe verici bir görüşü temsil ediyor. Öte yandan, örneğin Çin ile doğrudan yüzleşmemin riskini üstleniyorum ve bu olası durum için pahalı önlemler almaya hazır değilim.

Evin 200 yıldır zarar görmediği ve acil durum neredeyse hiç gerçekleşmemesine rağmen, depremlerin mümkün olduğu bir yatakta, depremlerin mümkün olduğu bir yatakta uyuyacakmış gibiydiniz. Buna ek olarak, başka bir husus daha vardır: Kendi verilerinizin korunması sizin için önemli olmalıdır. Ancak hangi erişim birey için daha büyük sorunlara neden olur? Dünyanın diğer ucundaki hükümetlerin verilerimi değerlendirmeleri sadece olası değil, aynı zamanda belirgin bir sonuç yok. Kendi hükümetinizin erişimi ise çok daha hızlı soruna neden olabilir.