Titanik ziyareti için kaybolan denizaltının sadece 40 saatlik oksijeni kalmış olacaktı.

Curtissew

New member
Denizaltı, görevin başlangıcından itibaren 96 saate kadar oksijene güvenebilir.

İle ilgili Federica Palman Yayınlanan 20 Haziran 2023

tarafından bildirildiği gibi Boston Sahil Güvenlik sözcüsü 20 Haziran 2023 Salı günü İtalya saatiyle 19:00 civarında, sakinler kayıp denizaltı titanTitanik’in enkazı etrafındaki gezilerde kullanılan, sadece kalacaktı 40 saat oksijen. 18 Haziran Pazar gününden beri turist denizaltısından bir haber yok.

Titan, suya daldıktan iki saatten kısa bir süre sonra ortadan kayboldu.

bu Kutup Prensigöreve yardım eden gemi, battıktan bir saat 45 dakika sonra Titan’ın izini kaybetti Kanada kıyılarının 3.800 metre derinliğinde bulunan Titanik’in enkazına doğru, gemi yolculuğunun yaklaşık yarısını geçmiş olması gerekirken. ben 96 saat oksijen Gövde hasar görmediği sürece mürettebat görevin başından itibaren güvenebilir.

Titan, yenilikçi bir denizaltıdır. karbon fiber ve titanyum, yaklaşık 7 metre uzunluğunda ve 2,5 metre uzunluğunda ve dört elektrik motoru ve önde tek bir lumboz ile donatılmıştır. Ortam dayanabilir 400 bar basınçyani santimetre kare başına 400 kg’lık bir kuvvet. Son olarak, Titan’ın bir kontrol sistemi yapının bütünlüğü tehlikeye girerse pilotu gerçek zamanlı olarak uyarır ve tehlike durumunda alçalmayı kesmesi talimatını verir. Tüm denizaltı komutları bir wi-fi ağından geçer.

“Connecticut büyüklüğünde bir alan” araştırıldı

Denizaltının yeniden ortaya çıkma olasılığı göz ardı edilemez, ancak bir dizi ABD ve Kanada gemisi ve uçağının su yüzüne çıktığı göz önüne alındığında, bu pek olası görünmüyor. 13 bin km² teftiş edildi veya “Connecticut büyüklüğünde bir alan”Tuğamiral tarafından Abc’ye işaret edildiği gibi John Maugeryardım çalışmalarını yöneten kuzeydoğu ABD sahil güvenlik şefi.

Mauger ayrıca artık olduklarını açıkladı su altında ara Kullanımı ile uzaktan kumandalı araçlar 6 bin metre derinliğe kadar uçurumdaki nesneleri arama ve kurtarma yeteneğine sahip. Ancak bir Kanada P-3 uçağı düştü. ses şamandıralarıTitanic enkazının yakınında, 3.962 metre derinliğe kadar denizaltının yaydığı her türlü sesi kaydedebilen cihaz.

Son olarak, Fransız oşinografi enstitüsü ifremer gemisini arama alanına gönderdi Atalantaile donatılmış denizaltı robotu. Araç 21 Haziran Çarşamba günü varmalıdır.